Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Danehofskolens værdigrundlag
Svend Gønge-skolens værdier...
VI HJÆLPER UDSATTE BØRN OG UNGE
Set i forældreperspektiv
Integrated Children’s System
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Forældremøde X årgang.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Den brændende platform
Hvad render vi rundt og laver?
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Tillid Temadag for AMIR
Ledelse i fremtiden Konstruktionisme Relationelt lederskab
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Præsentation af Aalborg Universitet 1 af 31 Social kapital og sociale netværk som mulig ressource i forebyggelsesindsatsen. Lars Skov Henriksen Institut.
Dansen omkring handicapbegrebet
Mestring af ADHD som voksen.
Et refleksivt perspektiv på de socialpædagogiske område v. Jan Jaap Rothuizen d
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Den inkluderende skole
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
2.lektion: Civilsamfund, stat, plan-, markeds- og blandingsøkonomi
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Systematisk risikovurdering
Tryghed blandt unge nydanskere Tryghed med brune øjne – indblik i unge nydanskeres håb og ønsker. Resultater fra en undersøgelse gennemført af CeFU og.
Fællesskab og relAtioner i fdf
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Muligheder og rettigheder
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT & HIOA Ida Schwartz, lektor, cand. psych., ph.d. Bosat udenfor eget hjem Børn og unges skolegang og fritidsliv – set fra børnenes.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Boligplacering og integration af flygtninge BL’s anbefalinger til boligafdelinger og organisationer.
Nord-als Rideklub. N.A.R Eksisteret i mere end 50 år i samme faciliteter. Velfungerende klub Godt forankret i lokalsamfundet.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Pårørendesamarbejde Rehabilitering i Specialpædagogisk optik Torsdag den 27. november 2008 Karin Andersen og Mogens Vig Frederiksen.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Stærke, lokale samarbejder mod radikalisering og voldelig ekstremisme
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Fremtidsværksted som vej til uledsagede unge flygtninges stemmer
Fælles viden – Bedre integration Et tilbud om efteruddannelse
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
Ungdomsskolen 2021 MISSION
“Glæd jer altid i Herren!” (Fil 4,4).
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Præsentationens transcript:

Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark Signe Hvid Thingstrup, thin@ucc.dk Lars Christian Aagerup, lca@ucsj.dk Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk

Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk Om projektet Uledsagede flygtningebørn og -unges erfaringer med og perspektiver på hverdagen i Danmark set i lyset af deres tidligere erfaringer (med familie og hverdagsliv) og i lyset af de institutionelle indsatser, personlige relationer og daglige kontekster, børnene og de unge aktuelt indgår i. Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk

Metodisk og analytisk tilgang Metode Deltagerobservationer: På 2 bosteder, følge hverdagen Fremtidsværksted: Kritik og drømme om min hverdag i DK Analytisk tilgang Ungeperspektiv: hvordan oplever de unge hverdagen: ikke ‘objektivt’, men ‘subjektivt’ perspektiv De unge som subjekter: de er aktivt med til at fortolke og forme deres hverdag Tid: fokus på nu, men i kontekst af fortid og fremtid Helhedsperspektiv: forskellige sfærer i livet får betydning for hinanden Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk

Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk Fund og perspektiver Fællesskaber Hjem og hjemlighed Hvordan får jeg hul på Danmark Skole, uddannelse og fremtidsdrømme Midlertidighed og myndighed Lokale, kommunale, nationale, globale niveauer Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk

Fællesskaber og netværk Fund: Stærke venskaber med hinanden på bostedet og i skolen Medarbejdernes betydning for bonding og bridging Savner kontakt til ressourcestærke unge og familier i Danmark Savner forældre som de skulle lære om livet fra Perspektiver: Bevare muligheder for netværk med andre uledsagede Netværk af unge og voksne som adgangsporte til livet i Danmark (frivillige, venskabsfamilier, MFI’er osv.) Fleksible boformer (nuværende botilbud, 3+3, integrationsfamilier o.a) Behov for både fællesskab og åbning til samfund Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk

Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk Hjem og hjemlighed Fund: Hjemskabelse mellem institution og privathed Lokale og transnationale fællesskaber Følelse af anderledeshed og behov for genkendelse De unge savner deres egen familie og venner Perspektiver: Støtte de unge i at bevare og udvikle forbindelser til hele verden Styrke kontakt med biologiske forældre, inkl. familiesammenføring Tænke de unges hjem som både i DK og i verden Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk

Hvordan får jeg hul på Danmark? Fund: Drøm om et meningsfuldt, selvstændigt liv Systemkendskab og -krav Knaphed i økonomi og netværk At kende DK og lokalsamfundet Uvished om ophold Perspektiver: Netværk (bonding og bridging) Systemempati og –fleksibilitet Udforske og understøtte de unges drømme Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk

Skole, uddannelse og fremtidsdrømme Fund: Længsel efter at være sammen med andre (danske) unge For få faglige udfordringer Sammenhæng mellem fremtidsdrømme, praktik, og uddannelse Drømme om (korte, mellemlange og lange) uddannelser Nationalt bias, uddannelses mål er ‘klargøring til det danske system’ Perspektiver: Skole i et ungemiljø – evt. med mulighed for enkeltintegration Undervisning i sprog og fag samtidig: Kompetencegivende uddannelse Studievejledning og uddannelse som bygger oven på unges erfaringer og drømme Fra ventetid til udviklingstid Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk

Ungeperspektiver som vej til myndighed? Fund: Unge med drømme og drive Længsel efter at blive hørt: det giver luft og håb Vanskeligt at formidle mellem unge- og systemperspektiv Perspektiver: Lytte systematisk til de unge – også selv om det ikke altid kan realiseres umiddelbart (drømme som drivkraft) Mangfoldighed af løsninger: Ydmyghed ifht. om metoder virker for alle Systemempati: elasticitet i opgaveløsningen Hvordan får vi at vide, hvis vores tilgang er utilstrækkelig? Lars Aagerup Lektor ph.d. lca@pha.dk