Tilfredshed over hele linjen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Administrationsseminar
”Kan ledelse kurere sygdom?” Masterclass, tirsdag den 21. juni 2011
Mødepakke for øverste chef på virksomheden
LEAN Akademy.
Ørestad Skoles værdier
Balanced Scorecard i Dansk Landbrugsrådgivning
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Modul 1 - Processer.
Udviklingstendenser i dansk byggeri – kan vi inspireres fra udlandet?
Byggeledelse Henrik Kopp, VIA University College februar 2014.
Indikatorer på Det fejlfrie byggeri
DUA seminar den 5. oktober 2010
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Kommunikation i projekter
Darum skole 4. november 2013.
Målsætning S.M.A.R.T Målsætningen: Ingen detaljeret målsætning
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Præsentation af KVALITETSSIKRING Dansk Byggeris
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Risici for SAPA-projektet
NOEA/Aalborg Universitet
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
1 Hvad kan den almene sektor bruge nøgletalssystemet til ?
Effektiv mødekultur Formål: At udvikle en velstruktureret og effektiv mødekultur 1 Hvad er effektiv mødekultur? 2 Hvad er mål/resultat (Output)? 5 Hvordan.
# DUA SEMINAR 2010 BRUGERINVOLVERING - hvordan? Ole Nielsen, COWI 5. oktober okt 2010 DUA SEMINAR 2010.
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Roller og ansvar i forandringsnetværket
1 Kontrolordning Nedbrydning PROGRAM Status kontrolordningen 2008 –Anmeldelser –Kontrolbesøg Hjemmevirksomheden 2007 og 2008 –Kontrolbesøg Byggepladser.
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
DUBU oplæg til Interessentanalyse Kommunikationsplan
Formål – i dag Lidt dybere kendskab til lean Tankesættet Værktøjerne
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Dansk Byggeri løser opgaver: ved anvendelse af egne ressourcer samarbejde eksterne –foreningen bips –andre institutioner.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Dialogmøder med bygherren Dialog om arbejdet med at planlægge og koordinere i forhold til sikkerhed og sundhed under projektering og udførelse (procedurer,
Hvad er lean? Lean er at opnå en kultur, baseret på løbende forbedringer, hvor der fokuseres på, hvad der giver værdi, set med kundens øjne. Alt andet.
Mission BygSoL – Samarbejde og Læring i Byggeriet I fremtiden er byggeprocessen en værdiproces. Det betyder at det hverken er omkostningerne eller avancen,
Last Planner System V/Erik Jung
Sådan oversætter du centrale budskaber. Dette værktøj er for dig, som vil Blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til egne medarbejdere,
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Mission Statens Byggeforskningsinstitut lavede i 2004 en undersøgelse af svigt i byggeriet. Ifølge denne undersøgelse beløber omkostningerne til afhjælpning.
Kvalitetsstyringsordning for sagsbehandling på natur- og miljøområdet Maj 2010.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Et samarbejde mellem: BAT Kartellet | Bygherreforeningen | Dansk Byggeri | Danske Arkitektvirksomheder | DI Byggematerialer | Foreningen af Rådgivende.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
5 veje til produktivitet og bedre bundlinje (Dansk Byggeri og 3F, 2011)
Indre By / Østerbro LokalMED
AVA Vision og værdier ”En vision, der kommer indefra – fra medarbejdere, der dagligt leverer varen og håndterer måden at gøre det på troværdigt og individuelt,
Overordnede bestemmelser
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
Juridiske Organisation Byggemodningen (Funktionsprincip)
Planlægning og forberedelse
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Hvorfor er vi her i dag?. Databeskyttelsesforordningen (GDPR) og Databeskyttelsesrådgiveren (DPO)
Tilslutning til den nye inddrivelsesløsning
Stresshåndteringsgruppe
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Gevinstforløb SBSYS – Forandringsteam BKF
Future Vejle inspiration
Aktiviteter i en forhandlingsproces
Statens HR – Implementeringskoncept
Værktøj: Check dine relationer
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
INTRODUKTION TIL SKOLELEDERE
Præsentationens transcript:

Tilfredshed over hele linjen

Dagsorden Lean - Hvordan gør vi Dialog – gerne løbende

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vi vil gennemføre en effektiv produktion med et minimalt spild

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vi vil gennemføre en effektiv produktion med et minimalt spild Spildtid skal minimeres – vi skal have styr på byggeprocessen og tiden for den enkelte aktivitet Forståelse for at alle er afhængige af hinanden   Optimering af arbejdsgange og udførelses rytme. Overholdelse af tidsplaner Sig det Respektfuld dialog Procesplansmøder (afholdes gerne flere gange i løbet af et byggeri med fokus på hvad der skal ske de kommende 3 måneder) Overhold opstartstidspunkter og ikke kun sluttidspunkter

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vi vil gennemføre en effektiv produktion med et minimalt spild Rettidigt kendskab til hvad der skal udføres og i hvilken kvalitet Projektmateriale i nødvendigt omfang skal være til stede og håndværksmesteren skal have sat sig ind i det.  6-ugersplan med forhindringsliste. Husk at spørge ind til emnerne så vi får en fornemmelse af om FE’erne er inde i sin entreprise.   Overvej om vores rådgivere skal med til møderne ?

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vi vil gennemføre en effektiv produktion med et minimalt spild Ressourcer / materiel / materialer skal være til stede rettidigt Optimere logistikken ved leverancer og minimere interne transporter på byggepladsen Materialer skal først leveres når de skal bruges.   6-ugersplan. Evt. bemandingsplaner fra FE’ere Leveringsplan for materialer (nogle gange kan der ikke opnås fulde læs)

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vi vil gennemføre en effektiv produktion med et minimalt spild Byggepladsen og de enkelte arbejdssteder skal være ryddelige og fremkommelige så spild på grund af manglende oprydning undgås Tavlemøder (uformelle morgenmøder af kort varighed med deltagelse af formand/sjakbajs.)   Styr på byggepladsens indretning herunder adgangsveje. Byggepladsplan holdes ajourført og depotplads tildeles hvert enkelt fag om muligt. Plan for hvordan affald håndteres Aftale om ekstern oprydning/rengøring med fordeling af udgift til FE’ere

Dagsorden morgen briefing: kl. 07.00-7.15 Eksempel Koordinering på byggeplads (f.eks. tætliggende arbejdsopgaver af kort varighed på samme sted), evt. hurtig gennemgang af ugeplan for aktiviteter (sikre opstarts tidspunkt). Større maskiner der kræver plads og ingen arbejde i dette område. Orienter om områder hvor hjelm er påbudt.   Hurtig gennemgang af byggeplads adgangsveje og indretning (hvis der er ændringer), anvisning af hver UE oplagringsplads (hvis muligt). Fokus på friholdelse af adgangsveje (ledninger og materialer) Opdatering på ryddelighed på plads (påpeg hvor der mangler oprydning, skal udføres inden arbejde påbegyndes) Orienter om affalds container placering. Aftal fælles oprydning på plads hver fredag morgen. Evt. før byggemøde hvor der kan følges op på mangel heraf.(evt. påkrav om ekstern oprydning) Afklaring af pludselige opstået problemer (ved evt. tegnings spørgsmål tages dette umiddelbart efter møde)

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vi vil gennemføre en effektiv produktion med et minimalt spild Fejl og ændringer i udførelsen skal minimeres. Synliggøre KS arbejdet og værdien af dette. (vi skal ændre syn på KS) FE’erne skal forstå hvorfor det er deres opgave at udføre KS og de skal forstå gevinsten ved det    Udpege kritiske punkter som skal tjekkes rettidigt. Rådgivere skal forklare meningen med de enkelte punkter i udbudskontrolplanerne.   Håndværkerne skal gennemgå sit eget arbejde inden man melder færdigt til næste håndværker så der ikke arbejdes videre på fejl. Håndværkerne skal være mere ærekære /selvkritiske med kvaliteten. Sig fra til det man overtager. Vær kritisk overfor FE`s KS-planer/materiale (modtagekontrol, proceskontrol, slutkontrol) Håndhæv at vi vil have kvalitet Evt en ”smiley tavle” hvor der gives rød-gul eller grøn for KS + Arbejdsmiljø + Tid + Læst referat +…) Indarbejdes i projektgennemgangsmøderne. ( evt. kan skader fra tilsvarende byggerier fremvises – byg erfa eller egne erfaringer) Udfør tidligt prøvefelter / 1. gangsindbygninger som godkendes af bygherre, os og efterfølgende fag. Holdningsbearbejdning via drøftelse af emnet på kickoff møder og via positiv kritik når noget er godt og via en opfordring til at forbedre udførelsen hvor dette er relevant.

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vi vil gennemføre en effektiv produktion med et minimalt spild Udnyttelse af funktionærressourcer. Møder skal være effektive. Mødedisciplin –Alle skal være forberedte til et møde. Drag nytte af kollegers viden og mere struktur på hvordan vi løser vores ting (evt tjeklister)   Reserver tid til KS-check.   Indfør kontortid på byggepladsen Byggemøder må max tage 1½ time. (Evt byggemøder hver anden uge og pladsmøder i de uger der ligger i mellem) Husk at holde sig til dagsordenen. Tjeklister skal være nemme at bruge og skal gerne kunne udfyldes mens mødet holdes. (ikke nødvendigvis på PC)

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vores samarbejdspartnere skal være medspillere

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vores samarbejdspartnere skal være medspillere Vi vil respekteres og udvise respekt overfor alle, ikke mindst den enkelte håndværker. Vi vil informere på ”håndværker niveau”   Fælles værdisæt for samarbejdet på byggepladsen. Kickoff møder. Der skal udarbejdes en dagsorden for møderne og de skal ende ud i et fælles værdisæt. (værdisættet skal også indeholde holdning til kvalitet). Der skal være en mødeleder som sikkert ikke samtidigt er projektlederen på byggeriet. Lad bygherre orientere om byggeriet og hvad der er vigtigt for ham (hans forventninger )så det er klart for den enkelte håndværker Lav en velkomstfolder til din bygge sag. Lav en medarbejderoversigt med foto og navn af alle håndværkere så det er synligt hvem der skaber byggeriet ? Tilbyd referater fra byggemøder til bygherre og håndværkere for at vise tillid og undgå ”dem mod os – kulturen” Fejre de små succeser

Værktøj /Implementering Overordnet mål Indsatsområde Bearbejdning Værktøj /Implementering Vores samarbejdspartnere skal være medspillere Vi vil understøtte en kultur hvor man lytter til hinanden og drager nytte af hinandens viden   Sidde i fælles skur Vores egen kommunikationsform skal være respektfuld og anerkendende.

Samarbejde i øvrigt Vi arbejder gerne sammen med dem der Kan: Faglig ekspertise, økonomisk kapacitet, sikkerhedsstillelse, konkurrence dygtig Vil: Har forståelse for at samarbejde er vejen til succes for alle parter

Vi opnår de bedste resultater via samarbejde

Dialog Kompetencer vedrørende Planlægning Styring Kommunikation Samarbejde