By- og markedsfester – nye regler !

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Advertisements

Ansøgning om etablering af faskine
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Ansøgning om etablering af faskine
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Ansøgning om etablering af faskine
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
Velkommen til borgermødet i
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Regelforenkling på planlovens.
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Transportable konstruktioner Anne-Sofie Bang Lassesen Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt.
Byggesagsbehandling ved midlertidige konstruktioner.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Kvalitetsstyringsordning for sagsbehandling på natur- og miljøområdet Maj 2010.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Brandbeskyttende glas Center for glas og alu. Br10 kap. 5.1 stk. 1  Bygninger skal udformes og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod.
BR10 Opgave Kapitel 2 bygnings regulerende bestemmelser Grundens størrelse Hvor stor skal en grund være til et fritliggende enfamiliehus ? Kommunalbestyrelsen.
BR 007Dansk BygningsinspektørForening Høringssvar DBF Overordnet vurdering Mening, indhold og det administrative. Ikke detaljeret på de tekniske krav,
Husstandsmøller Oplæg til Dansk Bygningsinspektørforening d. 2 december 2009 Teknisk Forvaltning Byg og By.
Orientering om Større Skriftlig Opgave 2017
Arrangementer på færdselslovens område
Ændring i og af brandbestemmelserne i BR15
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september.
Jupiter temadag den 30. maj 2007
Kort gennemgang af begreberne:
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Overordnede bestemmelser
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
BR10 Opgave Kapitel 5 Brand Anvendelseskategorier
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Miljøstyrelsen Jordvarmeanlæg Mathias Mæhle Lasse Tellerup Møller
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Landinspektør Robert Jakobsen
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Konference Danske Havne
Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats
Skal festteltet anvendes til privat brug*?
Spørgsmål til og svar fra TBST.
Vintertjeneste på fortove
Personligt Tillæg Folkepension.
v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
Tvang i somatikken Præsentation af os 27. September 2018.
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
BR18 orientering om det nye bygningsreglement
BR10 Opgave Kapitel 5 Brand Anvendelseskategorier
Temadage om BR18 – DABYFO, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Stikprøvekontrol af de tekniske emner
DABYFO kreds Vestsjælland Onsdag den 15. maj 2019
Præsentationens transcript:

By- og markedsfester – nye regler ! Certificering transportable enheder / byggetilladelse Loven omkring certificering af telte og diverse transportable konstruktioner trådte i kraft den 1. januar 2015. Loven har således nu været gældende i snart 2 år – og B&M har kun kendskab til enkeltstående problemer. Forsamlingstelte over 50 kdm. Skal være certificeret ellers der skal søges byggetilladelse ! Scener på 1 m. i højden eller derover skal være certificeret ellers skal der søges bygge- tilladelse. Andre mobile enhender, som f.eks. broer til højtalere og lys, lysmaster, tilskuerfaciliteter m.v. - samme regler. Det er vigtigt, at ALLE enheder opstilles i henhold til certificeringen eller byggetilladelsen, ellers er det arrangør der er ansvarlig. HUSK, krav til certificering når I lejer udstyr til opsætning/montering på en festplads. Reglerne gælder for både inden- og udendørs arrangementer.

Indretning af festpladser, herunder salgsområder m.v. Bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2015 – 1/7-2016 https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=183152. Den nye vejledning – 148 sider: http://bygningsreglementet.dk/file/609521/transportable_konstruktioner.pdf Udfordringer vi har drøftet med ministeriet: 1. Kræmmerområdet / delområde – certificering 2. Afstand til befæstet vej – hvordan skal vejledningen forstås ? 3. Opdeling af salgsområder / friarealer Salgsområder opdeles i felter på maksimalt 1.000 m², som omgives af mindst 10 m brede friområder. Friområdets bredde kan dog reduceres til 5 m, hvis dette anses for forsvarligt af hensyn til redningsberedskabets indsats. 4. Sagsgangen

Indretning af festpladser, herunder salgsområder m.v. Camping-, festival- og salgsområder skal placeres, indrettes og bruges i overensstem-melse med det BR15, kap. 5.7. Festival-, salgsområder og campingområder skal således placeres, indrettes og bruges på en sådan måde, at en brand kan begrænses til det område, hvor branden er opstået. Spredning af brand og røg til andre områder, skal for-hindres i den tid, som er nødvendig for evakuering og redningsberedskabets indsats. Bestemmelsen i kap. 5.7 er et funktionskrav Festival- og salgsområder med et samlet areal på over 1.000 m² skal godkendes af kommunalbestyrelsen og skal placeres, indrettes og bruges i overensstemmelse med bygningsreglementets kapitel 5.7, jf. kap. 1.3.6.2, stk. 2. Det er fortsat beredskabet, der skal foretage brandsyn efter bekendtgørelse om brandsyn og offentliggørelse af resultater af brandsyn i forsamlingslokaler (brandsynsbe-kendtgørelsen). Hvis der ved et arrangement samles over 150 personer, skal arrangøren orientere kommunen herom, og kommunen skal give beskeden videre til beredska-bet, der på baggrund af kommunens orientering, foretager brandsyn. Øvrige telte samt telte til mere end 150 personer, bør opstilles mindst 5 m fra naboskel, vej- eller stimidte og mindst 10 m fra andre bygninger, dog 12,5 m fra bygninger med stråtag. Forsamlingsteltene bør endvidere placeres i en afstand af mindst 5 m fra min-dre telte og selskabshuse, der indrettes til køkken, garderobe og andre servicefunktio-ner, såfremt det samlede areal af teltene og selskabshusene overstiger 1.000 m2. De nævnte afstande er blot et vejledende udgangspunkt. Andre afstande vil kunne ac-cepteres på baggrund af en konkretvurdering af muligheden for brandspredning internt i enheden

Indretning af festpladser, herunder salgsområder m.v. For at sikre at redningsberedskabet kan komme frem til telte og salgsområder og på grund af motorkøretøjernes størrelse og slangernes længde, vil det normalt være til-strækkeligt, hvis der er under 40 m målt i ganglinjen fra udgangene fra et telt/salgsområde til en tilstrækkelig bred befæstet kørevej. En kørevej bør normalt være mindst 2,8 m bred og befæstet til tung trafik svarende til brandredningskøretøjer. En al-mindelig offentlig vej vil sædvanligvis opfylde dette. Det vejledende afstandskrav på maksimalt 40 meter fra salgsområdet til befæstet vej er begrundet i hensyn til, at brandberedskabet i tilfælde af brand, skal kunne komme ind på pladsen med det nødvendige brandslukningsudstyr. De 40 meter til befæstet vej er alene et vejledende udgangspunkt. Hensynet til at der kan gennemføres en indsats i tilfælde af brand, kan sikres på anden vis, f.ek.s ved at have tilstrækkeligt brandslukningsmateriel på pladsen mv. Det er bygningsmyndigheden, der konkret vurderer, om hensynet er opfyldt. Befæstningen af kørevejen vil ofte kunne vurderes i forhold til de aktuelle køretøjer, der skal anvendes i forbindelse med en brandslukning 4.6.1 Opdeling af salgsområder For at sikre tilstrækkelige muligheder for redningsberedskabets indsats i tilfælde af brand og for at modvirke brandspredning, vil det normalt være tilstrækkeligt, at salgsom-råder opdeles i felter på maksimalt 1.000 m², som omgives af mindst 10 m brede friom-råder. Friområdets bredde kan dog reduceres til 5 m, hvis dette anses for forsvarligt af hensyn til redningsberedskabets indsats. Det anbefales samtidig, at der udlægges et mindst 10 m bredt friområde mellem salgs-område og nærmeste selskabshus, forsamlingstelt, campingområde og parkeringsom-råde. De nævnte afstande er alene vejledende retningslinjer til, hvordan salgsområder kan opdeles på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Andre afstande kan også anlægges, hvis det konkret vurderes, at hensynet til redningsberedskabets indsats på tilsvarende vis tilgodeses Afstandsbestemmelserne er begrundet i hensynet til, at beredskabet i tilfælde af brand skal kunne komme frem. Afstandsbestemmelserne er ment som vejledning, og hensynet kan derfor godt opfyldes på andre måder, f.eks. ved at have alternative brandslukningsmuligheder til stede på pladsen, som på tilsvarende vis tilgodeser brandsikkerheden

Indretning af festpladser, herunder salgsområder m.v. By- og Markedsfester anbefaler: - Snarest afholder møde med den kommunale byggesagsbehandler og beredskabbet – helst samlet. - Mødet skal forberede jeres ansøgning og beredskabet og kommunen`s byggesagsbehandler skal tilkendegive hvor de ser der er udfordringer og ændringer i forhold til tidligere år. Og hvis I har forslag til nye tiltag / ændringer på pladsen, så få det drøftet. - I bør holde mødet inden i lejer grej, køber underholdning, sælger stadepladser m.v. - Hvis I stilles over for krav der ikke er i overensstemmelse med bekendtgørelsen, så bed om en skriftlig afgørelse, med begrundelse og klageadgang. By- og Markedsfester giver gerne råd og vejledning, med baggrund i de drøftelser vi har haft med ministeriet.

Indretning af festpladser, herunder salgsområder m.v. Ansøgninger SKAL indgives i rigtig god tid Nye sagsbehandlere kan give øget svarfrist Det er er forvaltningsafgørelse Der skal være lovhenvisninger Der skal være begrundelser for evt. skøn Der skal være klageadgang Beredskaberne er ikke vant til at arbejde under disse regler En evt. klage har ikke opsættende virkning – så derfor i god tid før arrangement.

Indretning af festpladser, herunder salgsområder m.v. Ministeriet har flere gange tilkendegivet, at det er bekendtgørelsen der er gældende – Vejledninger er KUN en vejledning ! Kan fraviges til fordel for andre tiltag, der sikrer en god afvikling af festen Er der lempelser i den nye bek./vejledning ? Brandberedskab på pladsen ? Mellembygning mellem festtelt og køkkentelt ? HUSK når i lejer grej, at det står i lejekontrakten, at det lejede er certificeret eller at udlejer skal sørge for byggetilladelsen (tidsfrist). By- og Markedsfester vil rigtig gerne have indmeldinger om udfordringer og ”dårlige sager” - helst på mail: mwl@os.dk / tlf. 21549556 Evalueringsmøde i ministeriet i marts md. 2017. Uforudsete udfordringer Fester der ikke er medlemmer