Historieopgaven på FHF Hvad du skal huske på til SSO.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
StØrre skriftlige opgave hf
Advertisements

Krav til informationsformidling
Om at skrive 3.årsopgave i matematik
Større Skriftlig Opgave
Projekt - Litteratursøgning og skriftlighed
Studieretningsprojektet
Det Internationale Område Studieområde 3/
Skriftlige opgave kom IT
Almen studieforberedelse
DANSK-HISTORIE-OPGAVE
Rasmus Damsø Johansen og Søren Menzer
Almen sTudieforberedelse - AT
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Synopsis VIP3/2012.
En kogebog Synopseprøven i dansk.
december 2010 Dansk-historie opgave. Store skriftlige opgaver 2.g: dansk-historie opgave (intro) 2.g: SRO (mini SRP) 3.g: SRP/AT.
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Skriftlighed i biologi
Synopsis VIP13 HH3.
Opfølgning på obligatorisk opgave 1 ONK1. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 14 Overordnet Generelt rigtigt fine opgaver –Mange fyldt med gode overvejelser.
Skrivning af SRO 3-5.maj 2010.
Skrivning af SRP december Store skriftlige opgaver 2.g: dansk-historie opgave (intro) 2.g: SRO (mini SRP) 3.g: SRP/AT.
Fællesfagligt emne: Fra Osmannerriget til det moderne Tyrkiet
Historiske kilder Kildekritik
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
- Formål - Emne & produktkrav - Tidspunkt - Aflevering - Sygdom & snyd - Pjecen.
SKABELON.
DHO 2016 Formålet med DHO At belyse en faglig problemstilling gennem akademisk skrivning Opgaveskrivningen i gymnasiet er en tretrinsraket med indbygget.
Århus Maskinmesterskole Engelsk/1. Semester Form & skabelon
Evaluering og spørgetime. Søren Ulrik Thomsen: ”Det er april”. Fra Det skabtes vaklen Det er april, og de gamle mænd bryder sammen; de vil ha medaljer,
StudieRetningsOpgaven Munkensdam Gymnasium Vinteren 2016.
STØRRE SKRIFTLIGE OPGAVE HF EFTERÅRET 2015 SS. Formål  SSO giver dig mulighed for:  At arbejde med et selvvalgt emne og med fag, der har din interesse.
DHO 2016 Formålet med DHO At belyse en faglig problemstilling gennem akademisk skrivning Opgaveskrivningen i gymnasiet er en tretrinsraket med indbygget.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Munkensdam Gymnasium efterår Opgaven: 1. trin i en tretrinsraket med indbygget progression  Efterår 2012: En opgave i en faglig problemstilling.
Fagprøve - en kort oversigt.
Studieretningsprojekt. SRP Skrives i ét af de studieretningsfag, eleven har på A-niveau, samt et fag på mindst B-niveau Lærerne udleverer en opgaveformulering.
Instruktioner Der findes 4 forskellige skabeloner i 6 forskellige farver: titel, punktopstilling, billede og citat. Derudover er der én skabelon hvis titelsiden.
Danskopgaven Struktur. Opgavens struktur (Forside(r) Indholdsfortegnelse) Indledning – hoveddel – Konklusion (Fodnoter Litteraturliste evt. bilag) 5-7.
Få mest ud af opgaveskrivningen: For-arbejdet Opgaveformuleringen
SRO SKRIV!.
DHO DHO 2017 Formålet med DHO At belyse en faglig problemstilling gennem akademisk skrivning Opgaveskrivningen i gymnasiet er en tretrinsraket.
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
Sso SKRIV!.
SO 1 Det samfundsfaglige område Uge 50-51
StudieretningsOpgaven
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
Studieretningsprojektet!
StudieRetningsOpgaven
Formelle forhold ved arbejdet med SRP
StudieRetningsOpgaven
Vejledning til historieopgaven
Informationssøgningskursus Studieområdet del 1
Informationssøgningskursus Studieområdet del 1
Formål Emne & produktkrav Tidspunkt Aflevering Sygdom & snyd Pjecen
StudieRetningsOpgaven
Infomøde om synteseopgaven
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
Krav til informationsformidling
SRO 2018 hHx.
StudieRetningsOpgaven
Formelle forhold ved arbejdet med SRP
Informationssøgning og referencer
SRO SKRIV!.
- og hvordan du undgår dem…
DHO DHO 2016 Formålet med DHO At belyse en faglig problemstilling gennem akademisk skrivning Opgaveskrivningen i gymnasiet er en tretrinsraket.
Formelle forhold ved arbejdet med SSO
Informationssøgning og referencer
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

Historieopgaven på FHF Hvad du skal huske på til SSO

Historieopgave og SSO Formålet med historieopgaven er: at du skal lære at skrive en større selvstændig opgave, og At arbejde selvstændigt med historisk materiale (fremstillingsstof og kilder), og At du lærer at anvende opgavetekniske arbejdsmetoder, herunder Anvendelse af de tre taksonomiske niveauer (Redegørelse, analyse og vurdering) Anvende kildemateriale – ved at referere og citere fra dette Anvende litteraturhenvisninger (såvel til citater som referat) ved brug af fodnoter Opstille en fuldstændig litteraturliste over anvendt materiale

Om at få og bruge vejledning Overvej altid om du har anvendt: Din mulighed for vejledning i timerne / værkstedstimer ? Den skriftlige vejledning som har været stillet til rådighed? Har du evt. ladet en 3. person læse din opgave og give konstruktiv kritik Et generelt problem for rigtig mange ( alt for mange) kursister er desværre, at man ikke anvender / bruger den opgavevejledning som stilles til rådighed for alle kursister.

Vurdering af historieopgaven & SSO Uanset hvilket fag du skriver SSO i, så vil din karakter være afhængig af følgende: Anvendes den tilgængelige / relevante litteratur? Er der litteraturhenvisninger - mindst 2-3 pr side? Anvendes citater fra relevante dele af litteraturen? Er fremstillingen / opgaven disponeret i klart afgrænsede afsnit Besvares alle opgavens spørgsmål ? Argumenteres der for fremsatte synspunkter? Dvs. at der henvises til litteraturen / kilderne. Egne personlige meninger eller synspunkter er ikke relevante i f.h.t. historieopgaven /SSO. Man skal derimod gerne vise at man har fået en viden om / forståelse for nogle historieske begivenheder / historiske fænomener, genne sit arbejde med det historiske materiale.

Litteraturhenvisning og litteraturliste Har du brugt vejledningen på: Der anvendes fodnotefunktionen i Word ( el andet tekstbehandlingsprogram) I fodnoten angives alene forfatter navn + sidetal Litteraturlisten opstilles i alfabetisk orden således. Forfatternavn, titel, forlag og udgivelsesår. Materiale fra internettet angives med den fulde URL (adresse) f.eks eller Uden litteraturhenvisninger kan en opgave blive vurderet som afskrift / copy /paste hvilket der i øvrigt tjekkes for på forskellige måder. Afskrift / copy & paste = eksamenssnyd

Grundlæggende funktioner i Word Kan du anvende følgende: Sidehoved / sidefod Anvende fodnoter Indsætte billeder med tekstombrydning Indsætte billedtekst + gruppering af billede og tekst Anvende overskriftstypografier Generere indholdsfortegnelse tjek instruktionsvideo på FHF’s YouTube kanal