Status for indsatsplanlægningen i Sønderborg kommune

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Rent drikkevand” Hvordan sikrer vi rent drikkevand i Odder kommune
Advertisements

Tak for invitationen til Vandrådets møde
Richard Jensen Odense Kommune Landbrug og Grundvand
# Ejendomsmæssig forundersøgelse Termestrup Enge dec Ejendomsmæssig forundersøgelse – Termestrup Enge.
Jordforurening i Region Nordjylland
Bly i drikkevandet I 2011 var embedslægen involveret i en sag i Tønder om bly i drikkevandet Embedslægen kontaktede bl.a. Sønderborg Kommune – havde.
Orientering fra Vandforsyningsmyndigheden Kontaktgruppemøder oktober og november 2013.
Tema Menu Nye boliger Det må ikke være mangel på boliger og byggemuligheder der begrænser tilflytningen af nye borgere til Tønder. Byrådet mener der skal.
Indsatsplanerne for pesticider i drikkevand og deres betydning
Orientering fra Miljøafdelingen •Fælles udbud af analyser •Gebyropkrævning 2008 •Indsatsplaner •Vandværkstilsyn •Coliforme bakterier •Takstblade og regulativer.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Vand- samarbejder Sanne.
Miljø og Natur Rikke Kirk Andersen, Geolog
Grundvandsbeskyttelse i Odense Kommune
Grenaa & Anholt Vandforsyning a.m.b.a.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Vejledning om indsatsplaner.
Grundvandsforum Aarhus Kommune
Status og forventet tidsplan Forvaltningen er pt. ved at lægge sidste hånd på et forslag til vandhandleplan. Den videre proces: • 31. majKlima- og Miljøudvalget.
Orientering om Vandrammedirektivet
Egedal Kommune: Mette Skougaard Mads Ærtebjerg Nielsen
1. møde den 1. september 2011 • Se bilag 2. møde opfølgning på mødet den 1. september • Uden resultat, da vi ikke kunne se formålet med en vandfond og.
Indsatsplan for grundvandet i Bevtoft – Skovby kortlægningsområde
Indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse
Grundvandsrådsmøde Indsatsplaner.
Regionens rolle og samspil med kommunerne Jord-ERFA-Midt
Miljøs prioritering og rangering JordErfamøde den 23. oktober 2013.
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
Oplæg til drøftelse. Vandrådets hovedopgaver er at: repræsentere vandværkerne i kommunens koordinationsforum være aftalepartner med kommunen i fælles.
Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013
NATUR OG MILJØ Teknik og Miljø Aarhus Kommune Grundvandsforum Aarhus Kommune 5. oktober 2011.
Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent Carl Åge Pedersen. Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent.
Vandrådet (VR) i Skanderborg Kommune
Hvordan udarbejdes en indsatsplan?
Skov- og Naturstyrelsen
Hvordan finansierer vi indsatser uden for vandværkernes interesseomåder v/ Karin Hvidberg Nilsson.
Udvikling af bio-energi i Irland Pieter D. Kofman Senior konsulent Danish Forestry Extension.
Erfaringer med vandrådene. De grønne og landmænd står sammen i vandråd  Samarbejdet ser ud til at fungere til alles tilfredshed  Vandrådene tegner til.
Indsatsplaner og grundvandsbeskyttelse 27. November 2013.
I:\inf\pr-toolbox\overheads\Firmapresentation_nov2005.ppt 1 Fordele ved at indsatsplaner udarbejdes i kommunerne Miljøkonsulent Kenneth Stübert Berger.
Bjørneklo bekæmpelse EnviNa 20. Februar 2015.
Beskyttelse af grundvandsressourcen mod punktkilder - Status, prioritering og samarbejdsmuligheder GrundvandERFAmidt, 31. maj.
Jordkøb og jordfordeling
Ved Peter Petersen Formand for Oksbøl Vandværk 24. marts 2015.
Envina Nødvendig og proportionalitet i indsatsen 1.
EnviNa Erfamøde om indsatsplan for gundvandsbeskyttelse 1-2. februar Pesticidindsatser i Sønderborg Kommune Henrik Züricho.
RETNINGSLINJER OG HANDLINGER. Statslig Vandplan Kommuneplan og Grundvandsbeskyttelsesplan Vandforsyningslovens §13c - Kommunalbestyrelsen gennemfører.
Samarbejde med Virksomhedsafdeling v/Jacob Haass Svendsen, Svendborg Kommune, Team Industrimiljø EnviNa ERFA-møde om Indsatsplan for Grundvandsbeskyttelse.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt om pesticider og.
Indsats over for pesticidforurening i indvindingsområder i Hjørring Kommune Indsats overfor pesticider, drikkevand Jens Chr. Ravn Roesen EnviNa Erfa –
Lidt om de kommende vandindvindingstilladelser Eskild Lund, Lejre Kommune, er det sløve læs, der har sørget for, at I endnu ikke har modtaget de nye vandindvindingstilladelser.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Grundvandskortlægningen skal danne grundlag for en målrettet beskyttelse af grundvandet, så drikkevandet fortsat kan baseres på en simpel rensning af grundvandet.
Vandrådsmøde Lejre 7. April 2016Pernille Weile. Fornyede indvindingstilladelser Indvindingstilladelser til drikkevandsforsyning gives for en periode af.
Kommunens indsats mod pesticider Signe Krogh – ENVINA møde, 1-2. februar 2016.
Bestyrelsesmøde for Vandrådet i Sønderborg kommune Torsdag den 18. sep Kl. 19:00 til 22:00 Sted: SONFOR Sønderborg-
- oplæg til budgetforhandlinger JORDFORURENING mio.37 mio. 42 mio. 56 mio. Jord: 45 årsværk Gns =43 mio.
Envina indsatsplanmøde februar 2017
Kemisk vegetationskontrol i spor.
Tidsplan for opkrævning
GrundvandsERFAmøde 25. juni 2015
Vandsamarbejde i Sønderborg Kommune
Grundvandsstrategi I Region Midtjylland.
Anvendelse af Boringsnære Beskyttelsesområder Høje-Taastrup Kommune
Strategi for grundvandsbeskyttelse
Ny husdyrregulering 2017 Konsekvenser for grundvandsbeskyttelsen
Vandsamarbejder v/Lise Højmose, Teamkoordinator, Aalborg Kommune
Erfaringer fra Vandsamarbejder
Kommunal grundvandsbeskyttelse inden indsatsplan
Indsatsplaner og rammerne for grundvandsbeskyttelse i Favrskov Kommune
Aalborg Forsyning, Vand A/S
Velkommen til Møde om vandsamarbejde i Favrskov Kommune
Præsentationens transcript:

Temadage om indsatsplaner for gundvandsbeskyttelse 8-9. februar EnviNa Temadage om indsatsplaner for gundvandsbeskyttelse 8-9. februar Frivillige aftaler, jordfordeling og vilje til påbud Henrik Züricho

Status for indsatsplanlægningen i Sønderborg kommune Indsatser mod pesticider i Sønderborg Kommune Om Sønderborg Kommune Status for indsatsplanlægningen i Sønderborg kommune Jordfordeling og dyrkningsaftaler Forbud mod håndtering af pesticider ved Mjang Dam

Årlig indvinding ca. 5 mio. m3 + 2 ikke almene vandværker Sønderborg Kommune 76.000 indbyggere Ca. 50 % OSD 32 almene vandværker Årlig indvinding ca. 5 mio. m3 + 2 ikke almene vandværker Årlig indvinding ca. 1 mio. m3

2 planer forventes vedtaget i 2017 Status for indsatsplanlægningen I alt 10 indsatsplaner 5 planer er vedtaget 2 planer forventes vedtaget i 2017 3 planer (§13a) forventes vedtaget i 2018

De vigtigste beskyttelseszoner i Sønderborg Kommune

Pesticidfri drift i dele af Indsatsområder og de fleste BNBO’er Krav til frivillige dyrkningsaftaler Pesticidfri drift i dele af Indsatsområder og de fleste BNBO’er Kun krav til dyrkningsaftaler mht. nitrat i enkelte BNBO’er Overvågning mht. sulfat og nitrat

2 store arealer hvor målet er pesticidfri drift: Udfordringerne 2 store arealer hvor målet er pesticidfri drift: 150 ha på Nordals. Her plantes skov i samarbejde med Naturstyrelsen. Naturstyrelsen og Sønderborg Kommune har stået for opkøb af jord. 64 ha ved Rønsdam, vest for Sønderborg. Byrådet har tilkendegivet, at SK vil arbejde for en jordfordelingsløsning – men vandværket (Vandsamarbejdet) skal selv forsøge først.

Skovrejsning i indsatsområde

Kommunens vilje til ansvar Sønderborg Kommune pålægges at gå aktivt ind i løsningen med at realisere både tidligere og kommende indsatsplaner. Dette kan ske ved, at byrådet er primus motor i forhold til en jordfordeling, der dels sikrer det rene vand i fremtiden og dels tilgodeser de berørte landmænd på en hensigts- mæssig måde. Sønderborg Kommunes Jordkøbsnævn og vandværkernes Vandråd (Vandsamarbejdet) kan i fællesskab og i samarbejde med de berørte landmænd arbejde med realiseringen af indsatsplanen.

Skovrejsning – Oksbøl Skov

Sagen forventes derfor påklaget til MFKN Forbud mod håndtering og brug pesticider i BNBO Sønderborg Kommune agter at meddele påbud/forbud iht. MBL §24 og §26 i IO og BNBO, såfremt vandværkerne og lodsejerne ikke kan nå til enighed om frivillige aftaler. Der er meddelt forbud mod anvendelse og håndtering af pesticider i BNBO til Mjang Dam vandværk (MBL §24) Lodsejerne har i partshøringen til varslingen af forbuddet dels afvist kommunens forslag til erstatning, dels anfægtet nødvendigheden og rækkevidden af forbuddet. Sagen forventes derfor påklaget til MFKN