Principerklæring for DBU Bredde - til vedtagelse på års-/delegeret-/repræsentantskabsmøder 2018 FLU indgik i 2015 en ny breddeaftale med DBU for perioden.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Advertisements

Generelle bemærkninger • God harmoni med Folkeoplysningsudvalgets rapport • Formålsbeskrivelsen omfatter nu også at ”fremme demokratiforståelse og aktivt.
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
PwC Hvad arbejder sporene med i foranalysen? Foranalysearbejdet foregår i tre spor: Struktur og jura sporet, økonomi sporet samt teknik sporet. Sporene.
Medborgerskab – på sporet
DBU Fyns HR-strategi.
FBUs visionsplan 2015.
Tillid Temadag for AMIR
Holbæk kommune Proces for skolebestyrelserne i arbejdet med ny skolestruktur.
1 PRINCIPPER Organisationsstrukturen bygger på en klar adskillelse af Vision, strategi, udvikling, politik og den daglige drift Der foreligger beskrivelser.
1 Proces for personaletilpasning i forbindelse med folkeskolereform 2014 Orienteringsmøde 21. Januar 2014 Ved Elin Hausle
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Palles Gavebod og fremtiden i DDB Samling af udviklingskræfter og strategisk fokus giver flere muligheder for at udvikle et nationalt, velfungerende digitalt.
Ny Fælles Naturfagsprøve
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
DBU Græs og Miljø gruppe
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Sundhedsaftale III status
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Hvad er Frederiksberg Idræts-Union ? 1 Interesseorganisation siden foreninger & idrætsudøvere Favner hele idrætslivet - Motionsløb – Elitehåndbold.
Kampagne 3 Tiltrække og anerkende frivillige Navn Navnesen.
Århus Kommune Socialforvaltningen Møde i Socialudvalget 11. november 2010 Tilsyn.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Proces for social helhedsplan i Gellerup og Toveshøj Boligsocial leder Henning Winther.
DBU Sjælland En ny destination og rejse for DBU Sjælland.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Afdelingsleder Susanne Gyldenhof Sundhedsfremme og forebyggelse, Sønderborg kommune Seminar den 26. november 2008.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Samarbejdsaftale Badminton
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
Strukturreformen i Danmark
Velkommen til undervisning af arbejdsmiljøgrupper
Lov om forsøg i folkekirken
Værdi- og målsætningsproces Espergærde Skole
DGI Institutionsidræt
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Røde kors fællesskaber
Kongernes Nordsjælland – videre proces
På vej mod Fremtidens scleroseforening
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
Institut for Kommunikation & Psykologi
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Øget administrativ kvalitet og sammenhængskraft FASE 3 - bemandingsproces Styregruppemøde 25. maj 2018.
Kongernes Nordsjælland – videre proces
Markedsmodning, proces
Fremtidig driftsorganisation for psykiatrien i Region Syddanmark
Den generiske kompetenceprofil
Få mere at vide - LYT - SPØRG
Ny fælles landbrugspolitik i EU efter 2020
Administrativ organisering
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Høring af forslag til Budget
Status fra tagudvalget
Præsentationens transcript:

Principerklæring for DBU Bredde - til vedtagelse på års-/delegeret-/repræsentantskabsmøder 2018 FLU indgik i 2015 en ny breddeaftale med DBU for perioden 1/11 2015 - 1/11 2021. Et centralt element i aftalen var igangsættelse af et reform arbejde med henblik på modernisering af såvel den politiske som den administrative organisering af dansk breddefodbold. For at igangsætte dette arbejde har FLU med bidstand fra DIF udarbejdet rapporten ”Fodbold i Lokalunionerne”, som i 2017 har været i høring i alle lokalunioner. Rapporten der beskriver en række mulige organisationsmodeller og lokalunionernes tilknyttede høringssvar er afsættet for det forsatte reformarbejde i FLU For at skabe et fælles politisk afsæt for alle lokalunioners deltagelse i den fortsatte proces, fremlægges denne principerklæring på alle års/delegeret/repræsentantskabs møder. Med tilslutning til principerklæringen gives den enkelte lokalunions bestyrelse mandat til at indgå konstruktivt i det fortsatte arbejde med at danne en ny organisering af Dansk Breddefodbold. Med alle lokalunioners opbakning til principerklæringen skifter Foreningen af Lokalunioner samtidig navn til DBU Bredde.   Reformarbejdet skal sikre, at Dansk Breddefodbold får en moderne og tidssvarende struktur både administrativt og politisk. Målet er at skabe en ny organisering, hvor der arbejdes målrettet med tidssvarende tilbud og støtte til alle breddeklubber i hele Danmark.  Lokal forankring og klubnær service ud fra de nuværende lokalunioner/regioners administrationer er udgangspunktet, men der skal samtidig skabes en organisation, som i endnu højere grad fremstår som en professionel samarbejdspartner i relation til DBU, Divisionsforeningerne og øvrige samarbejdspartnere. Reformarbejdet skal udover at beskrive en ny og tidssvarende organisationsmodel desuden skabe et demokratisk fundament, der sikrer at DBU Bredde kan besætte de relevante poster efter gennemførelse af overordnede reformer i DBU. Det indebærer bl.a. at valgprocedurer til følgende politiske organer skal beskrives: • DBU Bredde bestyrelse • DBU Bredde pladser i DBU´s udvalg for Professionel Fodbold og Breddeudvalget • DBU Bredde pladser i DBU´s bestyrelse Reformarbejdet skal herudover beskrive en lang række forhold baseret på bred inddragelse af såvel ansatte som frivillige fra alle lokalunioner. DBU Bredde(Nuværende FLU) er tovholder for reformarbejdet, hvor de kommende strukturer skal beskrives i detaljer. Processen er tilrettelagt således at alle lokalunioners delegeret-/repræsentantskabsmøder i starten af 2019 skal tage stilling til tilslutning/overgang til ny organisationsmodel for FLU/DBU Bredde.