Sammenhæng i hjerterehabilitering

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Det gode samarbejde København Syd Samarbejde
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Pædagogik og kommunikation * 12. september 2013
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Konference d november 2007 varme hænder og køligt overblik
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Hvad er neurofaglig viden?
Patientsikkerhed
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Det fælles mål At borgere med kroniske sygdomme opnår den højeste grad af livskvalitet med størst muligt ansvar for og indflydelse på eget helbred.
Rehabilitering efter operation
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Kompetenceudvikling og genoptræning på tværs af kommunegrænser
Afdelingsleder Morten Freil
Hjerterehabilitering i Nyborg Kommune
Geriatri med fokus på funktionsevne
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Højskolen for Efter-og Videreuddannelse Interprofessionel Læring og Samarbejde 10. november 2013Chefkonsulent Kirsten Willemoes Knudsen 1.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
1 Resultater og perspektiver – Samordningsudvalg Syd
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Ledelse og patientforløb Vicedirektør Bente Ourø Rørth Konference 6
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Offentlige goder, succeskriterier og ledelsesformer
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
Hjerterehabiliteringsforløb i Nyborg Kommune Fase 2 B.
KL´s visioner for kroniske patienter
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Københavns Kommune Evaluering og Next practice 23. maj 2013.
Sundhedsdataprogrammet Præsentation DRG-konferencen 2015 Ved Malene Højsted Kristensen, sekretariatschef Sundhedsdataprogrammet Sundheds- og Ældreministeriet.
En slankekur virker…. …….. Så længe man overholder den.
Sundhedspædagogik og kommunikation
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
Sektor Karen Stæhr Personalet som brobygger mellem borger og ny teknologi – hvordan? 21. september 2012.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Efteruddannelse om hjerterehabilitering Marts 2010 Kontakt: Forløbskoordinator Tove Sommer, Faaborg- Midtfyn Kommune, mobil: ,
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Patientuddannelse – en medicinsk teknologivurdering Karen Nielsen Breidahl Peter Kragh Jespersen Heidi Houlberg Salomonsen Institut for Økonomi, Politik.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
Temamøde om social ulighed i sundhed
Orienteringsmøde om kronisk sygdom den 5. oktober 2007 i Kolding.
Chefsygeplejerske Judith Mølgaard, Sygehus Fyn
Erfaringer fra Aalborg Kommune
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Styregruppemøde den 7. marts 2018
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Præsentationens transcript:

Sammenhæng i hjerterehabilitering Tove Sommer Forløbskoordinator Fåborg Midtfyn Kommune

Oversigt over rehabiliteringsforløb

Hvad er udfordringen i at tænke rehabilitering på tværs af sektorer og faggrupper? Personalets kendskab til sundhedsloven, sundhedsaftalerne og kronikerstrategien i sygehusregi, i kommunen og hos den praktiserende læge Sundhedsbegreber Gennemsigtighed i kommunerne

Sundhedsbegreber Det biomedicinske sundhedsbegreb Sundhed er fravær af sygdom Objektiv vurderet ud fra biokemiske markører Kategoriseres i diagnoser Medfører handleanvisninger, som skal fjerne eller imødegå årsagen Der er fokus på risiko og forbyggelsesstrategier Det åbne sundhedsbegreb Borgeren definerer selv sin oplevelse af egen sundhed Subjektiv dimension Tager udgangspunkt i borgerens definition af ”det gode liv” eller hvad livskvalitet er Diagnoser og kategorier bliver vilkår for mestring Der er fokus på oplevelsen af sammenhæng for borgeren.

Kommunalt forankret forløbskoordinator bidrager overordnet ved At arbejde ud fra et bredt sundhedsperspektiv i rehabiliteringen At have et indgående kendskab til sundhedsvæsenets organisering og samarbejdstraditioner At bidrage med en generel sundhedsfaglig erfaring fra såvel sekundær som primær sektor At koordinere konkret og generel på en patientgruppe og her bidrage til at justering af tilbud sker ud fra et tværfagligt og tværsektorielt helhedssyn At bidrage til gennemsigtighed i kommunen og være et kendt ansigt og tilgængelig person for det rehabiliterende personale på sygehuset, praktiserende læge og patientforeninger

Med fokus på borgeren med ringe egenomsorg og de borgere, der vælger tilbud fra såvel i sekundær som i primær sektor, betyder forløbskoordination på borgerniveau : At være gennemgående og tilgængelig kontaktperson for borgeren med en rehabiliteringsplan At agere offensiv og her under tilbyde et besøg i borgerens hjem At tilbyde individuelle forløb ud fra det åbne sundhedsbegreb med fokus på borgerens indre motivation og samspillet mellem viden og følelser At arbejde med sundhedspædagogikken med forståelsen af, at borgeren er i en læringsproces, hvor ændring af vaner og livsstil er et middel mod målet/drømmen, der er formuleret af borgeren At bidrage til definition af borgerens individuelle behov og her så vidt muligt understøtte disse: Med støtte til navigation i sundhedssystemet Med en anerkendende, ligeværdig og fleksibilel tilgang

Hvordan understøttes sammenhængen af eksisterende fungerende it-redskaber: Edifakt, genoptræningsplan og lægehenvisning Omsorgssystemet Oversigtsskema

Hvordan understøttes sammenhængen i det tværfaglige samarbejde? Erfaringsudveksling med tilpasning af tilbudet. Kompetenceudvikling på tværs af sektorer. Erfaringsudveksling og koordination tværfagligt i kommunen.

Udvikling af evidens i kommunerne kræver systematisk registrering: Samlede antal indenfor hver af de store kronikergrupper Fravalg/frafald i forløbene på tværs af sektorer Årsag til fravalg/frafald Antal, alder, køn etc. i forløbene Evaluering af de enkelte tilbud og borgerens samlede forløb på tværs af sektorer og i den enkelte sektor

Det betyder udvikling af: It-understøttelse af registrering på tværs af sektorer Fælles redskaber på tværs af sektorer Kompetenceudvikling på tværs af sektorer Sikring af koordination på tværs Evt. social differentieret tilgang