Borgere med psykiatriske diagnoser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Advertisements

Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Hvordan vil Region Midtjylland engagere sig i indsatsen?
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Ved sous- chef Said Akrim
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
VELKOMMEN TIL PÅRØRENDE PSYKOEDUKATION Session 1 - Introduktion.
Handicap & Psykiatri.
Ringbo- projektet Præsentation ved Marie Høgh Thøgersen Ph. d
v/ Professor Lars Ehlers, Aalborg Universitet
Diana Kristensen, Overlæge, Psykiatrisk Center København
Mere viden, klare retningslinjer, mere kontrol
Bipolar affektiv sindslidelse
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Stiliseret cost-benefit som ”evalueringsmetode” Rasmus Højbjerg Jacobsen CEBR Copenhagen Business School.
LGBT i Kommunalt Regi?.
Ved Anette Bækgaard Jakobsen, afdelingschef, Region Syddanmark
Høje Tåstrup kommune Sundhedsprofil og forebyggelse 11. september 2006
MØDE I ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 14. MAJ 2012 TEMA: SAMARBEJDE MED PSYKIATRIEN 1.
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Samarbejde med praktiserende læger
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
Målsætninger på psykiatriområdet
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykiatriens kronikere
Sygdomsforståelse og farmakologi
Sindslidelser og misbrug Temadag for praktikere om behandling og tværsektorielt samarbejde ARKEN
Angst & OCD ? ”Koncert mod Angst” Hvad er …. Viborg Musiksal
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Intern uddannelse Kolding Kommune
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Resultater fra: Diskriminationsundersøgelsen blandt mennesker med psykisk sygdom Som et led i EN AF OS kampagnen er der gennemført en undersøgelse af oplevet.
Det militærpsykiatriske tilbud i Region Hovedstaden og Sjælland
Lolland Kommunes udfordringer. Udfordring 1: Faldende indtægter.
Ressourceforløb og borgerinddragelse – u. 40 årige.
Virksomhedernes vurderinger af AMU- udbuddet - Status i 2011 og udviklingen siden 2007 Oplæg for VEU-Rådet onsdag den 22. juni 2011 ved områdechef Tue.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
Dilemmaer og paradokser i diagnosekulturen Oplæg ved lektor i sociologi, Anders Petersen Velkommen til diagnosekulturen Dilemmaer i diagnosekulturen Paradokser.
Somatisk SOF Sydvestjylland den 22. januar 2014 Implementering af strategi for forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme for mennesker med en sindslidelse.
Psykoedukation skizofreni Session 4 – Hvad er skizofreni Del 2. Undervisere:
Hvad er det? Hvordan kan det forstås? Hvad kan man gøre for at hjælpe? Bjarne Yde Ledende sygeplejerske Regionspsykiatrien Silkeborg Angst & OCD.
Shared care Lene Falgaard Eplov, overlæge, ph.d..
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
"Stigma betyder ’miskrediterende særtræk’. Stigmatisering rammer mange grupper i samfundet, der på en eller anden måde skiller sig ud fra normen eller.
Helbredelse og beskæftigelse kan gå hånd i hånd. Tilbagevenden til arbejde under psykisk sygdom er både muligt og sundt -hvis det gøres rigtigt.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Unipolar depression - Patienter og pårørende 1. Session - Introduktion til undervisningsforløbet.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Konference om psykisk sårbare og arbejdsmarkedet Eva Borg - Vicedirektør i Region Hovedstadens Psykiatri 18. september 2012.
Mentale helbredsproblemer - førtidspension eller tilbagevenden til arbejde? Vilhelm Borg seniorforsker NFA 2010 Oplæg Beskæftigelsesråd Hovedstad.
Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov
Unge & psykiske sygdomme
Modernisering og Akkreditering
Hvad er Recovery? Snak sammen to & to.
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Antal Selvmord i 2015: 563 (♂: 390, ♀: 173) Selvmordsforsøg i 2011:
Drøftelse af fremadrettet politisk arbejde på sundhedsområdet
Sundhedsprofil for Aarhus Kommune
Kronikerudfordringen anno Hvor brændende er platformen?
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Brug af data til beskrivelsen af kroniske patientforløb Sammenhænge mellem kronisk sygdom og økonomi Cathrine Juel Lau, Forskningscenter for Forebyggelse.
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Børn, der oplever vold i familien Omfang og konsekvenser
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Udredning + Individuelt tilrettelagt behandlingsplan**
BLINDE OG STÆRKT SVAGSYNEDES LEVEVILKÅR Muligheder og barrierer for samfundsdeltagelse Anna Amilon, Lena Bech Bojsen, Stine Vernstrøm Østergaard, Anna.
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Præsentationens transcript:

Borgere med psykiatriske diagnoser Handicaprådet

Regionale sundhedsprofil I alt lider 2,9 % af borgerne i regionen af en svær psykisk lidelse Forekomsten af svar psykisk lidelse afhænger af, hvordan lidelsen defineres. I denne rapport er borgere med svær psykisk lidelse identificeret via Lægemiddeldatabasen og Landspatientregisteret- Psykiatri.

Sundhedsprofil Svær psykisk lidelse regionen: 2,9 % Furesø: 2,2 % Borgere som har fået konstateret en svær psykisk diagnose i 2012 regionen: 0,4 % Furesø: 0,3 % Borgere i langvarig behandling med antidepressiv medicin i 2012 regionen: 4,9 % Furesø: 5,2 % Borgere der er kommet i langvarig behandling med antidepressiv medicin i løbet af 2012 regionen: 0,8 % Furesø: 0,7 % Region hovedstaden I Region Hovedstaden har 2,9 % af borgerne en svar psykisk lidelse, svarende til 40.300 personer. Andelen af borgere med svær psykisk lidelse er uændret siden 2010. I løbet af 2012 har 5.200 personer fået konstateret en svar psykisk lidelse, svarende til 0,4 % af befolkningen. Svær psykisk lidelse dækker over flere forskellige psykiske lidelser så som skizofreni, bipolare lidelser og svære angsttilfælde. Det antages, at borgere i behandling med antipsykotisk medicin er præget af deres lidelser i deres hverdag i en sådan grad, at det kan betegnes som kronisk. Køn og alder: Der er stort set ingen forskel mellem mænd og kvinder i andelen, som har en svar psykisk lidelse, eller som har faet konstateret en svar psykisk lidelse i løbet af 2012. Andelen med en svar psykisk lidelse stiger med stigende alder. Langvarig behandling: I Region Hovedstaden er 4,9 % af borgerne i langvarig behandling med antidepressiv medicin, svarende til 69.100 personer. Andelen af borgere i langvarig behandling med antidepressiv medicin er uændret siden 2010. I løbet af 2012 er 10.100 personer kommet i langvarig behandling med antidepressiv medicin, svarende til 0,8 % af befolkningen. Blandt borgere, som er i langvarig behandling med antidepressiv medicin har 5,2 % depression, mens 0,7 % har angst Køn og alder: Dobbelt så mange kvinder er i langvarig behandling med antidepressiv medicin eller er kommet i langvarig behandling i løbet af 2012 sammenlignet med mand. Andelen i langvarig behandling med antidepressiv medicin stiger med stigende alder.

Regionale sundhedsprofil Borgere med kontakt til den psykiatriske hospitalssektor i 2012