Regnskab i produktions- virksomheder

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
7. Produktionsvirksomhedens regnskab
Advertisements

7. Produktionsvirksomhedens regnskab
God regnskabspraksis i DLBR
15. Regnskab for en produktionsvirksomhed - vareregnskab
23.5 Kommentarer til årsregnskabet
Erhvervsøkonomi på HG Line Vinterberg.
Ledelsesinformation med budgettering.
MOMS - GENERELT Generelle betragtninger omkring moms(merværdiafgift):
23.2 Skyldige omkostninger
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Kassekredit, disponibel
4 centrale konti NB: Virksomheden fortsætter (going concern)   Resultatopgørelse Balance =Driftsregnskab.
3. Årsregnskabet og de grundlæggende registreringsregler
23.1 Periodeafgrænsningsposter
11.2 Privatforbrug Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
Udvidet kasserapport Formålet: At opfylde bogføringslovens krav.
Takstberegning RAMMEAFTALE 2015.
12.2 Afskrivning på anlægsaktiver
12.6 Kommentarer til årsregnskabet
Behovet for regnskabsvæsen
12.3 Momsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
23.3 Afslutningsskema Præsentation Uddelingskopier Se præsentationen med animationer på
23.2 Skyldige omkostninger
23.1 Periodeafgrænsningsposter
Resultatopgørelse Balance Finanskrise Almen viden Sport
8. Årsrapport for selskaber
6. Udarbejdelse og præsentation af årsregnskabet
MSB Aarhus Kommune Takstberegning RAMMEAFTALE 2012.
Årsrapport 2010 Beskrivelse af indhold ”Ny ekstern”
Ny Årsrapport Hvorfor ? Flere udgaver – individuelle tilvalg
16.3 Kommentarer til årsregnskabet 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit.
Indregning af IPO v. statsautoriseret revisor Erik Mousten Rasmussen
4.4 Bogføringsregler Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
BALANCEN PASSIVER AKTIVER Egenkapital Anlægsaktiver - Selskabskapital
Balanceskema Typiske kendetegn ved balanceskema:
Egenkapital og privatforbrug
Regnskabsanalyse Idé og grundlag.
Ledelsesinformation med budgettering.
23.4 Opstilling af årsregnskabet
8.5 Vareforbrug 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo for at.
7. Virksomhedens omkostninger
18.4 Budgetteret balance Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
23.3 Afslutningsskema 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
30.5 Regnskabsafslutning Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du.
13.2 Budgetkontrol Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
30.3 Funktionsopdeling af omkostninger
Ejendomsregnskab ved Line Møller Sigsgaard.
Afskrivninger Hvad er anlægsaktiver? Er aktiver, som virksomheden anvender i længere tid f.eks. Biler Bygninger Inventar (borde, reoler, IT-netværk mm.)
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul. Kap. 30: Debitor-, kreditor- og lagermodul Økonomistyringssystemer FordeleUlemper Indtastning af bilag er.
Gennemgang af: Kasserapport og opgave 5.1. kasserapport I starten af kap 4 så vi på virksomhedens likvide beholdning: Kassebestår af mønter, sedler.
Kapitel 11 Anlægsaktiver.
Kapitel 30 Debitor-, kreditor- og lagermodul.
Virksomhedens registreringer
Kapitel 4 Regnskabet.
Modulerne i økonomistyrings- systemet
Virksomhed og iværksættere
Kontoplanen og saldobalance
Prisoptimering Valg mellem afsætningsalternativer (c) Totalmetoden (C)
Idegrundlag og målsætninger
Regnskab for produktionsvirksomhed
Virksomhedens indtjeningsevne (d) Virksomhedens rentabilitet (c)
Kapitel 22 Regnskabsafslutning.
Resultatbudget i produktions- virksomhed
9. Årsregnskabet og registreringssystemet
Afskrivninger.
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium
Det samlede regnskabssystem
Virksomhedstyper og ejerforhold
Kontoramme og kontoplan
Kap Bogføringssystemet.
Præsentationens transcript:

Regnskab i produktions- virksomheder Resultatopgørelse i produktionsvirksomhed (c) Balance i produktionsvirksomhed (C) Afslutningsskema (C) Hvad er controllerens rolle. Tidligere gav begrebet ”Controller” indtryk af, at controller-funktionen udøver en eller anden form for kontrol. Dermed giver controller-begrebet negative associationer, og man opfatter controlleren som en person, der skal undgås, fordi controlleren kun er ude på kontrollere om alting nu er i orden. Dette er helt forkert. Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Resultatopgørelse i produktionsvirksomhed (1/5) Resultatopgørelse i en produktionsvirksomhed: Omkostningerne inddeles ikke efter omkostningsart som i en handelsvirksomhed. I produktionsvirksomheden inddeles de i stedet efter funktioner: Produktion Distribution Administration Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Resultatopgørelse i produktionsvirksomhed (2/5) Bruttoresultat = Nettoomsætning - Produktionsomkostninger I en produktionsvirksomhed bruger vi begrebet bruttoresultat i stedet for bruttofortjeneste, som vi kender fra handelsvirksomheden. Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Resultatopgørelse i produktionsvirksomhed (3/5) Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Resultatopgørelse i produktionsvirksomhed (4/5) Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Resultatopgørelse i produktionsvirksomhed (5/5) Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Balance i produktionsvirksomhed (1/4) Forskelle i balancen mellem produktions- og handelsvirksomheder: Kortfristet gæld: Her kommer en ny post, der hedder ”Skyldig arbejdsløn”, som vedrører den del af lønomkostningerne, der skal indgå i produktionen. Anlægsaktiver: Her kommer en ny post, der hedder ”Maskiner”, som vedrører de maskiner, der indgår i produktionen. Omsætningsaktiver: Her bliver varelager inddelt i tre nye poster: ”Råvarer” - De råvarer, der skal indgå i produktionen ”Varer under fremstilling” - De varer, der er ved at blive produceret, men ikke er færdige ”Færdigvarer” - De varer, der er færdigproducerede og klar til salg. Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Balance i produktionsvirksomhed (2/4) Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Balance i produktionsvirksomhed (3/4) Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Balance i produktionsvirksomhed (4/4) Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Afslutningsskema (1/4) Afslutningsskemaer anvendes ofte af revisorer i forbindelse med gennemgangen og fejlretning af virksomhedens bogføring. Typiske eksempler på rettelser (1/3): Bilag som mangler - Fx indkomne bilag efter at bogføringen er blevet lukket. Bogføringsfejl - Fx hvis forkert konto er blevet anvendt eller ombytning af debet eller kredit. Momskorrektioner - Fx hvis der uberettiget er fratrukket for meget moms. Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Afslutningsskema (2/4) Typiske eksempler på rettelser (2/3): Afskrivninger - fx hvis afskrivningerne ikke er blevet beregnet og bogført. Korrektion er varelagerets værdi - fx ved manglende bogføring af vareforbrug, svind fra statusoptælling eller nedskrivninger af værdi pga. ukurans. Periodiseringer - fx regulering af omkostninger der er forudbetalt, skyldige omkostninger der ikke er blevet bogført eller ved beholdninger af omkostningsvarer til efterfølgende år. Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Afslutningsskema (3/4) Typiske eksempler på rettelser (3/3): Overførsel af privatforbrug til egenkapital - Fx ved personligt ejede virksomheder. Udligning af momskonti - Ompostering af købs- og salgsmoms til momsafregning (Dette skal dog ikke gøres i alle økonomisystemer. Fx skal dette ikke gøres i E-conomic, da det ødelægger momsrapport funktionen) Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C

Afslutningsskema (4/4) Trin i anvendelse af afslutningsskemaet: Indtastning af virksomhedens konti med nummer, navn og saldi. (Husk at afstemme debet og kredit i bunden under Sum) Bogføring gennemgås og rettelser bliver ført som efterpostering i debet og kredit på de konti, det vedrører. (Husk at afstemme debet og kredit i bunden under Sum) Ny saldo for kontiene beregnes og skrives ud i kolonnerne for resultatopgørelse og balance. Resultat beregnes og føres både under resultatopgørelsen og balancen. (Husk at afstemme debet og kredit i bunden under Balance) Erhvervsøkonomi, EUD/EUX, F-C