QA-håndbog del 2A – faglig rådgivning

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 12. FEBRUAR 2015 AARHUS UNIVERSITET DCE - NATIONALT CENTER FOR MILJØ OG ENERGI AU DCE – NATIONALT CENTER.
Advertisements

HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
KØBENHAVNS KOMMUNE ØKONOMIFORVALTNINGEN / KONCERNSERVICE Informationsmøde Udbud af håndværkerydelser til løbende drift og vedligeholdelse - Fagentrepriser.
19.4 Grønne regnskaber 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed.
Introduktion af VDSL2 med frekvensplan 35b (“Vplus” – “Supervectoring”) 1 VULA Videreudvikling – møde 6. november 2015 Vers. 1.0.
Kandidatspeciale Klinisk Biomekanik Institut for Idræt & Biomekanik.
Gulerodsmødet – DANAK 2013.
Effektivisering Kredsmøde BL’s 4. kreds 8. marts 2017.
Kliniske forsøg services på DKMAnet
QA-håndbog del 2A – faglig rådgivning
Studieretningsprojektet
Introduktion til JAR Hvad er JAR: Jordforureningslovens Areal Register
Grundvandssamarbejde
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
Studieretningsprojektet
Hvad bidrager vi med – uden beregning
Arbejdsmiljørundering /tjeklister
Revision af sikkerhedsdokumentation
Rapportstruktur Medarbejderundersøgelse 2016 Version pr 11. maj 2016
Kvalitetssikring i VVM-direktivet
Rapportskrivning og fund
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Administrationsmodulet
VVS-møde 2012 Aftræk Efter GR-A skal HMN som myndighed forhåndsgodkende vandret aftræk i kæde-, række- og dobbelthuse. Tidligere brug og placering.
Projektbeskrivelse: Udarbejdet i af
Vi sætter fokus på bedre rensning af dit spildevand 2017.
TømiddelHåndbogen.
Revision af sikkerhedsdokumentation
Central kontra decentral
ÅRHUS AFDELING.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
”Hvordan man kan få glæde af i engelskundervisningen”
Borgermøde.
Vedligehold af måleudstyr
Sven Jon Jonsen Arkitekt maa a/b Andel
Glud Museum & Hedensted Kommune
Baggrund..
Medarbejderaktier TDC
Den metrologiske infrastruktur og ISO standarder
Projektplan for virksomheden
Vejregler for vintertjeneste
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
projekt eller lignende
Lovgivningen ved Landvindingslag Søborg Sø
Kommunikationsområdet Styregruppemøde 25
Krav til informationsformidling
Ledelsesevaluering.
Lov og praktiske løsninger Adfærd og ”plejer”… Samarbejde
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Informationssøgning og referencer
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Introduktion til arbejdet som klubsekretær
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
Arbejdstidsopgørelse 2018: Tjek tiden
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Adresseprogrammet Effektivt genbrug af grunddata om adresser, administrative inddelinger og stednavne Styregruppemøde torsdag den 20. juni 2013.
arbejdspladsvurdering (apv) februar – 13. marts 2019
Lektion 1-2 i Blok 8 Teknologiforståelse som fag - Mellemtrin
Kapitel 3 Fuldmagtsforhold.
Informationssøgning og referencer
0207 Kommunikationsudstyr og -løsninger
Anvendelse af konventionalbod ved projektmangler – hvad er nyt?
Digital aflevering.
Valg af valgmoduler ​Dn2018s og dn2018v
Oplæg om nye ferieregler - Kreds Østjylland august 2019
Præsentationens transcript:

kvalitetsstyring af faglig rådgivning ved DCE Opdateret version 4 af QA-håndbog del 2A

QA-håndbog del 2A – faglig rådgivning Beskriver krav og retningslinjer for kvalitetsstyring af faglig rådgivning ved DCE, bl.a. processen ved kvalitetssikring af rapporter og notater fra DCE/Institut for Bioscience og Institut for Miljøvidenskab QA-Håndbog del 1- beskriver administrative forhold fælles for kvalitetsstyring af faglig rådgivning og akkrediteret prøvning QA-Håndbog del 2B - beskriver kvalitetsstyring af akkrediteret prøvning Findes på: http://dce.medarbejdere.au.dk/vejledninger-og-skabeloner-fra- dce/kvalitetsstyring/ Resumé af kvalitetsstyring af faglig rådgivning til brug som bilag ved tilbud findes på: http://dce.medarbejdere.au.dk/vejledninger-og-skabeloner-fra- dce/kvalitetsstyring/faglig-raadgivning/

Ændringer ved Opdatering af QA håndbog del 2A tilføjelser vedr Ændringer ved Opdatering af QA håndbog del 2A tilføjelser vedr. faglig kvalitetssikring Instituttets faglige kvalitetssikring skal udføres af medarbejder med den fornødne faglige indsigt og baggrund udenfor forfatterkredsen, tilsvarende gælder i DCE-centerenheden Hvis alle medarbejdere med fornøden faglig baggrund og indsigt har bidraget som medforfatter, dvs. der er ingen udenfor forfatterkredsen til at udføre faglig kvalitetssikring, kan medforfattere undtagelsesvis forestå faglig kvalitetssikring af de dele af produktet, de ikke selv er forfatter til. Det skal i givet fald fremgå af produktet, hvem der er forfatter og hvem der har forestået faglig kvalitetssikring af de enkelte dele af produktet Instituttet skal håndtere eventuelle bemærkninger fra DCE-centerenhedens kvalitetssikring. Hvis det vurderes relevant, kan DCE-centerenheden bede om tilbagemelding eller om at se produktet igen Beregn som udgangspunkt to dage til centerenhedens kvalitetssikring af rapporter og en dag til faglige notater. Ved større rapporter træffes aftale Krav om kvalitetssikring af produkter gælder også produkter, der ikke offentliggøres (i forbindelse med kommerciel aftale, hvor rekvirenten ikke ønsker offentliggørelse)

Ændringer ved Opdatering af QA håndbog del 2A nyt afsnit om fagligE notater Udarbejdes i skabelon for faglige notater fra DCE, findes på http://dce.medarbejdere.au.dk/vejledninger-og-skabeloner-fra-dce/skabeloner-mv/ Kvalitetssikres efter samme procedure som andre produkter (videnskabelige og tekniske rapporter fra DCE), dvs. faglig kvalitetssikring i instituttet og kvalitetssikring i centret (kvalitetssikring af konsistens med anden faglig rådgivning Det anføres på forsiden, hvem der er forfatter og hvem der har forestået kvalitetssikring – fremgår af skabelonen Faglige notater offentliggøres på DCE-hjemmesiden: http://dce.au.dk/udgivelser/notater/ og omtales i DCE-nyhedsbrev DCE-centerenheden ”holder øje med” hvilke faglige notater der leveres fra DCE med henblik på at sikre at offentliggørelse ikke bliver ”glemt” – Karin har overblikket og rykker med jævne mellemrum