Sammenhængende patientforløb Regionsrådets midlertidige udvalg nedsat REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Det tværsektorielle samarbejde
Advertisements

Baggrund for projektet
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Erfaringer fra pakkeforløb i Danmark
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
Oplæg ved Claus Graversen, chefsygeplejerske 3. April 2013
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Souschef Jytte Husted Hospice Søholm
Ret til hurtig udredning og differentieret ret til behandling
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Tilbud på RCF Behandling efter sundhedsloven Forrevalideringsforløb
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Sygeplejerske Lone Woelders
Hjertemedicinsk Afdeling B Odense Universitetshospital
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Patientforløb internt i Onkologisk Afdeling og i samarbejde med regionshospitalerne.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Det palliative tilbud set fra hospitalsafsnit og basisniveau
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Samarbejde med praktiserende læger
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Medicinsk Center Geriatrisk Afdeling G Hvordan sikres omsorgen i optimerede operationsforløb? Ældre patienter.
Mangel på sammenhæng i sundhedsvæsenet En udfordring, der rammer ældre medicinske patienter Præsentation af Lars Engberg, formand for Danske Patienter.
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Hvordan ser patientens supersygehus ud? Chefredaktør Erik Rasmussen Mandag Morgen Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 7. maj 2009.
Udskrivningsmentor Hvad siger lovgivningen?
Udredningsretten De medicinske specialers udfordring.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Berit Enggaard Kaae Praktiserende læge Gundsømagle
Hvordan man ser flere patienter for færre ressourcer
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Pakkeforløb i psykiatrien
Er nutidens kræftsygepleje rettet mod fremtiden FSK Landskursus 8.november 2014 Birgitte Grube European Oncology Nursing Society Past President.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Hospitalernes spareplaner konsekvenser for den ældre medicinske patient specielt Udsigterne på kort og længere sigt for regionens ældreplan Hvad gør vi.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
Hjerterehabiliteringsforløb i Nyborg Kommune Fase 2 B.
1 Oplæg om kronikerstrategien - fokus på kommuner Kommunale repræsentanter: Charlotte Scheppan (delt formandskab), Odense Kommune Sten Dokkedahl, Faaborg.
Tyktarms- og endetarmskræft
Hospitalsenheden Silkeborg – fremtidens udfordringer i arbejde med sundhed v/Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.
Pakkeforløb for kræftpatienter
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Palliation til ældre med kræft
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Hvordan skabes sammenhæng i kapacitet og ressourcer på tværs? Oplægsholder : Forebyggelseschef Eva Henriksen Kommunen har ca indbyggere En af to.
Fælles konference om palliation Samarbejde mellem Palliativt Team Vejle og primærsektoren 28.September 2010 Nyborg Strand Sygeplejerske Lene Jørgensen.
Resultat af Tønder rapporten 2009 dagklinik Tilstedeværelse af sygeplejerske til mhp overflytning. undersøgelsesklinik ( elektiv og.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Patient- og Pårørendepolitik ( ) ) Vi tager patienten og de pårørende med ved bordet, når vi taler om, hvordan vi kan gøre tingene.
Forebyggelse og uddannelsesforløb for kroniske patienter Allan Flyvbjerg Formand for Diabetesforeningen og Professor ved Aarhus Universitetshospital Møde.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/Lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse.
Lindrende behanding.
Aftale format – Use cases
Fælles akutmodtagelser og sammenhængende patientforløb for den ældre sårbare medicinske patient – er der en modsætning ? Jørn Munkhof Møller.
Det nære sundhedsvæsen
Demens set fra Geronto- /Neuropsykiatrisk Ambulatoriums perspektiv
De pårørende i beslutningsrummet
Dansk Selskab for Indvandrersundhed
Eksterne samarbejdspartneres tilfredshed med samarbejdet med Psykiatrisk Center Nordsjælland Spørgeskemaundersøgelse efterår 2013 Oplæg på samordningsudvalg.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Præsentationens transcript:

Sammenhængende patientforløb Regionsrådets midlertidige udvalg nedsat REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN

Begrundelser for udvalg Samtidig er udredningsforløbene blevet mere omfattende og komplekse. Det betyder, at der ofte er flere undersøgelser pr. udredning. For mindre syge og rørige er det nok primært et problem ift. at afsætte tid, men for mere udsatte mennesker, mennesker der lever med flere samtidige kroniske sygdomme eller et handicap - eller sårbare ældre kan det betyde hele dage med bustransport, forvirrende forløb, usikkerhed om hvad der sker osv. REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN

Hvordan der kan ske koordinering af undersøgelser og planlagte behandlinger, så de kan foretages samme dag. F.eks. indenfor det medicinske område REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN

Hvordan de diagnostiske afdelinger kan følge det enkelte udredningsforløb til enden, på trods af at de første undersøgelser ikke umiddelbart bringer en klar diagnose, så patienten ikke bliver skubbet frem og tilbage mellem egen praktiserende læge og skiftende hospitalsafdelinger. REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN

Hvordan patientforløb, hvor især ældre og multisyge er involveret, mange samtidige sygdomme, eller kræver inddragelse af mange specialer (f.eks. hjertesygdomme, reumatologi, medicinske specialer, psykiske sygdomme med samtidig fysisk sygdom og henvisning og forløb i de diagnostiske centre) kan foregå så smidigt som muligt for patienten, og med inddragelse af de pårørende undervejs. REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN

Hvordan de borgere, der har svært ved at orientere sig digitalt i f.eks. e-Boks og Min Sundhedsplatform ift. indkaldelser, bookning af mødetider m.m. ikke bliver utrygge, udebliver eller oplever kaotiske forløb. REGIONSÆLDRERÅD HOVEDSTADEN