Badmintonsportens hjælpetrænerkursus 1

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Det svære liv i en sportstaske
Læringsstile og lektier
Børn og Smerter Visualisering & smertehåndtering Udvidet familiekursus, d. 6. marts 2010 Susanne Gjersing & Charlotte Jensen
I dag er temaet Visualisering
Lærings- og praksisfortællinger:
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
God trivsel = God læring
Er mit barn klar til skolestart ?
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Halv- eller helårsturneringer Udtræk fra undersøgelse Indkomne svar 27.
Digital jobklub Velkommen til Digital Jobklub 2. dag.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
MUNDTLIG FREMSTILLING
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
OPVARMNING IØ 2 Kirstine Ann Sørensen.
Arbejdsglæde Du bestemmer selv.
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
De 5 B’er Brødrene Bønnerne Bibelen Brødet Badet
Lærings- og praksisfortælling
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Væk fra motivation Hvorfor går der altid kludder i det?
Læreren som læringsleder
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
Velkommen! Trænerrollen, pædagogik, grundlæggende teknik og øvelser
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Danmarks Badminton Forbund Udviklingskonsulent Kirsten Leth. Badminton Midt - og Nordjylland. Med mor og far ved baglinjen. Herning Badminton klub. 21.September.
Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
LIVSPARAT. LIVSPARAT har 3 hovedformål NR 1 At give eleverne redskaber og læring, der hjælper dem i deres personlige udvikling, så det smitter positivt.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Lyst til at lære – Skabe lyst til at lære – Lyst til at lære fra os Præsentation og gennemslagskraft TUP ”Transfer i AMU” ZBC, tirsdag d. 16. august 2011.
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
INSPIRIUS John Mejlgren Camilla Mejlgren. INSPIRIUS John Mejlgren Camilla Mejlgren.
77. At tale uden at råbe Indhold: ”At tale uden at råbe” vil give dig redskaber til at definerer hvilken type underviser du er, og hvordan du skal placere.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Future Vejle inspiration
Slagterbutikken - teori
5 gode argumenter for hvorfor det skal til din klub
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Badmintonsportens hjælpetrænerkursus 2
MUNDTLIG FREMSTILLING
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Fra anledning til udvikling
Præsentationens transcript:

Badmintonsportens hjælpetrænerkursus 1 - Hjælpemateriale til underviserens forberedelse

Program – hjælpetrænerkursus 1 Tid Emne Varighed Modul 10.00-10.15 Velkomst og intro 15 min.   10.15-10.55 Lege og justering af dem 40 min. HPP1 10.55-12.40 Slagteknik (1) 90 min.+ pause 15 min. HTE1 12.40-13.00 Småspil (1) 20 min. HSS1 13.00-13.40 Frokost og smalltalk 13.40-14.40 Den gode træning og min rolle 60 min. HPP2 14.40-15.50 Benarbejdsteknik (1) 70 min. HTE2 15.50-16.00 Outro og på gensyn 10 min.

Aktivitetshjulet

Teknik i badminton Benarbejdsteknik Slagteknik Benarbejdet inddeles i fire faser 1. fase: Benarbejdet omkring spillecentrum. 2. fase: Bevægelsen til slagstedet. 3. fase: Benarbejdet omkring slaget til bolden. 4. fase: Bevægelsen tilbage mod spillecentrum.

Fag-ordbog til teknik Centralbevægelse / kropsrotation Overhåndforhånd Overhåndbaghånd Underhåndforhånd Underhåndbaghånd Udgangsposition Tilbagesvingsfasen Fremsvingsfasen Gennemsvingsfasen Træfpunkt / boldkontakt Indadrotation Udadrotation Fremadføring Bagudføring Forspænding Udgangsgreb Baghåndsgreb Dreje grebet med uret Dreje grebet mod uret Løst greb Bøjning / strækning af håndleddet Højt / lavt tyngdepunkt via knæ og hoftebøjning Forspændingsbevægelse Retningsbestemt afsæt / retningsbestemt tobensafsæt Understøttelsesflade Spillecentrum Slagstedet Transport til og fra slagstedet Blokeringshop Saksning Stemskridt Løbeskridt Krydsbagomskridt Åben chasseløb Lukket chasseløb Korrektionsskridt / hurtig fodflytning / korrektionshop

Træningens faser

Gode råd til at blive en (endnu) bedre træner - 1/4 Hvad er dit ansvar Sørg for at få klar besked på, hvad der er dit ansvar, og hvad der er den ansvarlige træners ansvar. Motiver Vær med til at motivere. Gør dit for at træningen bliver spændende, så spillerne får lyst til at være med og komme igen. Vis at du har lyst til at hjælpe spillerne. Giv dem udfordringer Spillerene vil gerne lære noget nyt. Hver gang spilleren går hjem fra træning, skal han/hun føle, at der er lykkedes med noget. Sørg for at finde balanden mellem udfordringer og evne. Børn er ikke ens Kig på spilleren. Der kan være stor forskel på spillernes motoriske udvikling, selv om de har samme alder. Kig derfor på hvad de kan fremfor deres alder. Ikke alle på holdet er klar til at lære det samme og i samme tempo. Vær forberedt Er du ansvarlig for noget at træningsindhold – så forberede dig hjemmefra. Hvordan skal det organiseres? Hvilke rekvisitter skal du bruge? Hvor lang tid tager aktiviteten? Kontakt med den enkelte hver gang Giv opmærksomhed til hver enkelt, så alle føler det er vigtigt, at netop han/hun kommer hver gang.

Gode råd til at blive en (endnu) bedre træner - 2/4 Vær synlig Man skal kunne se at du er hjælpetræner og fx ikke ”bare” en ældre spiller eller forældre som tilfældigvis er på træningen. Du skal turde bestemme, og ud skal tale så højt at spillerne kan høre dig. Du skal med andre ord turde ”være på”. Mød op i god tid Så du både har tid til at snakke med spillerne – høre hvordan deres dag er gået mv. og til at gøre klar til træningen Ros eller ris Ros øger lysten til at lære mere, mens ris for de fleste vil have den modsatte virkning. Vær altid konkret og præcis i din ros. Det er ikke nok at sige ”flot”. Du skal sige hvad der er godt. Opdel træningen Start i fællesskab – gerne med kort snak om, hvad der skal ske i dag. Derefter opvarmning – gerne legpræget. I selve træningen skal i træne de svære ting først, mens spillerene er friske Slut af i fællesskab. Hvordan er det gået i dag – hvad skal vi næste gang?

Gode råd til at blive en (endnu) bedre træner - 3/4 Skab ro Du skal ikke prøve at overdøve spillerne – jo højere du snakker, desto mere larmer de sandsynligvis. Sørg for at de har opmærksomheden rettet mod dig, når du vil give dem instruktion eller beskeder. Vær bevidst om der sker noget andet i hallen, som kan tage opmærksomheden fra dig. Er det tilfældet, så få dem til at stå med ryggen til ”det andet spændende” som sker i hallen. Varier Skift til en anden øvelse for det bliver for kedeligt. Hvis spillerne keder sig bliver der uro. Lad dog altid spillerne få tid til at blive fortrolig med en øvelse, før du skifter – med mindre at øvelsen bare slet ikke fungere. Nogle øvelser og lege kan spillerne lave igen og igen og dem kan du sagtens bruge mange gange. Kig på spillerne – ser de glade ud? Måske skal øvelsen gøres lidt sværere for, at de fortsat kan udvikle sig. Jo mere varieret spillerne træner, jo mere udvikler de et alsidigt bevægelsesmønster.

Gode råd til at blive en (endnu) bedre træner - 4/4 Demonstrer mere, forklar mindre DFDT-metoden er et godt undervisningsprincip. Især børn gider ikke lange forklaringer, og de fleste lærer bedre ved at se øvelsen end ved at få den forklaret. Giv korte og præcise forklaringer. Husk, du er rollemodel Hvad du siger og gør er lov. Derfor skal du være meget bevidst om din adfærd og dit sprog. Det gælder ikke kun til træningen, men i det hele taget situationer, hvor dine spillere kan observere dig. Sørg for højt aktivitetsniveau Lang kø og ventetid skaber uro. Planlæg nogle små øvelser spillerne selv kan lave, hvis de har behov for at vente på tur Tænk på dit kropssprog og stemmeføring Glæde, energi og skift i stemmeføringen smitter af på spillerne.

HVAD HAR JEG LÆRT, OG HVAD VIL JEG GØRE?