Sociale Medier Er min virkelighed digital? Og er det digitale virkeligt? SØS idrætsefterskole 28/9 2016.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børns sociale liv med digitale medier
Advertisements

EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Hvordan bruger jeg MinInstitution?
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
I dag er temaet Visualisering
Et barns relationer og fællesskabets betydning ”At være udenfor”
Digitale medier og mobning
Sprog/billeder på Internettet
Af Andreas og Marlene. Spørgsmål. • Hvornår lavede i en internetshop? • Hvorfor valgte i at lave en internetshop? • Hvordan fik i lavet jeres hjemmeside.
Elevernes digitale dannelse
Mindre grimt, tak.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
SMUT PAKKE 4 VIDEN OM MOTION.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
SSP- hvad er det? Skolerne Socialforvaltningen / Fam.afd. Politiet
Problemer eller udfordringer.
Vejlederens kommunikation
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Børn og unges sociale liv online Og hvilken rolle spiller læreren?
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
Børn og unges sociale liv online
1.
Digitale redskaber i arbejdet med unge Erroll Marshal | Leder Jeg er – praktikeren Folkeskolelærer / socialt pædagogisk CfDP / Cyberhus.dk Undervisning.
Børn og unges sociale liv online Hvilken rolle spiller forældrene?
Børn og unges sociale liv online
Et mærkeligt skib.
Fællesskab og relAtioner i fdf
Disposition Præsentation af emne Mobning
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
FÆLLESSKAB.
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
4.lektion: Identitet og sociale grupper
LANDSBYHAVEN OG KORNING SKOLE
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Designoplæg Skabe opmærksomhed omkring bibliotekets arbejde med digitale ressourcer Info-søjlen.
Hvad kan vi gøre for at hjælpe søskende??
Web > ProjektFrivillig.dk Facebook > Projekt Frivillig Find og fasthold unge frivillige.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF - Midtjylland. Forældrekursus COACHING Herning Badminton Klub 29.september 2008.
Børn og sociale medier Hvordan bruger eleverne fra Skelgårdsskolen de sociale medier ?
Temadag om unge, 10. april De unge knallertkørere og deres forældre.
Organisation & Kultur SOL3 september 2015 Elsebet Gjetting Cand.comm., konsulent.
Tilgang 2: Få fat i forældrene Mange børn får (mere eller mindre) blide puf hjemmefra for at komme til FDF. Typisk har børnene store oplevelser, når de.
”Jeg kommer ud med mine følelser hos nogen, der ved, hvordan det er” - Gruppetilbud til unge, hvis forældre eller søskende har en psykisk sygdom.
Ansøgning for dummies.
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Jonas, Oliver og Kasper T.
Den gode tone Lse.
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Den gode tone Lse.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Ansøgning for dummies.
Tod und Leben.
Ansøgning for dummies.
Den gode tone Lse.
Emner Konsekvenser af valg Straffeloven Straffeattest
- og hvordan du undgår dem…
Præsentationens transcript:

Sociale Medier Er min virkelighed digital? Og er det digitale virkeligt? SØS idrætsefterskole 28/9 2016

Præsentation Christian Dose Jørgensen SSP-konsulent Faxe kommune Fik min første mobil som 18-årig da jeg gik på handelsskolen Nu har jeg er smartphone – men kun fordi arbejdet har købt og betalt den for mig. Vi skal tale holdninger, adfærd, lave øvelser med jeres smartphone og muligheder for at hente hjælp.

Hvad er sociale medier ? Et medie hvor folk kan kommunikere via nettet.

Hvordan kan sociale medier være gavnlige for os? Let at kommunikere Oploade billeder Pleje sociale relationer Sende invitationer Et forældrefrit sted ?? Søge nyheder Finde nye fællesskaber

Hvordan kan sociale medier være negative og ubehagelige for os? Let at mobbe (cypermobning) Foregive at være en anden Let at opleve et mindreværd Isolere / holde nogle udenfor Afhængighed Flertalsmisforståelser

Hvordan ser det ud på SØS med mobilvaner? Øvelse – Kahoot.it

Julie 15 år: ”Hvis man mister sin smartphone , er det ikke fedt, for der ligger noter billeder og alt muligt. Det er jo hele ens liv, der ligesom forsvinder.” Gullum-generationen Oscar 15 år: ”Jeg ville blive aggressiv, hvis jeg mistede min smartphone. Det ville ikke være til at holde ud. Man mister kontakten til omverdenen.” Begær Identitet Ensom Tom

Hvornår er det passende og bestemt ikke passende?

Hvem er jeg, når jeg er på nettet? Det du siger og gør er med til at definere dig som person - også på nettet. - Alt hvad I gør med jeres smartphones er bevidste handlinger!

Det ubevidste gruppepres Mine venners ”perfekte facebook ferie”? Forhold dig kritisk! den falske virkelighed findes på nettet.

Brug nettet fornuftigt og respektfuldt, så du undgår mobning Et eksempel: Man deler/videresender opslag som man inderst inde godt ved ikke er rart for offeret. Mulig reaktion: ”Det er bare for sjovt”. Pointe: Det er først sjovt, når alle synes, det er sjovt og ikke føler sig udstillet! Den uforpligtende og ansvarsløse kommentar eller videredeling FINDES IKKE!

Øvelse Hvad gør det ved os at læse sådan noget? ”Du er syg! Søg hjælp og bed om et skud, din store idiot!” ”Du er kraftedeme dum at høre på! Hvor er din røv stor!” ”Prøv at se dig selv. Du er en taber og alt for grim til, at nogen mor kan holde af dig!” Hvad gør det ved os at læse sådan noget? Det gør ligeså ondt bag skærmen som ansigt til ansigt

Du ser og hører om mobning. Hvad gør du? Du vil gerne sige fra, men er bange for hvad de andre så vil sige til det. Du griber ind og går mod ”strømmen” og tager afstand, fordi du ved at den tiende samtykker. Hvorfor overhovedet sige fra? Der er ikke langt fra, at man sidder og griner til, at andre griner ad én.

Det er kriminelt at skrive fornærmende ord om andre. begå face-rape. beskylde folk for usandheder eller noget som ikke er bevist. Er jeg kriminel, når ”alle” andre gør det? Straffelovens §264d – Sikkerchat.dk

At gå fra ydre krav til indre valg Selvom lovgivningen, forældre, skolen, SSP konsulenten osv. osv. stiller nogle ydre krav, så er der jer som træffer de indre valg! Husk det.

Gode råd Stil dig selv de ”rigtige” spørgsmål INDEN du trykker send. Forhold dig kritisk til alt på nettet. Inddrag en voksen hvis du er i tvivl. Sluk for din telefon når du sover. Søg råd på sikkerchat.dk og børnetelefonen. Skriv/post aldrig noget som du tror vil sårer andre.

Opsamling Spørgsmål og interessante input? Hvad kan jeg svare på introspørgsmålene: Er min virkelighed digital? Er det digitale virkeligt?

Tak for i dag