AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
Advertisements

Større Skriftlig Opgave
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Læsning og skrivning i børnehaveklassen
Sådan kommer I i gang med digital signatur
LÆSNING på Ahlmann - Skolen
EUD for ordblinde – en helhedsorienteret indsats
Udlægning af en ny cache
Dansk Prøve 3 maj/juni 2012 Tilmelding til PD3 på IA vil ske i marts
De erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner skal fremover i langt højere grad end i dag bidrage til, at voksne med kort uddannelses-baggrund øger deres.
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Hvad man skal og hvad der kan være en fordel
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Tilmelding til ungdomsuddannelser 2010
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Hhx – Handelsgymnasium Htx – Teknisk gymnasium
Frontermetroen Klik Klik på de indrammede felter og pile - og få en forklaring på indholdet Peder Ohrt  4 grundlæggende funktioner på Fronter Klik her.
Juhu – nu skal jeg lære at læse….
Arbejds- og Udviklingsgruppe Seminar 2
Uddannelsescenter Holstebro
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Den forebyggende indsats
 Åben KM Udfyld oplysninger:  Indbakke: NYE  Kommunikerende enhed: Alle beskeder: + hospitalskode Afdelingsspec.: afdelingskode, søg med  Afslut med.
KOPIER TIL COPYDAN TEKST & NODE VEJLEDNING. BAGGRUND Forfattere, komponister, illustratorer og udgivere har krav på betaling, når deres værker kopieres.
Tjekke din telefonsvarer 1.Klik på fanen Telefon. Du får vist dine beskeder og oplysninger om personer, der har ringet. 2.Hold markøren over en telefonsvarerbesked,
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Screening v. UUV Køge Bugt
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Læring af applikationer til håndholdte enheder 3.september.
Konference for faglærere inden for gaffeltruckuddannelserne Hotel Scandic Bygholm, Horsens den 10. og 11. august 2015 Velkommen!
Mærsk Nielsen HR At stille gode spørgsmål til vurdering af kompetencer EPOS - IKV-workshop 22. august 2008 Lizzie Mærsk Nielsen.
SSO Orientering om Større Skriftlig Opgave SSO er en skriftlig eksamen SSO er en eksamen - ikke bare en almindelig opgave Rammerne for SSO er bestemt.
UCR Medarbejdere Lisbeth Birch Wolff Janne Bjerregaard 4634 Aktivitet for Janne Bjerregaard. Virksomhed:
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Vurdering af færdigheder i læsning og matematik -Et eksempel på en introduktion til AMU-deltagere Mærsk Nielsen HR.
Kompetenceudvikling Kjeld Bo spurgte i efteråret 2012 Claus om der blandt medarbejderne var interesse for noget dansk undervisning. Hvorfor kom spørgsmålet,
Model for læsevejledning baseret på aktionslæring Formål med modellen:
Den gode overgang fra modtagelsesklasse til almindelig klasse Konference om flygtningebørn gruppeoplæg 1 mandag den 23. maj 2016 Den gode overgang fra.
Frivillignettet Adgang via Hjerteforeningens hjemmeside Klik på menu.
National ordblindetest på tværs af uddannelser Testen skal identificere elever og studerende med ordblindhed på tværs af uddannelser fra forår 3.klasse.
Selandia Medarbejdere: Eva Rosengren, 2888 Virksomhed navn eller åbent hold? Åbent hold. Kursus: AMU mål.
Stxstudentereksamen.
SLP foråret 2011 MedIS og Medicin Lars Peter Jensen,
projekt eller lignende
Modul 7: ”Sådan skriver og sender du en ”
SSO - Større skriftlig opgave
Dorthe Olsen, Risikomanager, Socialforvaltningen.
Effektiv kommunikation med virksomheder - hvordan?
SSO - Større skriftlig opgave
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Lasersvejsning.
Mini-PC-kørekort – Modul 6
Find dybdelink Blå kurser: Fremmed kurser
Fornavn Efternavn Fornavn + Efternavn Adresse; Vej, husnr., sal
Sommerlejr juli 2017 v. Red Barnet Mariagerfjord
– hvordan får vi de ansatte med?
Modul 6: ”Sådan skriver og sender du en ”
Anvendelsen af FIP – et værktøj til måling af ledige flygtninge og indvandreres progression i arbejdsmarkedsparathed Vejledning til projektadministrator.
Velkommen Dagens program.
Præsentationens transcript:

AMU-kursus, VUC og FVU - Forberedende Voksen Undervisning - Et tilbud om at blive bedre til at læse, skrive og regne

Resultat af Velfærdsaftalen juni 2006: Lovgrundlag Resultat af Velfærdsaftalen juni 2006: Alle, der deltager i AMU-uddannelser eller Individuel kompetencevurdering i AMU skal have mulighed for at få vurderet deres basale færdigheder i læsning, skrivning, regning og matematik og modtage vejledning i tilknytning hertil. (1. august 2007: Ny §14a i AMU-loven) Tilbud om screening/vurdering af læse-skrive-regnefærdigheder på AMU og efterfølgende vejledning til FVU hos VUC.

1,5 mio. danskere har besvær med at læse, skrive eller regne. Hvorfor? 1,5 mio. danskere har besvær med at læse, skrive eller regne. 75 % af vores kursister har større eller mindre behov. Kursister skal klare fremtidens krav på arbejdsmarkedet – udvikle kompetencer bl.a. indenfor IT, samarbejde og kommunikation – både skriftlig og mundtlig. At være ordblind er ikke = uintelligent fx Niels Bohr, Finn Nørbygaard, Ghita Nørby var/er ordblinde.

Forskellige typer af læse-/stave-/regneproblemer: 1) Ordblindhed: Et handicap. Redskaber kan afhjælpe handicappet. En test hos VUC kan afgøre, om man er ordblind. 2) Dårlige læsefærdigheder: Har været en spilopmager i skolen, svært ved at sidde stille  modtaget mindre undervisning. Lang tid siden man har gået i skole  glemt meget. 3) 2-Sproget: Svært at lære dansk, svært at høre ordene og har det svært med fagsprog.

Deltest 1 - Læsefærdighed

Deltest 2 - Ordforråd

Deltest 3 – Ordblindhed

Resultatark: Holstebro Tekniske Skole Resultat-arket er kursistens personlige ejendom Point fra resultatarket overføres til vejledningsarket.

Vejledningsark til læsetest

Vejledningsark til matematiktest

På bagsiden af vejledningsarket til faglæreren oplyser kursisten om denne ønsker at modtage et uforpligtende tilbud fra VUC mhp. FVU. Ja/Nej Navn: Adresse: Postnr., by: Tlf.nr. (privat): Mobil: Evt. tlf. nr. (arbejde):

Det er ikke en skam at være ordblind – men det er virkelig en skam ikke at gøre noget ved det!

Guideline til hvordan læsetesten startes: Vælg ”Start” i venstre hjørne. Vælg ”Programmer”. Vælg ”Uvm vejledende læsetest”. Tast personnummer ind. Kontroller, at der er lyd på pc’en via headsets. Lyt til testen og brug musen. Print resultatarket ud (højreklik – udskriv). Tryk ctrl, alt og delete for at slukke pc’en – dette sletter testen og cpr.nr. Skriv navn, adresse og telefonnummer bagpå vejledningsarket, som du får udleveret af faglæreren. Skriv ”ja” hvis du vil have et tilbud om henvendelse fra VUC. Aflever vejledningsarket til faglæreren.

Faglæreren skal sørge for: Husk loginkoder, headsets og vejledningsark. Udskriv evt. en guideline til kursister Lav kopi af navneliste på elever. Vejledningsark indsamles. Lav kopi til skolen. Originale resultat-ark udleveres til kursisterne. Ja tak’ere sendes til VUC via Elevservice. It-rygsæk – Udfyld skema og send e-mail til Hjælpemiddelinstituttet, Birgit Sørensen: amu@hmi.dk

Faglæreren skal sørge for: Når du har bestilt IT-rygsække hos HMI, går der ca. 3 dage før en medarbejder fra HMI ringer og aftaler levering med dig. Medarbejderen fra HMI vejleder kursisten i brugen af hjælpemidlerne i rygsækken. Det er vigtigt, at du fortæller kursisten, hvor denne skal aflevere IT-rygsækken på kursets sidste dag. Der sættes navn på IT-rygsækken og den opbevares sikkert på skolen indtil medarbejderen fra HMI igen kommer med IT-rygsække – hvor han medtager returvarer.