Forslag fra arbejdsgrupperne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Projektkonsulent June Højgaard Simonsen Krop & kompetencer Kommunalt kompetenceløft i idræt og bevægelse.
Advertisements

Projekt: Fælles indsats på psykiatriområdet i Haderslev Kommune og Region Syddanmark.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Brugerinddragelse i sundhedsvæsenet HVAD SKAL VI MED ET BRUGERRÅD? Alexandra B. R. Jønsson Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet.
STRATEGIEN FOR SOCIALT UDSATTE GRØNLÆNDERE Afsluttende konference Onsdag den 8. juni 2016.
Mille Wilken Bengtsson 28. april 2016 Godt samarbejde med borgere.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Tværfaglig tænkning i opgaveløsningen Bente Nissen, seniorkonsulent Cabi Korsør d hvordan spiller vi hinanden gode?
Bo Christensen professor praktiserende læge ph.d 2011 KVALITET I ET SAMMENHÆNGENDE SUNDHEDSVÆSEN – HVORDAN KAN DET LADE SIG GØRE?
Projekt : ”Styrket samarbejde mellem borgeren, myndighed og udførende virksomheder ” Deltagere er Ledere og medarbejdere indenfor Handicap og Socialpsykiatriområdet.
Rundt om stress Et dialogværktøj til hospitalspersonale Hvidovre Hospital Ledende lægesekretær Mie Kroll Udviklingskonsulent Pernille Scheuer.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Plan for den ældre medicinske patient Seminar om fremtidens indsats for ældre medicinske patienter Danske Regioner maj 2009 Pernille Slebsager.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
SundhedsITnet - Shared Care Udkast til projektforslag Finn Kensing.
Forside uden yderligere tekst. Du kan vælge andre forsider ved at højreklikke på slidet og vælge ”Formatér baggrund”. I boksen, der dukker op, vælger du.
Målstyring. Hvordan styres virksomheden sikrest & bedst ? Lav frekvente målinger (måned, kvartal, år) Hvilke? (KTA = Kunde tilfredsheds analyse, MTU.
Strategisk energiplanlægning
Præsentation af metodehåndbog for virksomhedsservice
Aldring og tværfaglighed DGS 7-8 nov. 2016
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
ET INNOVATIONSFORLØB OM MOBILITET
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Akutteamets målgruppe
Hvad er der sket siden juni 2015?
Behov for et servicetjek Fællesmødet 31. oktober 2015
Oplæg på Det Centrale Handicapråds årsmøde 2017
Lokale strategier i kommuner for borgere, ansatte og beslutningstagere
Digitaliseringsstrategi i Syddjurs Kommune
Vi fletter sammen om hjerterehabilitering
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Katrine Schepelern Johansen Leder, seniorforsker, ph.d.
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
9 gode råd til et styrket samarbejde med pårørende på hjerneskadeområdet
Balkortmetoden De enkelte grupper/funktioner vurderer kvaliteten af deres vigtigste samarbejdsrelationer De vigtigste samarbejdsrelationer tegnes med tusch.
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
Til ambassadører: Hvordan kan Colibo understøtte jeres behov?
Addiktiv sygepleje. Landskursus 2016
Gør det umulige – samarbejd på tværs
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
- Fælles forståelse af kerneopgaven
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Hvilke punkter vil jeg komme ind på?
KUBs datalabs Christian Knudsen DTU december 2018.
- Fokus på hvordan vi sammen kan styrke løsningen af kerneopgaven.
VISIONSSEMINAR – PÅ VEJ MOD STRATEGI 2022
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Rammesætning for dagen
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
Der tages udgangspunkt i trekantens 4 hovedtemaer.
Danmarks Vejlederforening
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Status på fælles udbud af telemedicin (FUT)
Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017
Udvikling af centralbiblioteket
På tværs af region og kommune – og med borgeren i centrum
Danskernes digitale bibliotek
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
Danskernes digitale bibliotek
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Danskernes digitale bibliotek
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Forslag fra arbejdsgrupperne Kompetence til tværfagligt- tværorganisatorisk- og tværsektorielt samarbejde Forslag fra arbejdsgrupperne

Et væsentligt tema i strategien Strategien giver et stærkt fokus på det tværgående Forskellige begreber, men med stor fællesnævner Sidste års Round Table nedsatte en stor arbejdsgruppe med 20-30 deltagere Begreber; På sygehusene tales der meget om IPLS, andre steder fylder begreber som social kapital eller relationel koordinering. Der er dog en stor fællesmængde mellem begreberne – og ikke mindst en fælles forståelse af vigtigheden.

De tre arbejdsgrupper Studerende/elever følger borgeren på tværs af organisations-, sektor- og faggrænser Praktikvejlederen som nøgleperson Efteruddannelse for personalet om tværgående kompetencer Gruppen har siden delt sig i tre underarbejdsgrupper:

Begreber Tværfagligt samarbejde: når to eller flere fagligheder arbejder sammen om et fælles mål ud fra en borgers eller en gruppe af borgeres behov, ønsker og ressourcer Tværorganisatorisk samarbejde: når der samarbejdes på tværs af to eller flere organisatoriske enheder, inden for samme organisation, om et fælles mål ud fra en borgers eller en gruppe af borgeres behov, ønsker og ressourcer Tværsektorielt samarbejde: når der samarbejdes på tværs af to eller flere sektorer om et fælles mål ud fra en borgers eller en gruppe af borgeres behov, ønsker og ressourcer. I dette arbejde defineres tre sektorer: Region Syddanmark, de syddanske kommuner og de syddanske uddannelsesinstitutioner Styregruppen fandt, at vi havde brug for fælles termer. Der er opnået enighed om disse pragmatiske definitioner. Der er skrevet mange bøger om disse og lignende begreber. Man kan diskutere det længe, men vi har haft brug for at skære det ned og finde enighed om nogle brede og rummelige termer, som kan favne det hele. Eksempelvis er ordet ”tværprofessionel” ikke brugt fordi vores strategiske samarbejde rummer alle slags faggrupper og går på tværs af niveauerne…vi må ikke give et indtryk af, at det kun handler om professionsuddannelserne.

Arbejdsgruppens arbejde Enighed omkring mere tværfagligt samarbejde Opmærksomhed på mange eksisterende erfaringer Udfordringer Elementer af ”Det gør vi allerede” Store forskelle ift. sektor/faggruppe/organisation Erfaring: Det er ikke ”bare lige” Men grupperne er nået til en række konkrete forslag Uddybning om de nævnte udfordringer: Det gør vi allerede: En meget naturlig del af forandringsarbejde – ”er det her nyt?” Vigtigt at vi i det videre arbejde viser respekt for de mange igangværende aktiviteter…det er også en del af vores fælles arbejde at understøtte og udbrede eksisterende erfaringer …og bygge videre på det der allerede foregår. Store forskelle: Eksempelvist blev det i gruppen klart, at der fx er forskel på en social institution med mange fagligheder og tværfaglighed som integreret i hverdagen og en specialiseret sygehusafdeling eller kommunal forvaltning, hvor det kræver lidt indsats at løfte perspektivet og se den fælles kerneopgave og muligheden for at gå mere på tværs Erfaring: Det er ikke ”bare lige” at samle den tværsektorielle strategi op og arbejde videre med Round Tables beslutninger. Den samme opgave venter om hjørnet, når flere kommuner, institutioner og uddannelser skal inddrages i indsatsen. Vi må bruge tid på at oversætte og udbrede budskabet til andre aktører.

Kortlægning af aktiviteter Mange lokale aktiviteter i gang Systematik og sikring af større udbredelse Kortlægningen som inspirationskatalog på hjemmesiden Kortlægningen som udgangspunkt for gruppernes videre arbejde med forslagene Det første gruppen kastede sig over var en kortlægning af aktiviteter, der allerede foregår.. Der foregår rigtig meget lokalt - vigtigt at bygge videre på det lokale samarbejde og engagement Vi skal finde systematik og sikre større udbredelse Kortlægningen er et godt inspirationskatalog, som lægges på hjemmesiden Kortlægningen har været udgangspunkt for gruppernes videre arbejde med forslagene

Præsentation af gruppernes forslag Arbejdsgruppen har valgt 3 formænd (én fra hver sektor) i hver deres undergruppe: Jannie Fibecker, UC Syd – ”Følge borgerforløb” Heidi Have, Region Syddanmark – OUH ”Praktivejlederen som nøgleperson” Britta Martinsen, Esbjerg Kommune ”Efteruddannelse for personalet i tværgående samarbejde”