Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Institut for Kommunikation & Psykologi

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Institut for Kommunikation & Psykologi"— Præsentationens transcript:

1 Institut for Kommunikation & Psykologi
Uddannelsesledelse? Institut for Kommunikation & Psykologi

2 Institut for Kommunikation & Psykologi

3 Organisering Instituttet har de facto haft en enstrenget ledelse siden primo 2017 Institutledelsen består derfor af studieleder (som reelt er viceinstitutleder) samt to viceinstitutledere (Kbh og hovedcampus) og administrationschef. Viceinstitutlederne er ledere for Vidensgruppeledere Administrationschefen er leder for administrative områdeledere Instituttets delegationsinstruks følger den direkte linjeledelse dvs. Vidensgruppeledere har uddelegeret økonomi og personaleledelse (kan dog ikke hyre/fyre m.v.) administrative områdeledere har udelegeret personaleledelse af TAP ift det respektive ressort, de er ansvarlige for.

4 Hvad tænker vi om uddannelsesledelse
Den en-strengede struktur (som vi har opereret ud fra og som der nu lægges op til) gør, at vi skal forholde os til mere end alene uddannelsesledelse, men at studieledelse skal være integreret i institutledelsen. De to ting skal tænkes sammen. Det er på den måde ikke alene studieledelse, der er på tale; det er i høj grad også institutledelse (i bredest tænkelige forstand (forskning, uddannelse, vidensamarbejde og administration). vi har på Institut for Kommunikation og Psykologi uddannelsesledelse på flere niveauer (fra institutledelsen over skolen og studienævnene til vidensgrupperne, som qua personaleledelsen også har en ledelsesbeføjelse ift. VIP) Således dækker uddannelsesledelse både direkte personaleledelse, men også administrativ ledelse fx ift. det administrative personale der arbejder m. kvalitetssikring, uddannelsesplanlægning eller lign. Sammentænkningen af studie og institutledelse er et centralt kendetegn for hvordan Hum/Samf har gjort det de sidste år.

5 Hvad er der behov for Sikring af at bl.a. vedtægterne, delegationsinstrukser afspejler/løser de udfordringer vi identificerer samt at der er en entydig ledelsesmæssig opbakning til det (fra top til bund) Hvorfor – jf. de vedtægter, vi har i høring – er det fx ikke Institutlederen, der opretter og nedlægger studienævn, udpeger studieleder/viceinstitutleder for uddannelse, ligesom det fx heller ikke er rektor der udpeger prodekanerne. Klar pejling/anbefaling af en (eller flere) organiseringer der sikrer en administrativ stærk organisering på institutniveau, som har en god/direkte snitflade til Fællesservice Stillingtagen til hvad vi gør i spændingsfeltet mellem meget store institutter og ganske små institutter. Studerendes inddragelse er udover repræsentation i SN selvfølgelig med i AMIU, Institutråd – og det er oplagt fortsat at sikre deres fælles organisation i fx Studie eller skoleråd


Download ppt "Institut for Kommunikation & Psykologi"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google