Velkommen til Round Table

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Advertisements

Skabelse af dialogiske rum ”
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
New Insight - Noter til præsentation
Job & Uddannelse i Øresundsregionen Projektmål: at øge hverdagsintegrationen og mobiliteten over Øresund.
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Øget overgangsfrekvens til de videregående uddannelser
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Dansen omkring handicapbegrebet
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Uddannelseskonference 9. november 2012 Katja Kayser Koncerndirektør, Region Hovedstaden 9. november 2012.
Ældres aften og natteliv. I dagens løb Den gode nat: Natten glemmes hurtigtNatten glemmes hurtigt Man er beskæftiget med meningsgivende aktiviteter, og.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Kodeks for offentlig topledelse
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
Mangel på sammenhæng i sundhedsvæsenet En udfordring, der rammer ældre medicinske patienter Præsentation af Lars Engberg, formand for Danske Patienter.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Program Erfagruppen d. 2. februar Velkommen og introduktion til ”moodygrafen” Forbrugerstyrelsen tegner deres ”moodygraf” Interview.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
DSIM 4. årsmøde Patientforløb – tværsektorielt samarbejde
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Årsmøde 27. april Dagkirurgi og hjemmepleje v/ sundhedschef Annemarie S. Zacho-Broe Aarhus Kommune.
Ledelse over grænser i sundhedsvæsenet Hvordan kan vi lede på nye måder, der går på tværs? Christina Holm-Petersen & Martin Sandberg Buch.
Som mennesker og ledere udvikler vi os kun ved at sætte os selv og vores selvforståelse på spil – vi må lukke tvivlen ind, for at lære noget nyt. Vi vil.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Projekt Ny styring i et patientperspektiv Mette Jensen, Koncernøkonomi Region Midtjylland.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Forslag fra arbejdsgrupperne
…………Skal blive så dygtige som de kan
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Hvad er der sket siden juni 2015?
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
VELKOMMEN til Stort Fællesmøde for Almen Praksis på Fyn
Vidensbaseret praksis i botilbud
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Tag snakken – bryd vanerne
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Mød UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Det kompetente Nordjylland
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Velkommen til Round Table Rikke Vestergaard Koncerndirektør, Region Syddanmark

Velkommen til Round Table 2016 Jeg er glad for at stå her i dag Det tværsektorielle - høj prioritet Nøglen er samarbejde – vi har den samme kerneopgave: Borgerne i Region Syddanmark – deres behov, ønsker og drømme Det tværsektorielle samarbejde har meget høj prioritet – både for Region Syddanmark og for mig Nøglen til at lykkes med vores kerneopgave er samarbejde.

Vi skal skabe den gode historie sammen De dårlige er der nok af…. Region og kommuner sikrer 69 ekstra pladser på SOSU-uddannelsen I efteråret ansættes ekstra 69 elever på social- og sundhedsassistentuddannelsen i de syddanske kommuner. Det skyldes et effektivt samarbejde mellem Region Syddanmark, de syddanske kommuner og social- og sundhedsskolerne – og det gavner borgerne i Region Syddanmark.  Når det kan lade sig gøre at skaffe ekstra 69 elevpladser, er det fordi, at social- og sundhedsassistentuddannelsen ændres fra 2017. I overgangsfasen til den ny uddannelse er der opstået en enestående mulighed for at uddanne ekstra elever på de syddanske social- og sundhedsskoler. Ud over at 69 flere kan få deres ønskeuddannelse, betyder det også, at der sikres flere kompetente og varme hænder til de syddanske borgere.   Det er kommunerne, der ansætter og aflønner de ekstra elever. Region og kommuner stiller praktikpladser til rådighed, og SOSU-skolerne bidrager med den teoretiske uddannelse for de ekstra social- og sundhedsassistentelever. Samarbejde sikrer studiepladser Det glæder regionsrådsformand Stephanie Lose (V), at det er lykkes at samarbejde om at etablere de ekstra pladser i løbet af kort tid: - Denne chance for at uddanne så mange ekstra assistenter får vi én gang. Derfor et det positivt, at alle parter har arbejdet så målrettet, for at få det til at lykkes. Det viser en vilje til at gøre lidt ekstra for at styrke det tværsektorielle samarbejde, som jo ultimativt handler om, at vi forbedrer kvaliteten over for borgerne. Og så vil jeg da også lige tilføje, at det er dejligt, at det netop er i Region Syddanmark, at vi i samarbejdet med kommunerne har fundet disse muligheder, som jeg håber, at man vil lade sig inspirere af i resten af landet. https://www.regionsyddanmark.dk/wm489803

Gode historier Flere varme hænder Region og kommuner sikrer 69 ekstra Dårlige historier har vi nok af Sammen kan vi skabe nogen, der er bedre: Flere varme hænder Region og kommuner sikrer 69 ekstra pladser på SOSU-uddannelsen. De ekstra elevstillinger ventes opslået og besat fra oktober til december 2016. Jeg startede som koncerndirektør i Region Syddanmark den 1. maj 2016 – der har været nok af dårlige historier…Bios, Nyt OUH, ansættelseskontrakter, fejludbetaling… Vi er allerede i gang. 69 ekstra elever til kommunerne – det krævede at vi lagde hovederne i blød, men så var det heller ikke sværere. For borgeren gør de en forskel Man kunne drømme om mange flere af sådan nogle nyheder. Små hverdagseksempler på at vi lykkes bedre sammen

Hinandens forudsætning Borgeren er patient Patienten er borger Eleven bliver morgendagens medarbejder Medarbejderen videreuddanner sig Sygehusene behandler patienten, men må se og møde borgeren også Borgeren i kommunen er indimellem patient i regionen Uddannelsesinstitutionerne uddanner elever og studerende – morgendagens medarbejdere Medarbejderne må også indimellem blive studerende og bevæge fagligheden videre I dag handler om, hvordan vi får gavn af hinanden til glæde for borgeren.

Forstå hinanden Siloer nedbrydes når vi kender hinanden bedre – vi skal forstå hinandens perspektiver Det er vigtigt, at vi er opmærksom på, at fx de 22 kommuner er forskellige, hvilket betyder at vi ikke skal lave det samme for alle, men tilpasse indsatser efter organisationen.

Samarbejde = øget værdi Samarbejdet er mere end ”Whats in it for me?” Hvis vi alle tænker som Sten har samarbejdet korte udsigter - vi skal ville det mere end, whats in it for me! Når vi kender hinanden bedre giver det en forståelse for hinanden. I dag handler om, at vi går sammen og øger værdien.

De gode eksempler Forløbskoordinatorer der sikrer sammenhængen mellem den kommunale misbrugsbehandling og den regionale psykiatriske behandling Studerende der arbejder med udvikling af praksis som del af deres uddannelse til praksis Medarbejdere der hver dag ser borgeren og finder individuelle løsninger – som ingen leder har tænkt på at bede dem om Vi skal ville det mere end, whats in it for me! Når vi kender hinanden bedre giver det en forståelse for hinanden. I dag handler om, at vi går sammen og øger værdien: Fremskudt visitation Særligt svækkede ældre medicinske patienter har gavn af, at Vejle kommune og Vejle sygehus arbejder tæt sammen om det videre forløb, når patienten udskrives fra sygehuset. I nogle tilfælde kan patienterne også undgå indlæggelser og det kan gøres uden ekstraudgifter for kommunen. Kommune og sygehus bør prioriterer at have udskrivningsansvarlige brobyggere, der samarbejder hen over sektorovergangene. Det er med til at give kontinuitet, fælles fokus og tætte relationer på tværs af den vigtige overgang fra sygehus til kommune. (Kora http://www.kora.dk/arrangementer/2016/saadan-fungerer-fremskudt-visitation-i-praksis-(aarhus)/) Svendborg + UC (borgerforløb + borgeren i centrum)? Den kan jeg ikke finde!? Vi skal understøtte det strategisk arbejde og forpligte hinanden!

Difficult roads often leads to beautiful destinations Vi er på vej ind i en ”farlig” fase nu. Vi må ikke tabe det hele på gulvet. Strategien har været længe undervejs – men vi er faktisk enige om intentionerne. Succesen er ikke kun afhængig af de konkrete projekter nu og her…men også at vi tænker tankerne ind i alt det andet vi laver sammen.