Social – og Beskæftigelsesudvalget

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bekendtg ø relse om uddannelserne i den erhvervsfaglige f æ llesindgang bil, fly og andre transportmidler I medf ø r af § 4, stk. 1 og 2, i lov om erhvervsuddannelser,
Advertisements

Statsautoriseret revisor Ove Frederiksen
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Arbejdsmiljø Lovgrundlag: Lov om arbejdsmiljø i Grønland Lovbekendtgørelse nr 1048 af 26 oktober 2005 og Lov nr 1382 af 23. december 2012 Samt tilhørende.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
HANDLING OG PLAN1 Brancheskolernes nye styrelsesordning NOTAT Vedr. OVERGANG TIL SELVEJE.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Torben Jørgensen Formand for arbejdsgruppen Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Baggrund og.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Muligheder og perspektiver1 Tema 1 Styringssystemer B Forskellige styringsmodeller, jura og principper for håndtering af selvstyret.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
1 Foreningen af Statsautoriserede Revisorer - Værdien af revision.
Indsæt billede i vinge: Gå ind under Indsæt > Billede > Fra fil Placer billedet, så det ønskede udsnit dækker vingen. (Det kan være nødvendigt at forstørre.
Oplæg om DUKH - retssikkerhed Specialcenter Kornvangen 29. oktober 2014 Faglig leder og socialfaglig konsulent Hanne Petersen.
Oplæg til økonomisk politik Tema i Økonomiudvalget den 8. februar 2011.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed.
Budgetforslag Økonomiudvalg Oversigt for politikområde : (+ = udgift, - = indtægt.) (i mio. kr.) Regnskab 2014 Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Disposition for auditgennemgang  Datagrundlag og vurderingen af audit  Journalaudit  Præsentation af resultater  Summe med sidemanden om relevans og.
Aktivlovens sanktionsregler §§ Møde i Beskæftigelsesregionen
Brug for alle - Økonomi, ansøgning og evaluering.
Forstå din årsrapport. Nyt arrangement Forstå din årsrapport Feedback fra deltagerne er derfor meget vigtig. Specielt er vi meget interesseret i, hvordan.
Dansk Gas Forening DGF årsmøde 2006 Dansk Gas Forenings årsregnskab 2005/2006 Ved kasserer Carsten Werner Hansen.
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Etablering af virksomhed
Effektivisering Kredsmøde BL’s 4. kreds 8. marts 2017.
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Afværgehjælp
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Seminar, den 20. april 2017 Præsentation af Parasollens USB-Pind.
DUBU Superbrugerrollen
GTS årsmøde 2016 Lisa Nørrelykke Nissen
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Velkommen til næstformandsmøde
Akkreditering i speciallægepraksis
Kommunernes økonomistyring
Rapportskrivning og fund
Indhold Visualiseringer Trafiksikkerhed Støj og Støv Der henvises i øvrigt til strategisk miljøvurdering, Lokalplan samt beslutningssag inklusiv bilag.,
Program Introduktion Gennemgang af vores idé
Introduktion til Myndighed Sundhed v. Signe Plats Afdelingsleder
Velkommen til Retssikkerhedschefen
Årets bekendtgørelser, styresignaler og SKM-meddelelser
Kursus for nye efterskoleledere
Netværksmøder - voksenlærlingeordningen
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
13. Ikke-finansielle rapporter
Tjenestemandspension
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
Den Danske Kvalitetsmodel
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
23. og 24. april 2018 Banedanmark, Kvalitet & Sikkerhed
Baggrund..
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
Dagsorden Velkomst ved censorformanden Hans Krab Koed
2017/dashboard Arbejdsmiljødag /dashboard.
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
Intern Surveyor Uddannelse i Psykiatrien
Netværksmøde - Sundhedsøkonomi
Øvrige økonomistyrings-aktiviteter- og roller
Social- og Sundhedsudvalget 1. april 2019
Sammenhængende digital brugerrejse - med anvendelse af borgerens data
Sofie Kryger Jurist 28. november 2018 justitia-int.org
Lovliggørelsessager og BR18
Ansøgning - afvejning af hensyn
Kystteknik - kort intro / Kystdirektoratet / Titel på præsentation.
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Organic RDD & CORE Organic statusmøde
Præsentationens transcript:

Social – og Beskæftigelsesudvalget www.pwc.dk Fredericia Kommune Social – og Beskæftigelsesudvalget Orientering om revisionsberetningen vedrørende årsregnskabet for 2017 13. august 2018

Præsentation Marianne Fog Jørgensen Kirsten Kjær Partner, statsaut. revisor M: marianne.fog.jorgensen@pwc.com D: 5168 1050 Ledende revisionspartner og overordnet ansvarlig for betjeningen af Fredericia Kommune. Overordnet ansvarlig for betjeningen af PwC’s revisionskunder i Jylland inden for den kom- munale sektor. Marianne er revisor for 8 jyske kommuner. Kirsten Kjær Manager M: kirsten.kjaer@pwc.com D: 3067 3756 Kirsten beskæftiger sig med revision og rådgiv- ning af vore kommunekunder. Er daglig kontaktperson i forhold til betjeningen af Fredericia Kommune indenfor inden for beskæftigelsesområdet og servicelovens områder. Kirsten er revisor for 8 jyske kommuner.

Revisionen af Fredericia Kommunes årsregnskab 2017

Revisionen af Fredericia Kommunes årsregnskab 2017 Revisionspåtegning Kommunens årsregnskab er forsynet med revisionspåtegning uden forbehold – dvs. at regnskabet i alle væsentlige henseender er rigtigt Centrale forhold ved revisionen – sociale- og beskæftigelsesmæssige udgifter Fremhævelse af forhold vedrørende revisionen – budgettal har ikke været underlagt revision Yderligere oplysninger krævet i henhold til ”bekendtgørelse om kommunal og regional revision” Udtalelse om juridisk-kritisk revision og forvaltningsrevision - vi har ingen væsentlige kritiske bemærkninger at rapportere i den forbin- delse.

Revisionen af Fredericia Kommunes årsregnskab 2017 Konklusion på den udførte revision Revisionen af regnskabet har ikke givet anledning til revisionsbe- mærkninger, som skal besvares overfor tilsynsmyndigheden Revisionens udførelse finansiel revision som består i at efterprøve om regnskabet er rigtigt, det vil sige uden væsentlige fejl og mangler, juridisk-kritisk revision hvor vi vurderer, om de dispositioner, der er omfattet af regnskabsaflæggelsen, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger (bevillingskontrol), love og andre forskrifter samt indgåede aftaler og sædvanlig praksis, økonomisk kritisk revision hvor formålet er at vurdere, om de enkelte afdelinger, institutioner og medarbejdere anvender de tildelte midler på en økonomisk hensigtsmæssig måde (for­valt­ningsre­vi­sion).

Revisionen af Fredericia Kommunes årsregnskab 2017 Revisionens udførelse Standarder for offentlig revision Revisionsplan Overordnet væsentlighed for kommunen Fastsat til 1% af kommunens budgetterede skatter og generelle tilskud – dvs. 33 DKK mio.

Revisionen af Fredericia Kommunes årsregnskab 2017 IT-sikkerhed Det er vores vurdering, at de generelle it-kontroller hos Fredericia Kommune i al væsentlighed kan anses for værende tilstrækkelige og effektive. Vi mangler en revisionserklæring fra KMD på KMD OPUS (generel problemstilling i kommuner som anvender KMD OPUS) Vurdering af kommunens økonomiske udvikling Det er fortsat vores opfattelse, at Fredericia Kommunes økonomi er god og målene i kommunens økonomiske politik er opfyldt. Juridisk-kritisk revision og forvaltningsrevision Gennemgangen har ikke givet anledning til kommentarer.

Revisionen af Fredericia Kommunes årsregnskab 2017 Bilag 2 Redegørelse til ressortministerierne om revisionen af de sociale, beskæftigelses- og sundhedsmæssige områder, der er omfattet af ordninger om refusion eller tilskud fra Staten vedrørende regnskabsåret 2017 Samlet konklusion (side 5) Generelt hensigtsmæssig og betryggende administration af områderne Enkelte områder under beskæftigelsesområdet med højt fejlniveau (Forsikrede ledige, Jobafklaring, Sygedagpenge og Uddannelseshjælp) Sidste års revisionsbemærkning på sygedagpengeområdet er fulgt op, og der er sket væsentlige forbedringer. Vi anbefaler dog fortsat fokus på området

Revisionen af Fredericia Kommunes årsregnskab 2017 Bilag 3 Oversigt over konstaterede fejl og mangler Fejltyper: Væsentlige fejl uden refusionsmæssig betydning Væsentlige fejl med refusionsmæssig betydning Systematiske fejl uden refusionsmæssig betydning Systematiske fejl med refusionsmæssig betydning Fejltyper ift. revisionsbemærkning: Enkeltstående fejl – typisk ingen bemærkning Systematisk fejl uden refusionsmæssig betydning – kan medføre en bemærkning Systematiske fejl med refusionsmæssig betydning – medfører typisk en bemærkning Eksempler på fejl: Manglende overholdelse af rettidighed ift. opfølgning/samtale med borger Manglende journalføring og registrering Manglende dokumentation for bevilling af hjælp

Tak for et godt samarbejde