Når erstatningssager og overtrædelsessager er for jurister – hvad så med fagligheden? Erfaringer med sager ved domstolene og taksationskommissionerne Ved.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lederkursus December Sagsbehandlerloven Landstingslov nr 8/1994 om sagsbehandling i den offentlige forvaltning.
Advertisements

Arbejdsretlig identitet Dansk forening for arbejdsret fredag den 29. april 2016.
Muligheder og perspektiver1 Tema 1 Styringssystemer B Forskellige styringsmodeller, jura og principper for håndtering af selvstyret.
Borgernes retsstilling i forhold til EU-retten Retssikkerhedskonference på skatteområdet.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Program for mødet Kl : Velkomst Kl : Introduktion til lovændringen og de særlige opmærksomhedspunkter v/ Socialstyrelsen Kl : Særlige.
Skatteprocessen i et brændpunkt mellem civilretten og strafferetten Spec. Kons. Hanne M. Christensen Adv. Martin Bekker Henrichsen.
FORÅRSMØDE 2013 Landliggersammenslutningen Grundejerforbundet.
Planlovsdage Kim Brodersen Planlovsdag 2012.
20151 Europæisk ret og barnets bedste Barnets bedste som flydende betegner.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt om pesticider og.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Velkommen BR-10 Seminar. 1. Administrative bestemmelser 1.1 Generelt 1.2 Begrænsninger i reglementets anvendelsesområde 1.3 Ansøgning om byggetilladelse.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Folketinget JAN CHRISTIANSEN SOSU FYN. Folketinget og opbygning – De politiske partier i Folketinget er opbygget på forskellige måder.
DANSK OG INTERNATIONAL ERHVERVSRET, 3. UDGAVE Kapitel 1 Retskilder og domstolene.
Hvad skal vi lære i dag? 1.At løse en eksamensagtig opgave 2.At få afklaret nogle tvivlsspørgsmål om etableringsretten 3.Introducere til den frie bevægelighed.
Tip en 12´er om etik og kontrakt for bestyrelser
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
KRISEPLAN.
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
S1.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Afværgehjælp
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Stilladser under 3m højde
THY Business Breakfast.
Ny risiko-bekendtgørelse
Ændringsadgang inden for udbudsretten
MorgenBriefing 19. maj 2017: EU-Persondataforordningen – hvad betyder de nye regler for danske virksomheder.
Søfartslovgivning og skibsadministration
Retskilder og domstolene
(s. 1) De projekterende og udførende sammen med bygherren gennemgår grundigt og udfordrer projektet i overgangen fra projektering til udførelse. Ved projektoptimering.
Administrationsmodulet
Konference Danske Havne
Spørgsmål til og svar fra TBST.
Vilkårs overtrædelser
Vi sætter fokus på bedre rensning af dit spildevand 2017.
Kapitel 10 Konkurrenceret.
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
2 June 2014 Præsentation Resultater fra COWIs analyse af effekter ved Gribskov Kommunes mulige deltagelse i Nationalpark Kongernes Nordsjælland Nis Vilhelm.
- proces Kommunale fællesprojekter Modul 2 Ilse Gräber Lone Dupont
Skabelon til politianmeldelse
Er 25-timers reglen i strid med EU-retten?
Styrk foreningen Fællesskab og samarbejde
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
Medarbejderaktier TDC
Dialogforum vandløb 2017.
Møder i Samordningsudvalgene, planområdemøder
Regulativernes retlige grundlag
2017/dashboard Arbejdsmiljødag /dashboard.
EKsamen på Horsens Gymnasium 2018
Perspektivskifte Arbejdsmiljøloven Op
Lovgivningen ved Landvindingslag Søborg Sø
Videnskabeligt projekt
Videnskabeligt projekt
Tilføj sted og dato v. Søren Gorm Fussing
Kapitel 3 - Domstole og retssager
Omkring Varde Kommune vandløb
Gefion, Sorø, den 19/ Sten W. Laursen Erhvervsjura
Erfaring med flueklager Håndtering og håndhævelse
Og Arbejdsrettens domme i sagerne om
Fjernvarme Fyn Distribution Aps (AR )
Sofie Kryger Jurist 28. november 2018 justitia-int.org
- Et eksempel fra Sjællands Universitets Hospital i Køge
Indsæt billede af din skole
Kapitel 3 Fuldmagtsforhold.
Anvendelse af konventionalbod ved projektmangler – hvad er nyt?
Særforanstaltninger typer og indhold 28. august 2019
Præsentationens transcript:

Når erstatningssager og overtrædelsessager er for jurister – hvad så med fagligheden? Erfaringer med sager ved domstolene og taksationskommissionerne Ved Poul Beck og Hans Harald Hansen, Aabenraa Kommune

28. august Påbud Vi har erfaret, at kommunen ikke lever op sine forpligtelser omkring overholdelse af Vandløbsregulativet for ………. å. Som berørt lodsejer stiller vi krav om at kommunen inden 5 dage, fra dags dato d , bringer forholdene i orden. Hvis kommunen, mod forventning, ikke har bragt vandløbet, i den ifølge Vandløbsloven (jvf.nedenstående), samt gældende vandregulativer, korrekte tilstand, vil vi som lodsejere på baggrund af den opståede nødretstilstand, påberåbe os ret til at foretage den fornødne oprensning af vandløbet og videresende regning for det udførte arbejde til kommunen. Venlig hilsen

Regulativbundbredde 0,5 m

Uddrag af telefonnotat efter politianmeldelse ”…………Vi snakker/diskuterer længe om løst og fast, og han vender tilbage til at vi skal komme og grave op i systemet. ……………………... Han siger at hvis vi ikke kommer, er han nødt til også at grave op i resten af systemet. Jeg svarer at vi så ikke har anden udvej end at fortsætte med yderligere politianmeldelser og påbud om genetablering.

Afgørelse i byret Tiltalte nægter sig skyldig. På baggrund af omstændighederne i sagen erklæres han skyldig. Bøde på 5000 kr.

Efter byretsdom Der gives påbud om genetablering efter vandløbsloven til den skyldige Sagen ankes til landsretten Påbud må tilbagekaldes

Afgørelse i landsretten Mod tiltaltes benægtelse er der ikke ført det til domfældelse i en straffesag fornødne bevis for, at tiltalte har foretaget eller foranlediget foretaget de udgravninger af …… å der er rejst tiltale for. Landsretten frifinder derfor tiltalte. Thi k e n d e s for ret: Tiltalte frifindes.

Varsel af påbud + okkersag +§3 Påbud Indskærpelse Politianmeldselse Dom i byretten (bøde kr) Dommen anket til landsret

Landsrettens begrundelse og resultat Tiltalte har erkendt at have foretaget oprensning af to private vandløb, der er på hans ejen- dom. Det er imidlertid ikke bevist, at denne oprensning har indebåret en sænkning af grund- vandsstanden i området, og da oprensningen dermed ikke udgør en overtrædelse af okker- lovens § 2, og da de øvrige bestemmelser, som tiltalen angår, alene drejer sig om de kom- munale vandløb, frifindes tiltalte for den del af tiltalen, der vedrører private vandløb. Tiltalte har forklaret, at han har fjernet jord langs med de kommunale vandløb, men han har bestridt at have foretaget opgravning eller oprensning heraf. Efter bevisførelsen for landsretten kan det ikke med den fornødne sikkerhed fastslås, at der har fundet opgravning eller oprensning sted af de kommunale vandløb i et omfang, der indebærer en ændring af vandløbenes eller dele af vandløbenes tilstand, jf. naturbeskyttel- seslovens § 3, stk. 1, eller i øvrigt en regulering eller anden ændring af vandløbene som nævnt i vandløbslovens §§ 16, 17 og 27. Da det dermed ikke er bevist, at tiltalte har overtrådt de bestemmelser i naturbeskyttelses- loven og vandløbsloven, som han er tiltalt for, frifindes han derfor også for den del af til- talen, der vedrører kommunale vandløb. T h i k e n d e s f o r r e t: Tiltalte frifindes

Tilbage står……….. Må man grave private vandløb op i okkerpotentielt område Må man grave kommunale vandløb op inden for regulativet Kan ”vi” entydigt bevise skyld - bortset fra i ganske særlige tilfælde