DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Inspirationstema: Børns rettigheder
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Lederudvikling.
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
MedarbejderUDVIKLINGSsamtale
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
SFU’s Skolestartskampagne i et ideologisk perspektiv
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
Enhed i arbejderbevægelsen - Det handler om magt.
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
Ibis’ monitorerings/performance system 1.Deltagerbaseret monitorering med partneres vurderinger i centrum, som kan udgøre et strategisk rum for læring.
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
Tematisk NGO evaluering -folkelig deltagelse og demokratisk udvikling Dansk støtte til civilsamfundet i udviklingslande kanaliseret gennem danske NGOer.
Medalje til Høje-Taastrup
DMU Klublederseminar 3. november 2007 Leif Chr. Mikkelsen.
Henning Boddum Mobil tlf Kordegnenes Årsmøde Velkommen til Strategi og Social kapital.
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner Kirken skal holde fokus på børn og unge FDF skal nå udsatte børn og unge FDF skal være.
Funktioner og roller i projekter
1 Rights Based Advocacy (Def.) Rights Based Advocacy tager udgangspunkt i civilsamfundets konkrete alternativer til det eksisterende og består af en række.
Status for arbejdet med KVIK Tal og fakta Hvad viser evalueringen af KVIK projektet og hvad siger I selv om arbejdet med KVIK? Hvad kan vi så lære af det?
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Private investeringer i byomdannelse og byfornyelse Lars A. Engberg SBi.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet BEGREBER TIL HATTETRÆK-ØVELSE Juni 2011.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Stine Skøtt Thomsen - Sex og Samfund - NGO-træf 18. marts 2006 WHRAP Partnerskab for Fortalervirksomhed om Kvinders Sundhed og Rettigheder i Sydasien Et.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Dokumentstyringssystem Dokument formalia Håndtering af dokumenter Peter Jezek.
KAB’s målsætningsprogram 2015 – en støtte til jeres lokale arbejde.
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Temadag for TR.
Nye retningslinjer for Handicappuljen
Kvalitetssikring - vedligeholdelsesplan
SUF - gevinstrealisering
Bestyrelsens beretning
Det gode partnerskab Partnerskabsaftalen som dialog-redskab til afklaring af fremtidig perspektiver for partnerskabet.
GTS Årsmøde 2017.
GTS årsmøde 2017 Thomas Spanner
Økologisk investeringsstøtte og LAG
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Ny fælles landbrugspolitik i EU efter 2020
Danske Handicaporganisationer
Formål: at skabe varige, positive forandringer i levevilkår, deltagelse og inklusion for mennesker med handicap   Organisationerne: Hovedparten af.
Identifikationsrejse Forundersøgelsesrejse
Bestyrelseskursus Foreningen for ATAKSI/HSP 3. oktober 2015
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Danske Handicaporganisationer
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

DHF´s formål Stærke medlemsbaserede organisationer af mennesker med handicap, hvor kvindelige såvel som mandlige medlemmer har en reel mulighed for deltagelse og indflydelse. DHF ser demokrati og gennemsigtighed internt i organisationen som en forudsætning for organisatorisk udvikling og for bæredygtighed på sigt.

Typiske problemer i partnerskabet Forskellige forventninger Uklare aftaler om kompetance, information og krav Overtrædelse af aftaler Forskellige værdier: demokrati, gennemsigtighed, nepotisme, medlemsindflydelse osv. Overholdelse af værdier gælder kun for sydpartnerne

Ulige forhold Vi er ikke i lige forhold – derfor skal det ikke vare evigt, Vi har pengene, vi kan stille kravene, vi kan stoppe partnerskabet. Et levevilkår vi må leve med, ved at være bevidste om det og ikke foregøgle noget andet. Lave klare og gode aftaler

Vi har ikke (kun) lykkelige partnerskaber i DHF, hvad gør vi? Klare udvælgelsesprincipper Klare aftaler om kompetancer og information Respekt for partners udviklingsstrategier og for deres beslutninger Ret og pligt til at fortælle DHF´s holdninger Besked om partnerskabets længde fra start Kontinuerlig dialog

Kulturimperialisme eller solidaritet? De nødvendige konflikter DHF står ved vores holdninger Solidaritet med medlemmer Solidaritet med organisationen Pippi Langstrømpe: Man skal være vældig flink, hvis man er stærk.

Faser i Latin Amerika programmet Indledende Fase – 3 år (0 – 3. år) Partnerskabet Nye partnere – lære hinanden at kende, organisationsanalyser, første dialog vedr. partnerskab, demokrati og gennemsigtighed. Udviklingstrekanten Organisationsudvikling og muligvis strategiske serviceydelser Forventede Outcomes Øget organisatorisk kapacitet Forbedret koordinering

Indledende fase Fokus på: Elementær administration som f.eks. regnskab, arkiv, arbejdsbeskriveler m.m. Elementær organisationsudvikling såsom vedtægter, lovligt valgte bestyrelser, legal status, Træning af lokale og nationale ledere i personlig udvikling, organisation, projektformulering og ledelse. Styrkelse af forholdet til det enkelte medlem, evt. med elementer af strategiske serviceydelser. Øge medlemsantal og geografisk spredning. Analyser af kontekst og overblik over overordnet organisationsbillede. Koordinering med resten af handicapbevægelsen.

Første fase 4 år (4. – 7. år) Partnerskab Fortsættelse af dialog om værdier, især demokrati og gennemsigtighed. Udviklingstrekant Strategiske serviceydelser og organisationsopbygning og de første aktiviteter med rettighedsarbejde. Forventede Outcomes Første konturer af et ændret organisationsbillede Styrkede organisationer Øget kapacitet til rettighedsarbejde.   Fokus på: Etablering af funktionsdygtige kontorer med administration og projektpersonale Støtte til lokalafdelinger Pålidelige medlemsregistre Gennemsigtige regnskabssystemer det er muligt at revidere Udarbejdelse af strategiske planer Koordinering med resten af handicapbevægelsen

Anden fase 4 år (8. – 11. år) Partnerskab Fælles forståelse af værdier som gennemsigtighed og demokrati Der udarbejdes første exit strategi Udviklingstrekanten Der arbejdes med alle tre sider i udviklingstrekanten, nu mere fokus på politisk rettighedsarbejde end strategiske serviceydelser Forventede Outcomes Handicapbevægelsen er vel koordineret Konsoliderede handicaporganisationer Lokalafdelinger er styrket og øget repræsentativitet De første konkrete resultater af rettighedsarbejdet i form af forbedringer af levevilkårene for MMH. Fokus på: Avanceret organisationsudvikling i form af kommunikationsstrategier, strategi for bæredygtighed, udvalgsarbejde og monitorering. Evaluering af strategiske planer og reformulering af nye Støtte til at lokalafdelingerne er bæredygtige (organisatorisk og økonomisk) og at de har kapacitet til lokalt rettighedsarbejde. Øge diversiteten af finansieringskilder heriblandt det private erhvervsliv Udarbejdelse af alternative rapporter til handicapkonventionen.

Tredie fase 4 år (12. – 15. år) Partnerskab Exit strategi Udviklingstrekant Fokus på rettighedsarbejde støttet af organisationsudvikling. Forventede Outcomes Konkrete resultater af rettighedsarbejdet i form af forbedrede levevilkår for MMH. Stærke organisationer, organisatorisk og økonomisk bæredygtige, som repræsenterer deres respektive gruppe af MMH i forhold til alder, køn og geografisk dækning. Handicapbevægelsen er vel koordineret og udfører fælles rettighedsarbejde. Fokus på: Konkrete resultater af rettighedsarbejdet som forbedrer levevilkårene for MMH Udarbejdelse af alternative rapporter til handicapkonventionen. Monitorering af leveforhold for MMH Økonomisk bæredygtighed for hovedsædet og lokalafdelingerne.

En eventuel afsluttende fase - 2 år   Partnerskab: Afdækning af hvordan partnerskabet kan fortsætte efter ophør af projektfællesskab. Udviklingstrekant: Politisk rettighedsarbejde Fokus på: Områder det halter med at opnå, især idenfor rettighedsarbejde.

Veje til den ideelle organisation Behov for et planlægningsværktøj For at gøre organisationsudviklingen mere planlagt og systematisk DHF har ikke fundet en organisations analyse instrument, som vi synes passer til medlemsorganisationer og som er deltagerstyrede – derfor egen instrument.

Veje til den ideelle organisation Vi ønsker Fælles sprog mellem DHF´s samarbejdspartnere incl. DHF om hvad vi ønsker at opnå i partnerskabet. Fælles sprog mellem partnerne om hvordan vi ser den ideelle organisation. Et instrument der hjælper os til at planlægge organisationsudviklingen hos den enkelte partner Et instrument til at evaluere fremskridt i vores arbejde.

Udgangspunkt i de tre cirkler To be To do To relate