Landsorganisationen i Danmark Har Arbejdstilsynet et godt øje til arbejdsmiljøet ? - Den 25. august 2010 - LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fortolkning af AMO reformen
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Amu-faglærere Vingstedcentret 21. juni 2011
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.
SOCIAL KAPITAL - EN FÆLLES SAG
Sikkerhed og sundhed er godt for alle – både dig selv og din arbejdsplads. Samarbejde om forebyggelse Kampagnen for et sikkert og sundt arbejdsmiljø
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
Landsorganisationen i Danmark Kompetenceudvikling til tiden K onference 5 oktober 2011 Målrettet kompetenceudvikling af arbejdsstyrken – forudsætninger.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Arbejdsmiljøpolitisk konsulent
Vold og job Viden, inspiration og værktøjer : Velkommen 12.15: Hvad ved vi om vold og trusler? 12.50: Spil dig til en god dialog 13.20: Pause 13.35:
DEN INNOVATIVE ARBEJDSMILJØPOLITIK OG ARBEJDSMILJØINDSATS
ARBEJDSTILSYNET Svejsning, skæring og slibning i metal på tilsynet
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Foreløbige resultater fra AMO-projektet
VEGA-netværkets årlige seminar
Overvej spørgsmålet. Interview en makker
Sikkerhedskulturen på el-området agenda »Lidt statistik »Mangler der viden omkring sikkerhed ? »Mangler der værktøjer til at undgå ulykker/skader ? »Mangler.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Nye vilkår for kommunal dokumentation og evaluering Opgave- og strukturreformen Politisk interesse – lokalt og nationalt – for at synliggøre effektivitet.
Sygefravær som indsats i Region Hovedstaden Kan ledelse kurere sygdom…?
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Lokalområde 5 Med venlig hilsen Dagplejen Daginstitutionen Tumlegården Børnehaven Grankoglen Vestsalling Skole og Dagtilbud.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Det Kommunale Innovationslandskab
Fremtidens arbejdsmiljø 2020
SFU 6. november 2011 Mette Lyshøj Politisk konsulent i 3F Trepartsforhandlinger og 3F’s forventninger til regeringen.
Informationsmøder om rengøring
Arbejdstilsynets særlige tilsynsindsats 2011 i Hjemmepleje og Døgninstitutioner.
Rækkefølge for screening BST-pligtige inden 2008:  Park og Vej  Affald- og genbrug  Spildevand  Hjælpemiddelafdelingen Samtidig screenes arbejdspladser.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 Seminar 3 Arbejdsmiljøpolitik Seminar 3 – Politik, mål og handlingsplan.
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
1 Screening, tilpasset tilsyn, rådgivning og smiley-ordning fra 1. april 2007 Indlæg ved temamøde hos Miljøforum Fyn den 8. maj 2007.
Udfordringer i den beskæftigelsespolitiske indsats Permanente forsørgelsesordninger Oplæg ved beskæftigelseschef Carsten Lagoni 10. marts 2011.
Landsorganisationen i Danmark Det nye arbejdsmiljøsamarbejde.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Et fagligt.
AT's tilsyn med psykisk arbejdsmiljø - rapportens konklusioner. v/ Lektor Klaus T. Nielsen Center for Arbejdsmiljø & Arbejdsliv RUC 25. august 2010Bedre.
Fælles fremtid – fælles ansvar Ledelsens strategi Hoved-MED 27. februar 2013.
Hvordan kan vi se det? - Recovery-screening af behandlingstilbud Vingstedseminar – 6. maj 2015 Vingstedcentret – 6. maj 2015.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
1 Fokus på det psykiske arbejdsmiljø oplæg
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Arbejdsskadestyrelsens Arbejdsskadekonference 2004 Ønsker og forventninger til arbejdsskadeområdet Preben Meier Pedersen Chefkonsulent, KL.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Landsorganisationen i Danmark Praktikpladser til alle Høring på Christiansborg d. 6. maj LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen i Danmark.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Nyt i beskæftigelsespolitikken Jobcenterchefmøde d. 30. maj 2012 v. Karl Schmidt, regionsdirektør, Beskæftigelsesregion.
TR møde 27. august 15 Arbejdspladser, At indsats og Københavns Kommunes Budget 2016.
Sygefravær eller arbejdsglæde APV – kørekort til et godt arbejdsmiljø.
Innovation og lønsomhed - hvordan arbejder COI?
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
Hvorfor er det svært at regulere psykisk arbejdsmiljø?
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
MISSION Vores mission er, at:
Centralforeningen for Stampersonel
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Tag snakken – bryd vanerne
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Med helbredet på spil som indsats
Arbejdsmiljøledelse Status på Kronesmileyordningen og samarbejdet mellem AT og de certificerende organer 28. januar 2019 Kåre Appel Weng Sales and Marketing.
Øget professionalisme som resultat af fokuseret uddannelse v
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
APV - Arbejdspladsvurdering
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Landsorganisationen i Danmark Har Arbejdstilsynet et godt øje til arbejdsmiljøet ? - Den 25. august LO-sekretær Ejner K. Holst Landsorganisationen i Danmark

Et styrket tilsyn med psykisk arbejdsmiljø Det gode og udviklende arbejdsmiljø skabes på arbejdspladserne Kan bare ikke stå alene – Et stærkt AT er af stor betydning AT’s rolle har været styrket det sidste 10-år, ikke mindst når det gælder psykisk arbejdsmiljø Vi følger reformen tæt, helt tæt Derfor rapporten fra RUC, og derfor dette seminar, timet i forhold til 2020

Landsorganisationen i Danmark Hvordan fungerer AT’s tilsyn med psykisk arbejdsmiljø? Ikke så ringe endda. Tilsynsmetoderne er styrket væsentligt og AT er blevet bedre til at afdække problemer Særligt i forbindelse med den særlige tilsynsindsats har AT formået at komme rundt i hjørnerne Vi har set en stigning i AT’s påbud på det psykiske område, som mere end før afspejler problemernes udbredelse

Landsorganisationen i Danmark Der er dog fortsat plads til forbedringer Der bliver givet for få påbud i forhold til det psykiske arbejdsmiljø. Ydermere er antallet af påbud faldet Den ordinære tilsynsindsats fungerer ikke optimalt Der er problemer og risikofaktorer, som slet ikke opfanges Tilsynet svækkes, når AT’s ressourcer beskæres

Landsorganisationen i Danmark Samlet billede af AT’s tilsyn med psykisk arbejdsmiljø: Det er blevet bedre - men kunne næsten heller ikke andet Der er fortsat for mange problemer, som ikke opfanges Der er områder af det psykiske arbejdsmiljø som AT ikke får fat på, selvom det er afgørende for kvaliteten af det psykiske arbejdsmiljø samt tilgangen til sygefravær og førtidspensionering Nedskæringer i AT’s tilsyn styrker ikke mulighederne for succes – tværtimod

Landsorganisationen i Danmark Hvad skal der til? Et kvantitativt og kvalitativt løft Flere AT-ressourcer til grundigere screening og tilsyn samt øget kvalitet i screening og tilsyn Indflydelse og ledelsesmæssig opbakning/ansvar er afgørende elementer i et godt psykisk arbejdsmiljø Vi kan ikke spare os ud af problemerne Vigtigt at forholde sig til før en ny national arbejdsmiljøhandlingsplan 2020 – det er retningen for de næste 10 års nationale arbejdsmiljøindsats, vi taler om!

Landsorganisationen i Danmark Er det bragesnak at holde fast i behovet for flere ressourcer? Nej – ikke når man ser på udfordringer og potentialer Et dårligt psykisk arbejdsmiljø er en kæmpe udfordring, som vi dagligt mindes om i artikler og statistikker De sidste 10 års trepartsenighed om psykisk arbejdsmiljø som nationalt indsatsfelt dokumenterer behovet for en styrket indsats

Landsorganisationen i Danmark Store besparelser i sigte Vi kan reducere det arbejdsmiljøbestemte sygefravær med en tredjedel og spare samfundet for en udgift på 70 mia. kr. En styrket arbejdsmiljøindsats kan bidrage til løsning af problemer med at styrke arbejdsudbud og reducere offentlige udgifter En styrket indsats kan betale sig for lønmodtagere, for arbejdsgivere og for samfundet

Landsorganisationen i Danmark Arbejdspladser som arena Det gode arbejdsmiljø skabes ude på arbejdspladserne Hele ansvaret kan ikke lægges over på Tilsynet Samarbejdet mellem ledelse og ansatte skal styrkes Arbejdspladserne vil gerne et godt og udviklende arbejdsmiljø – men de har brug for hjælp

Landsorganisationen i Danmark Ny AMO – et værktøj, der skal bruges Ny AMO-lov giver et godt værktøj Stor holdopbakning til at give arbejdsmiljøsamarbejdet et løft Lad os nu vise det i praksis og drøfte, hvordan vi helt konkret kan styrke samarbejdet