Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
Advertisements

17½ års samarbejde i Aarhus
UUV vejlederdag den Velkommen.
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Projektpræsentation Fra marginaliseringstruet til uddannelsesparat.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Hjertelig velkommen til årets uddannelseskonference.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
Senest rettet: UU-Aalborg Unge på Tværs Nøgleord: – Uddannelsesparat – Udskoling – Uddannelsesforberedende indsats – Uddannelsesforberedende valgfag.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kontanthjælpsreformen
UU og Jobcentret Campussamarbejde Signe Molde, Søndag Live
Uddannelsesafklarende samtaler
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Velkommen til forældremøde
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Screening v. UUV Køge Bugt
Velkommen til forældremøde
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
VEJLEDNING TIL FORANDRING D.7. MAJ 2014 WORKSHOP : KONTANTHJÆLPS- REFORMEN I PRAKSIS 1Anne Eghøje Slagelse Jobcenter.
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
Love om UU § 19. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge under 25 år, der ikke er i gang med eller.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Faglært.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Overleveringer indenfor specialområdet UU Ringkøbing-Skjern.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Brobygning til uddannelse Seniormanager Andreas Nikolajsen København, 9. januar 2014 Opstartskonference om kontanthjælpsreformen.
UNGE I FOKUS – VIBORG KOMMUNE. MÅLGRUPPEN MÅLGRUPPEN ER ØVRIGE UDDANNELSESPARATE MED MERE KOMPLEKSE BARRIERER OG AKTIVITETSPARATE MODTAGERE AF UDDANNELSESHJÆLP,
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Fokus i beskæftigelsespolitikken  Aktivlinie (særlig i krise tid)  Indsats og rettidighed  Målretning  HIG  Aktivering på virksomheder  Udfordringer.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Konference om unges motivation, robusthed og forskellen i ”ungesyn”
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Uddannelses- og erhvervsvejledning i lyset af store reformer på folkeskole-, erhvervsuddannelses- og gymnasieområdet Vejledning og overgange, UCC 10.
Kommunal ungeindsats Kortlægning af unge i Køge bugt
Niels Jørgen Mau Pedersen
Sammenhængende Kommunal Ungeindsats Er vi allerede på vej
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
FGU og kommunal ungeindsats
Præsentationens transcript:

Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder

Formål: For unge under 30 år uden uddannelse er det grundlæggende formål med reformen, at de mødes med klare krav og forventninger om, at de tager en uddannelse

Mål: Målet er at bidrage til, at de unge gennem uddannelse får bedre muligheder for en stabil tilknytning til arbejdsmarkedet.

Effektiv organisering: Det bliver muligt at flytte indsatsen for unge uden uddannelse ud af jobcentret til et miljø, hvor uddannelse er i centrum, fx på en erhvervsskole. Derudover kan indsatsen for unge uden uddannelse samles på tværs af forvaltninger, fx ungdommens uddannelsesvejledning, socialforvaltningen og jobcentret.

Visitation: Matchsystemet afskaffes. Erstattes af 2 nye begreber: Uddannelsesparate Aktivitetsparate

De uddannelsesparate er: Unge der vurderes at kunne begynde på en uddannelse inden for et års tid, og som forventes at kunne gennemføre uddannelsen på almindelige vilkår.

De aktivitetsparate er: Unge der ikke vurderes umiddelbart at kunne påbegynde og gennemføre en uddannelse. Det kan skyldes faglige, sociale eller helbredsmæssige problemer.

Uddannelsespålæg Kommunen skal give et uddannelsespålæg til alle, der søger om uddannelseshjælp. Det gælder, uanset om den unge visiteres uddannelses- eller aktivitetsparat.

Åbenlyst uddannelsesparate De unge som ingen barrierer har for at påbegynde og gennemføre en uddannelse. Skal have uddannelsespålæg. Skal straks gå i gang med at finde, søge optagelse på og gennemføre en uddannelse.

Uddannelsesparate De unge har ret og pligt til at deltage i den indsats, kommunen tilbyder. Afklarende og understøttende tilbud Vejledning Opkvalificering Brobygningsforløb Virksomhedspraktik

Læse-, skrive- og regnetest Unge, der kun har grundskolen bag sig, skal inden for den første måned have en læse-, skrive- og regnetest. Viser testen et behov, skal den relevante undervisning iværksættes.

Hvordan skal det nye samarbejde fungere? Udgangspunkt i Nordvestsjælland 3 jobcentre (Holbæk, Odsherred, Kalundborg) UU Nordvestsjælland EUC Nordvestsjælland Fysisk placering af ny jobcenterfilial på EUC Nordvestsjælland

Udfordring nr. 1 Etablering af en ny organisation Hvilke kompetencer har vi hver især Jobcenter EUC UU Hvem skal bemande filialen Fast eller fleksibel bemanding Etablering af ny kultur og metode Hvordan udvikler vi ny praksis – sammen?

Hvordan skal de unge hjælpes i uddannelse

+ Vilje + Forudsætninger Åbenlyst uddannelsesparat + Vilje - Forudsætninger Uddannelsesparat med indsats - Vilje + Forudsætninger Uddannelsesparat med indsats - Vilje - Forudsætninger Aktivitetsparat

+ Vilje + Forudsætninger Åbenlyst uddannelsesparat + Vilje - Forudsætninger Uddannelsesparat med indsats - Vilje + Forudsætninger Uddannelsesparat med indsats - Vilje - Forudsætninger Aktivitetsparat

Udfordring nr. 2 Vælge udgangspunkt Fokus på alle de administrative og regelbaserede bindinger, eller Fokus på hvordan vi kan skabe det bedste tilbud

Udfordring nr. 3 Kerneydelsen: Flytte fokus fra driftsstatus (arbejdsgange, procedurer, ansvar, kompetencer) til kerneydelse, mål og resultater. Hvad er målet, og hvordan kan vi nå det? Kerneydelsen er ikke at forvalte lab-loven men at skabe resultater.

Økonomi UU ikke har ledige resurser til at smide ind i opgaven. Vores nuværende lovgivning og tilhørende bekendt- gørelser har defineret vores målgruppe til at være unge i alderen fra 15-25, der ikke enten har en ungdomsuddannelse eller er i gang med en ung- domsuddannelse, og som ikke allerede vejledes af en anden myndighed.

Økonomi Vejledningsbekendtgørelsen: § 6. Ungdommens Uddannelsesvejledning skal gennem en opsøgende og opfølgende indsats tilbyde unge, der hverken er i gang med eller har fuldført en ungdoms- uddannelse eller en videregående uddannelse, vejledning om valg af uddannelse og erhverv. § 8. Vejledningen af årige unge tilrettelægges og prioriteres, så den opsøgende og opfølgende indsats især rettes mod unge, der skønnes at have behov for en særlig vejledningsindsats, jf. § 4, stk. 2, og som ikke i forvejen modtager vejledning fra kommunale jobcentre, socialforvaltningen eller andre myndigheder, der beskæftiger sig med unge.

Debat Hvordan skal indsatsen organiseres? Hvordan sikrer vi et fælles nyt fokus på kerneopgaver og mål? Hvordan får vi økonomien på plads?