Talentudvikling i Integrationsministeriet 2008 Hvad er et talent? Hvorfor vil vi det her? Hvad indeholder vores talentprogram? Hvilke udfordringer og muligheder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Målgrupper Målgruppe Hvem vil du ramme med jeres aktivitet på sociale medier? Hvad ved din målgruppe om jeres organisation? Hvilke tre nøglerelationer.
Advertisements

Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
På vej mod en innovativ offentlig sektor
Lederudvikling.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
Ledelse og menneskesyn
Produktion og Logistik
PR Kampagne for folkeskolen
”At finde og dyrke talenter - et opgør med Tordenskjolds soldater og opfattelsen af den erfarne, som den mest kompetente”. Talentudvikling 8.oktober 2013.
Kunstgreb Virksomhedsinnovation, uddannelse og forskning.
BRFkredit tager del. Dagsorden  Hvad er TAG DEL?  Corporate Social Involvement – virksomheden der involverer i CSR  Fra at lave CSR til at være CSR.
Danske fysioterapeuters og ergoterapeutforeningens Lederkonference
Charlotte Schmidt, Chefkonsulent, Koncern HR - TDC A/S
Programindsats og effektmålinger i den regionale erhvervsudvikling Debatoplæg v/Martin Eggert Hansen Teknologisk Institut.
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Tillid Temadag for AMIR
Har resultatbaseret styring en fremtid i den offentlige sektor?
Hvordan sætter vi gang i talentudvikling
Input FMEA Output Shit in = Shit out FMEA
Workshop 3 Kriterier til autentiske opgaver.  Valgfag - efterårssemester  Start uge 43  Mål med valgfag er udarbejdelse af produkt med udgangspunkt.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Esam og Fareeza Mine forældre vil tiden vide, hvad der sker i mit liv. Problemet er, at de ikke altid kan forstå min realitet. Jeg må tage en beslutning.
Kompetencegrupper i Danske Bank’s Koncernkundelinje Kompetenceudvikling i en hektisk hverdag v/Sannie Friis.
Biblioteket som læringssted: Nye bibliotekarroller – nye biblioteksydelser Handelshøjskolens Bibliotek Århus Odense 15. maj 2002 Fra et bibliotek i bevægelse.
1 Hvordan implementeres mainstreaming tankegangen og værktøjerne i den kommunale organisation v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune TOVHOLDER.
Kodeks for offentlig topledelse
1 Procesoperatøruddannelsen INNOVATION – Hvad er det ? OECD definerer innovation som implementeringen af et nyt eller væsentligt forbedret.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Et fagligt løft af folkeskolen.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
TALENTUDVIKLING I GYMNASIET MATEMATIK-ØKONOMI-SAMFUNDSFAG  Hvad er talent?  Metoder  Organisation og motivation  Konkrete eksempler  Hvad er talent?
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
Temadag for klubberne i Roskilde 2012 Af Direktør Jesper Reming Tangbæk, Børn og Kultur Børn og Kultur.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Employer Branding, Gå-hjem-møde, ASBccc 7. maj 2008 Employer Branding Gå-hjem-møde, 7. maj 2008 Helle Kryger Aggerholm, ph.d.-studerende Mona Agerholm.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
2. juni Rundt om personvurdering VPP Konference Talent Management i TDC TDC Ledelses- & Talentudvikling Tove Bjørnum 12. november 2008 Få mere ud.
Overskrift her Tilføj presentations titel i Sidehoved / sidefod. Vis > Sidehoved / sidefod Underoverskrift her Talent Management i TDC 1 Talent Management.
Ledelse over grænser i sundhedsvæsenet Hvordan kan vi lede på nye måder, der går på tværs? Christina Holm-Petersen & Martin Sandberg Buch.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
”50 akademikere i 180 dage” Et vækstskabende erhvervsudviklingsprojekt i Frederiksberg Kommune.
Erfaringer med talentudvikling i praksis Den 10. oktober 2008.
Kompetenceprofil Arbejdsinstruktører. Hvornår er man en god instruktør? Hvilke personlige egenskaber skal den gode instruktør besidde?
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Seminar NVF-udvalg juni 2006 på Færøerne Best practice Indeholder normer – bindende regler i mindre omfang Udmøntning af politikkernes ønsker.
Talentudvikling i staten Direktør Lisbeth Lollike/Personalestyrelsen Oktober 2008.
V ORBASSE - H ER HANDLER VI Områdefornyelse
Hvad får man ud af at deltage i et talentforløb? Oplæg v. fuldmægtig Jeppe Winkel Pedersen Integrationsministeriets departement den 10. oktober 2008.
Udfold talenterne! - og vind ekstra ressourcer Et dialogværktøj til ledelsesgruppen.
Velkommen til informationsmøde om Eliteidrætsklassen og Idrætslinjen på kommende 7. årgang Østre Skole januar 2016.
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
GTS Årsmøde 2017.
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Talentudvikling i Integrationsministeriet 2008 Hvad er et talent? Hvorfor vil vi det her? Hvad indeholder vores talentprogram? Hvilke udfordringer og muligheder er forbundet med at arbejde med talentudvikling? Resultater

Hvad er talent? Talent er noget iboende, som kan udfoldes i den rette kontekst. Det er en medført evne og et særligt potentiale inden for et bestemt felt – noget man har særlig nemt ved. I Integrationsministeriet anlægger vi en bredere vurdering af begrebet, men de udvalgte medarbejdere har alle potentiale og præstationer over gennemsnittet. Der er behov for flere typer af talenter – men traditionelt har der været størst fokus på ledertalenter

Hvorfor vil vi det her? Overordnede forventninger Der sker en stigning i innovative løsninger til gavn for borgerne Der sker en forbedring af ministeriets kommunikation med og til borgere, medier og samarbejdspartnere Organisationen geares til fremtidige udfordringer I forhold til den øvrige HR-indsats: Rekruttering og fastholdelse af medarbejdere Større medarbejdertilfredshed ”Skræddersyet” personlig udvikling Uddannelse af medarbejderambassadører

Integrationsministeriet som ”first mover” Foregangsministerium for en ny måde at tænke organisations- og kompetenceudvikling Dermed betydning for branding af ministeriet Gøre op med en hæmmende lighedskultur og slippe de kreative kræfter løs Skabe sammenhæng med andre ledelses- og udviklingstiltag Talentprogram, Lean og kommende Innovationsprojekt medvirker også hertil.

Hvad indeholder vores talentprogram? Talentprojekt Personlig handlingsplan Fællesmoduler Netværksmøder Udstationering/praktik Mentor. ”Der skal mod til at have talent” George Brandes

Erfaringer indtil videre Forslag til forbedringer 2007: Ansøgnings- og udvælgelsesprocessen skal være mindre lukket Alle skal kunne ansøge, ikke kun AC’ere. Talentprogrammet skal i højere grad bruges til at brande ministeriet Cheferne skal inddrages og klædes ordentligt på i forhold til talenterne Forbedringer i 2008: Talenterne skal selv ansøge og definere netop deres talent og talentprojekt. Alle medarbejdere besidder talent, hvorfor alle faggrupper har været velkomne til at søge. Talenterne er ambassadører for talentprogrammet. Cheferne bliver undervist i talentledelse, både nuværende samt kommende talentchefer

Eksempler på talentprojekter: Kompetenceudvikling af HK’ere Introduktionskursus for nyansatte Kvalitetskontrol Optimering af ansøgningsprocedure i udlændingesager til Færøerne og Grønland Markedsføring over for etniske minoriteter Oprettelsen af en demokratisk platform for unge nydanskere Klimaforandringernes betydning for international migration

Ét program for alle medarbejdere Alle, som besidder relevant talent, skal kunne ansøge. Der skal skabes ejerskab til talenttype og -projekt gennem ansøgningsproceduren. Projekterne skal skabe merværdi. Direktionen skal være projektejere.

Det kræver mod at have talent – også i ledelsen Ledelsen skal: Være klar til at gøre op med en lighedskultur Indgå i dialog Tage ejerskab Motivere Gå foran Være villig til at prioritere talentudvikling også i en travl tid.

Hvad er succes ift et talentprogram? At alle føler de har mulighed for at deltage At der skabes ejerskab til de enkelte talentprojekter At der skabes merværdi, både for organisationen og for den enkelte medarbejder At der skabes et netværk mellem talenterne At direktionen tager ejerskab og indgår i dialog med talenterne At de outputs som talenterne producerer anvendes og indtænkes i organisationens opgaveløsning.

Vores talenter 4 HK’ere 12 fuldmægtige = 16 talenter Tak for opmærksomheden,