Mødeafholdelse Forberedelse Afvikling – roller: Opfølgning: Dagsorden

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det Gode Møde.
Advertisements

Subjektivitet, Teknologi Samfund
Refleksion i kommunikationen
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Struktur: ”Quiz og byt”
Workshop almene boligdage
Hvad gør livet værdifuldt?
Hvad gør livet så værdifuldt?
Facilitering af møder, der skaber værdi og mening
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Erfaringer fra brugerpanelet i Onkologisk Klinik
Møder, der skaber engagement og værdi
De sidste undervisningstimer
Hvad er bestyrelsens rolle i foreningen? Struktur
Den mundtlige præsentation/PowerPoint: Rammer
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Kvantitative metoder
Kommunikation i samarbejdet mellem Mentor og Mentee
Konsensusprocessen.
Mødeledelse og deltagelse
”Hvordan kunne vi også arbejde med teksterne?”
Hvad gør livet så værdifuldt?
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Effektiv mødekultur Formål: At udvikle en velstruktureret og effektiv mødekultur 1 Hvad er effektiv mødekultur? 2 Hvad er mål/resultat (Output)? 5 Hvordan.
Karl Henrik Flyums model
23. februar 2009 Dias 1 Studie- og Karrierevejledningen Humaniora Læsegrupper Mødeledelse og planlægning Studie- og karrierevejledningen Humaniora Ea Feldfos.
NordagerskolenNordagerskolen 0. klasser 2010/2011 Jane Justesen & Anja Østergaard.
Brugerdialog FS SASMO kongres , Vejle Center Hotel
Velkommen til SLP i P2 Søren Hansen og Jonna Langeland
TEMA: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer. Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges større.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Vejlederens kommunikation
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Kontrol af Bopæl og ophold.
1 Samarbejde, Læring og Projektstyring – SLP 8 Det gode samarbejde: Introduktion Erfaringer fra procesanalyserne Samarbejdsaftale Gruppemødets organisering.
Refleksion før kurset Skal du i gang med et projekt?
Samarbejde, læring og projektstyring (SLP)
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Modellering Modelleringens betydning og Modelleringens 4 principper.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
SKABELON.
Hvad får man ud af en mentorordning? Aalborg Universitet, 17. november 2010.
1 Efter Karl Henrik Flyums modeller At formulere spørgsmål - led 1- 7.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Sådan oversætter du centrale budskaber. Dette værktøj er for dig, som vil Blive bedre til at kommunikere overordnede budskaber til egne medarbejdere,
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 2: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Mødeledelse og deltagelse Nyremedicinsk Afdeling Y.
 Siden sidst – gennemgang af erfaringer fra første møder med lærerne, de første observationer,  Opgave: drøftelse og afprøvning af gruppevejledning med.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
KNÆK KODEN.
Professionalisering af vejledningen udfra en gruppeprocesvinkel
Professionalisering af vejledningen udfra en gruppeprocesvinkel
Quiz Uge 2 – mandag.
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Efter Karl Henrik Flyums modeller
KVU møde d. 25/november 2008 Peter november 2008.
Arkivet….og Hjemmesiden
DTHS Synsfaglige Netværksdage 2017
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Den gode tone Lse.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Den gode tone Lse.
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

Mødeafholdelse Forberedelse Afvikling – roller: Opfølgning: Dagsorden Dokumenter, udsendelse Afvikling – roller: Ordstyrer Referent Opfølgning: Evaluering Referat, godekendelse Mødeafholdelse

Gruppemødets organisering Udviklende og effektive gruppemøder: Indled altid gruppearbejdet med en personlig tilbagemelding. Diskuter på baggrund af en mødedagsorden. Hav en mødeleder og en referent. Benyt skriftlige indlæg som input til diskussionerne i gruppen. Saml op og konkluder på enhver diskussion. Lad diskussionen munde ud i noget på skrift. Brug hinanden til at konkretisere »hjemmeopgaverne«. Evaluer mødet, hvor alle markerer sig. Gruppemøder er også et af de emner, som de fleste har klaret rimeligt i P1, i hvert fald når der er tale om møder mellem gruppe og vejledere, men også de interne møder i gruppen bør have en stram struktur. Her er nogle gode huskeregler – CLICK – oplæsning. I teksten står der yderligere nogle gode råd omkring hvordan møderne så kan afholdes, hvilket jeg vil opfordre jer selv til at læse og bruge. Mødeafholdelse

Effektiv møde adfærd Udtryk dig i overskrifter Vær åben og positiv Aktiv lytter Tal en ad gangen Sæt tidsbegrænsninger og følg disse Omformuler hvad andre har sagt for at få en bekræftelse af, at du har forstået ”Byg” videre på andres idéer Mødeafholdelse

Effektiv møde adfærd Nævn altid det positive før bekymringerne! Formuler problemer som ”Hvordan…” eller ”Jeg ønsker at….” Hjælpe idéer ”på vej” Vær fokuseret Hold dig til dagsordenen Ingen ”udenoms historier” Kun et møde ad gangen Ingen idéer er dårlige ideer Mødeafholdelse

Ineffektiv møde adfærd Komme med en ”skjult dagsorden Være uforberedt Ikke høre efter Holde to møder på samme tid – snakke med sidemanden Snakke utydeligt og i lange sætninger Komme med ubehagelige overraskelser Angribe folk Bryde tidsplanen Falde i søvn Gå midt i et møde Afbrydelser: telefon, personsøger, modtage beskeder Mødeafholdelse