…………Skal blive så dygtige som de kan

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
Skoleparat LINDEHUSET - FORANDRINGSTEORIEN 2013
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Samspilstema 1: SMIL Vis positive følelser – vis at du er glad for barnet Det er vigtigt for barnets tryghed,
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg - SPiDO
Børn, bevægelse og motivation
Evaluering.
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Forældremøde X årgang.
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Kodeks for offentlig topledelse
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
DEN DIGITALE SKOLE Hvordan kan tablets indgå i undervisningen for at tilgodese differentiering?
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Relations kompetencer
Styrk robustheden - forebyg stress Hvorfor og hvordan? Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. Syd Nynne Lykke Christensen Chefkonsulent Yngre Læger.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
Dagplejen Svendborg Barnet I Centrum Emotionel relatering og modtagelse Barnet I Centrum – Ole Henrik Hansen Deltager: Dagplejer: Pia Rønver,
Samskabelse – forældre som ressource Rådet for Børns Læring, 8. April 2016 Rikke Slot Johnsen, konsulent Aarhus Kommune T: E:
Program for Læringsledelse Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Sociale historier – et pædagogisk værktøj
Retspsykiatri Middelfart Rehabiliteringsafsnit P5.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Mentalisering Recovery Christian Bæk, cand.psych. Blå Kors Medarbejderkonference.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Vidensbaseret praksis i botilbud
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Sundhedspraksis - At blive bevidst om transfer
Den glade skole på bjerget.
Læringstimer med kliniske sygeplejelærer i
Inspirationsworkshop med fokus på
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Strategiske pejlemærker
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
&.
Præsentationens transcript:

…………Skal blive så dygtige som de kan

LUP…… Hvad er det???? Lokalt strategisk styringsværktøj Det er et dynamisk Værktøj Det læner sig op ad kvalitetsrapport / Kvalitetshjulet

Den ønskede effekt Vi forventer, at metoden og kvaliteten i arbejdet med selvkontrol og robusthed, for kommende skolebørn og indskolingsbørn, øger børnenes evne til at håndtere livets udfordringer. Hvem skal indsatsen gavne? Børnene Får lettere ved at holde motivationen, kontrollere deres impulser, vise opmærksomhed, samt agere i den sociale verden og dermed understøtte at børnene bliver så dygtige som de kan. Det pædagogiske personale Har kompetence til at arbejde med samt udvikle børns selvkontrol og robusthed Forældrene Opnår større indsigt og forståelse for vigtigheden af at understøtte og stimulere barnets udvikling af barnets robusthed og selvkontrol. Ledelsen I højere grad anvender data og videnbaseret teori til understøttelse af indsatsen

Børnene At børnene er i stand til at hæmme impulser, når situationen kræver det. Børnene lærer at regulere deres selvkontrol At der er pointmæssig progression fra spørgeskema 1 til spørgeskema 2 for det enkelte barn. At barnet i stigende omfang er i stand til at blive frustration/processen. At barnet i stigende grad bliver i stand til at kontrollere egne følelser. At barnet bliver i stand at veksle mellem aktive og progressive opgaver og evnen til at slappe af og lade op (Øvelser versus mindfulness). At børnehaveklasselæren ser og oplever en positiv forskel på de børn som de tager i mod. At forældrene støtter op om projektet- deltager i informationsaftener samt besvarer spørgeskemaer. At der løbende er dialog mellem personale samt forældregruppen vedrørende tiltag, metoder og redskaber

Det pædagogiske personale Tilegner, udvikler og forfiner evidensbaseret metoder, der understøtter og afspejles i praksis. Personalet justere praksis ud fra et teoretisk perspektiv. Personalet redegør for handling og evidensbaseret teori Personalet videndeler og demonstrerer i en sidemandsoplæring Personalet inspirerer og motiverer forældrene til at samskabe Arbejder med egen selvkontrol

Forældre Forældrene kender og anvender de redskaber, vi stiller til rådighed for dem, så de kan bidrage til at støtte op om deres børns proces i relation til robusthed. Forældrene oplever sig som kompetente og væsentlige samarbejdspartnere.   Ledelsen Udøver i højere grad data -og videnbaseret ledelse Sikrer at personalet føler sig kompetente og væsentlige i forhold til at løse opgaven. Prioritere opgaven, tid og fælles refleksion baseret på data og praksiserfaringer. Sikre at den nødvendige viden er tilgængelig. Sikrer at der arbejdes i et 0 – 18 års perspektiv i distriktet. Via distriktsarbejdet.