Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tryg i Gellerup – hvordan?. Hvad kan jeg gøre? Forældrene inddraget – kvinderne i Gellerupparken. Den aktive Kvindeforening – kan gå ud til de belastede.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tryg i Gellerup – hvordan?. Hvad kan jeg gøre? Forældrene inddraget – kvinderne i Gellerupparken. Den aktive Kvindeforening – kan gå ud til de belastede."— Præsentationens transcript:

1 Tryg i Gellerup – hvordan?

2 Hvad kan jeg gøre? Forældrene inddraget – kvinderne i Gellerupparken. Den aktive Kvindeforening – kan gå ud til de belastede familier og tage snakken Hjælpe skilsmisseramte kvinder – det drejer sig om at nå frem til dem. Hilse pænt – også på dem der ikke hører til her: Sig pænt goddag Giv opbakning til projekter og indsatser i mrådet – skriv ind til Ungt Forum Motivere de unge der arbejder i Unge4unge Et godt forældre- og naboskab for børn og unge – en god tone i området Fortæl de gode historier om området Lad være med at ødelægge noget Man skal anmelde det man ser Man skal være et godt eksempel Jeg skal lade være med at lave ballade Man skal være aktiv – også ift. At overholde de regler der gælder i området Være bedre til at komme på besøg i Gellerup – tage på klassebesøg i Bazaren Skrive læserbreve og markedsføre stedet og de gode historier Brug de sociale medier – dagbogsagtigt: 365 dage om året i Gellerup Den personlige historie kan sælge den gode historie om Gellerup Motivere de unge til at tage en uddannelse Snakke med forældrene om børnenes uddannelse og vigtigheden af det Se Gellerup som ”Det er her vi har hjemme – det er her vores identitet er” Se Gellerup i en Århus-sammenhæng Nedbryde gensidige fordomme og myter via dialg Minimere de blinde pletter vi alle sammen har ved at tale sammen Lave et sted hvor vi kan være sammen, for vi keder os.

3 En dyrelegeplads Der skal ryddes op i opgangene Belysningen skal repareres og vedligeholdes Overvågningskameraer op Flere aktiviteter for børn Foreningerne kan samles om og fortælle de gode historier fra Gellerup Bruge en maskot til at samle skrald op Foreningerne kan gå sammen om de gode aktiviteter og vise at der er meget godt at stå sammen om Et beboernetværk gennem foreningerne Foreninger udefra – netværk på tværs af skel – ”pennevenner” Venskabsforeninger med foreninger udenfor Gellerup Blive bedre til at rydde op efter os selv – brug skraldespandene Fælles ansvar for at området bliver et pænt sted at bo Vi skal nå ud til dem der ikke møder op – nå bredere ud Samarbejde om at få folk væk, så brandbilerne kan komme frem: Et ”Hold væk!” – korps Stifte et foreningsfællesskab Skabe flere arbejdspladser til beboerne i lokalområdet Lade være med at bruge ordet ”Ghetto” om området Bedre fysiske rammer for færdsel gennem Gellerup – eks. Bedre belysning på cykelstierne Møde hinanden – foreningerne kunne åbne op for at andre kunne deltage og komme ind Genetablere fædregruppen

4 Ændre retorik – lade være med at bruge ordet ”Ghetto” Væk fra dem/os Politiet skal også vise respekt – gensidig respekt  aktiviteter sammen med politiet, eks. Fodboldkamp mellem politiet og de unge i området Kommunen skal fortsætte med de mange aktiviteter og komme med flere aktiviteter også i weekenden, hvor meget er lukket. Flere væresteder. Skabe flere aktiviteter for de unge – også nogen de selv står for. Støtte de unge og bakke op om dem med klare aftaler. Få ro på forandringerne – mere stabilitet Styrke den boligsociale indsats ved at medvirke til at forbedre området – eks. Fritidspatruljen, som køres af Bb Kommunens folk og politiet kunne deltage i fritidslivet herude Inddrage forældrene i værestederne Mere synligt politi på gaden om aftenen Skær ned på sagsbehandlingstiden g grib ind i rette tid Samarbejde mellem forældre og lærere om at opildne de unge til at få en uddannelse Stille brandslukkere og hjertestartere op – tryghedsskabende faktorer BS være coach for folk i samfundstjeneste Gøre brug af kontaktflader i daginstitutionerne til gensidig forventningsafklaring Mentorordning for de unge Folkeskole og gymnasium i Gellerup Skabe flere arbejdspladser generelt og til beboere i Gellerup Borgmesteren skal være med til at styrke retorikken om Gellerup ift. Medierne Behandling af psykiske sygdomme Undersøgelse af frafald på ungdomsuddannelserne Sørge for flere praktikpladser til unge Hjælpe familier der ikke magter forældreopgaven Politiet skal tage anmeldelser alvorligt Krav til beboerne om noget for noget


Download ppt "Tryg i Gellerup – hvordan?. Hvad kan jeg gøre? Forældrene inddraget – kvinderne i Gellerupparken. Den aktive Kvindeforening – kan gå ud til de belastede."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google