Mentorprojekt Sisimiut

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Advertisements

Ny Førtidspension og fleksjob reform
Reform af førtidspension og fleksjob
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Finanskrise og beskæftigelse Professor Bent Greve 12. Maj 2009.
Kommunale Indsatsområder Oplæg til beskæftigelsesudvalgets møde d
•Åbner døre og viser vej ind i det danske samfund •Matcher flygtninge-/indvandrerkvinder med kvinder, på det danske arbejdsmarked •Skaber et netværk af.
Mentorordning i Skive.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Et projekt på. Baggrund  Misbrugere der har behov for en tættere personlig, følelsesmæssig og social opfølgning for at kunne indgå i relationer på arbejdsmarkedet.
Mentorordningen i UUO Overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
UU Odense Om at skabe fastholdelse gennem en organiseret mentorindsats i et større byområde.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kontanthjælpsreformen
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Det Sociale Kapitel
Uddannelsesafklarende samtaler
Støttetiltag til politifolk ved voldsomme hændelser - præsenteret af personalechef Preben Henriksen, Odense Politi.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Målgrupper og indsatsområder 3 Målgrupper Jobklare ledige med mere end 12 måneders ledighed Indsatsklare kontanthjælpsmodtagere Modtagere af ledighedsydelse.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Status for et moderne arbejdsskadesystem
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
P ROJEKT : ” LÆREPLADSER TIL ALLE ” I T HISTED 14/
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Mentor. Historik Efterår 2010 Ønske: Bringe borger tættere på job og uddannelse Løsning: Overdragelse af borgere fra SEL §85 til afprøvning af arbejdsmarkedsperspektiv.
Konsekvenser af at indføre ressourceforløb Hanne Weise, AMS.
Kort introduktion til rammerne i Brug for Alle. Målgruppen Alle kontanthjælpsmodtagere, der pr. 1. april 2012 er i match 3 og modtager kontanthjælp: Midlertidigt.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
- Set fra en vinkel med uddannelsesmæssigt fokus ”Intention og rammer i Infrastrukturrapporten – og deres betydning for uddannelsesområdet” - Set fra en.
’Unge med handicap’ Handicapbegrebet under lup - hvad betyder det for praksis i jobcentrene? Silkeborg 2. oktober 2009.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
MENTOR Sagsbehandler UU-vejleder Studievejleder Kontaktlærer Psykiatrien Rusmiddelcentret Prak. læge Prak. psykolog Ydelseskontoret Familieafd. Visitation.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Nytteaktivering i Kolding Kolding Kommune Politisk ønske om at iværksætte nytteaktivering igennem flere år, men mødt med skepsis fra fagbevægelsen. Koldings.
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Fællesskab med perspektiv. Et job for mandfolk Sjakkultur.
Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen.
Mangel og paradoksproblemer RBR´s Beskæftigelseskonference, april Kontorchef Maria Nørby, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Investeringer og nye tiltag i lyset af refusionsomlægningen pr. 1. januar v. Beskæftigelseschef Katrine Birk.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Arbejdsmarked/Jobcenterchef Jette Lorenzen Jobcenter Ydelseskontor Thomas worm Institutioner Herunder Nørremarken Arbejdsmarked- staben.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Gode relationer, tydelige rammer og klar kommunikation - 10 trin til det gode samarbejde mellem efterskoler og kommuner omkring sårbare og udsatte unge.
Regionshospitalet Randers/Grenaa Det er ok at være syg – og ok at ledelsen forholder sig til det Oplæg ved personalechef Mette H. Dehlendorff, november.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Kontrolleret forsøg På rette vej i job Projektperiode: – Målgruppen er kontant- og starthjælpsmodtagere i match gruppe 2 På landsplan.
Skanderborg Én indgang – fælles adgang – job som udgang Om at begrænse tilgangen til førtidspension.
Qeqqata Kommunia A) Status på arbejdet i Samarbejdsorganet (hvad virker, hvad virker ikke?), B) om samarbejdet med erhvervslivet (hvad virker, hvad virker.
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre
Pårørende samtale Er du tæt på en stressramt som ægtefælde, kæreste, barn, forældre, ven, veninde, kollega eller chef? Og har du svært ved at forstå, hvad.
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Rehabilitering og hjemmehjælp
Centrenes opgaver og ansvar ift. de unges uddannelsesparathed
”16-29 årige Unge med særlige behov for vejledning”
Præsentationens transcript:

Mentorprojekt Sisimiut

Baggrund: Politisk ønske om et mentorprojekt Projektkrav ikke videre defineret Fastholdelse, derefter indslusning på jobmarkedet Ønske om stærk tilknytning til erhvervslivet og deres medvirken Implementering asap 

Mål At nedsætte antallet af personer som ikke finder fast fodfæste på arbejdsmarkedet At mindske antallet af personer, som falder fra arbejdsmarkedet pga personlige og andre ikke-faglige årsager At nedsætte de menneskelige og økonomiske konsekvenser ved manglende beskæftigelse og derved forbedre samfundsøkonomien igennem en holistisk tilgang At flere personer overgår fra en passiv til en aktiv forsørgelse

Målgrupper Unge mellem 15 – 18 år som ikke har søgt ind på uddannelse og som behøver hjælp og vejledning til at komme i gang med en uddannelse eller jobtræning, som en indgang til arbejdsmarkedet Unge mellem 18 – 29 år som enten er faldet ud af uddannelsessystemet flere gange eller ikke har formået at finde fodfæste på jobmarkedet. MG 2’ere, som har vist at de ikke formår at fastholde blivende beskæftigelse på arbejdsmarkedet MG2’ere som igennem længere tid har været uden for arbejdsmarkedet og som derfor mangler afklaring og motivation til igen at kunne finde en fast plads på arbejdsmarkedet. Personer med læse- og skrivevanskeligheder, som støder mod problemer når de skal kontakte offentlige instanser, pga af disse vanskeligheder Personer med selverkendte misbrugsproblemer FØP’ere som skal revurderes, som har særlige vanskeligheder Personer som er i varig beskæftigelse, men som er i fare for at miste job

Plan Fast bemanding: En projektleder, som har overblikket til at sammenholde lister over de personer som vurderes at have behov for en mentor og de frivillige mentorer som har særlige forudsætninger for at støtte netop disse personer. 2 støttepersoner som kan bistå med lettere indledende samtaler og opgaver af mere praktisk karakter. Frivillige mentorer, som har tilknyttet et antal mentees, hvis behov modsvares af mentors baggrund

Kurser for frivillige mentorer Værktøjer til praktisk hjælp: Ydelsestyper Revalidering Forebyggelse af livsstilssygdomme Boligsikring Budgetkonto Tilskudsmuligheder Behandlingsmuligheder Fysisk og psykisk førstehjælp

Opfølgning Projektlederen udarbejder en månedlig rapport over hvilke personer, som har modtaget hjælp og hvad resultatet har været. Rapporten tages ad hoc op med på møde i samarbejdsorganet. Herved sikres at både socialområdet, AMK-området, samt folkeskoleområdet er orienteret og kan supplere med støtte til personerne Lister over personer som er henvist til mentorerne fra AMK, socialområdet eller andre instanser, dobbeltcheckes i forhold til hvilke personer som har henvendt sig og der sker en opsøgende vejledning til de personer som skønnes at have behov Kan man gøre noget i forhold til registrering i IT-Reg (udover notat)?

Effekt Det er svært at måle effekten af mentorstøtte, fordi det indgår i en bredere indsats for at få en ledig i permanent beskæftigelse Alle indikationer viser at der er en positiv effekt af at have en mentor tilknyttet Succeshistorier medvirker til kontinuerlige forbedringer og flere tilknyttede mentorer og mentees En solstrålehistorie

Spørgsmål?

Qujann’