Center for Ungdomsforskning ڤ Ungdomsliv: nogle centrale tendenser Knud Illeris Center for Ungdomsforskning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Når medier ændrer normer og adfærd - Undervisningens medialisering Konference om IT og medier i undervisningen Zahle Seminarium, 22. april 2009 Stig Hjarvard.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Inklusion – et fælles anliggende Daugaard
Vingsted den 4. november 2011 Peter Westmark
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
Fysisk aktivitet – muligheder og udfordringer for krop og sjæl
Elevernes digitale dannelse
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Hvor der er fokus på klimaet.
Den professionelles 3 handlingsdomæner Humberto Maturana
Konkurrence forhold og tilgængelige refleksfolier.
Dansen omkring handicapbegrebet
Etnisk minoritetsunge og familier – at skabe én sammenhængende verden! Fredericia 2014 Basim Osman Cand. psych., autoriseret psykolog Selvstændig psykologisk.
Generation Y og arbejde, hvad så? Alice – Hypervælgeren Bastian – Lystfiskeren Shamir/Aisha -
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Opfattelse af DFIF Forbundet: –Positive –Aktivt, dynamisk og lydhørt forbund Firmasport: – Samvær, uformel, aktivitet.
Mobning er: Man bliver mobbet, når andre børn bliver ved med at drille en, og man synes, det ikke er sjovt.
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Ungdomsliv - individualisering, kommercialisering og standardisering
Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op
Den digitale Leg Oplæg Teknologi er alt det, der er opfundet efter du blev født…
Fakta om kursisterne på HF 9 % af alle med en studentereksamen kommer fra HF Gnm. alder ved start 19 år mod 16 år på de øvrige gymnasiale uddannelser 70.
Læringskultur og elevinddragelse
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
At være pårørende – håb og muligheder
Hvordan kan vi hjælpe hinanden så der ingen spiseforstyrrelser opstår?
Simonsen & Illeris Rådgivende Pædagoger
Den europæiske illusion Tjekkiske Nico – rejseplaner, rockmusik Engelske Johnny – ved hvad han ikke vil Belgiske Dorthea – hvorfor kører det ikke for mig.
Lolland-Falster set i fremtidsperspektiv. Ungdomslivet & ungdomsmiljøet.
Skolebestyrelsens skriftlige beretning skoleåret 2014/2015 Lindebjergskolen Lindebjergskolen beretning 2014/2015.
Fællesskab i byer. Koncerter Vi synes der skal være nogle flere koncerter. Det behøves naturligvis ikke at være en dyr koncert. Vi tænker vær halve år.
QUIZ En quiz er en sjov og anderledes måde at lære om nye emner. Hvis I deler de unge op i hold, er der et ekstra konkurrence-element - hvem ved mest om.
1 Kortlægning i program for læringsledelse 2 Kortlægning Kortlægningen i Program for læringsledelse er udformet som netbaserede, elektroniske spørgeskemaer.
Rekruttering og fastholdelse af frivillige Brønden, Brøndby kommune 2. oktober 2010 Anders Jacobsen Konsulent Center for frivilligt socialt arbejde 1.Motiver.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Til et badmintonbarn. Forældre – til et badmintonbarn Citat fra en ungdomstræner: Man skal have i baghovedet, at det hurtigt kommer til at fylde en stor.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Principper for børne- og ungdomsfodbold i Kjellerup IF Februar 2016.
Kap 21 Lovgivning Kapitel 21. Kap 21 6 vigtige love om aftaler og handel Købeloven (kap. 6) Aftaleloven Dørsalgsloven Markedsføringsloven Lukkeloven Loven.
De maler et billede af sig selv som frie individer, der dybest set har mulighed for at skabe sig den tilværelse, som de allerhelst vil have – det handler.
Finanskrise og arbejdsmarked Torben M. Andersen Institut for Økonomi.
Efterskoleforeningens lederkonference Fra ’ bag-efterskole ’ til kreativt værksted for elitens børn?
Unge og uddannelse Noemi Katznelson Center for Ungdomsforskning, DPU, Aarhus Universitet Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning, Aarhus Universitet.
FOA Landskonference 2006 Børn med særlige behov i Vejle Kommune V/ Ole Robenhagen, ledende psykolog, PPR-Vejle Kommune.
Spot på æresrelaterede konflikter – symptomer og mestringsstrategier UU Danmark 28. September 2016 Basim I. Osman cand. psych., aut. psykolog selvstændig.
Ungdomsliv.
1 Præ-moderne samfund. 2 Moderne. 3 Senmorderne samfund.
Hvordan motiverer vi de unge?
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
”Unge, motivation og robusthed”
Produktionsskolernes Målgrupper M.V.
Åben Anonym rådgivning for skilte forældre
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Best practice i sociale medier
Unges udsathed i forandring?
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Trivsel og tendenser i ungdomslivet
Slagterbutikken - teori
Åben Anonym rådgivning for skilte forældre
Overgange i matematik Den Absalon Skole.
Overgange i matematik Den Absalon Skole.
Hvad er vores kommunikationsmål
Unge & Rygning: Forældres rolle
1 Præ-moderne samfund. 2 Moderne. 3 Senmorderne samfund.
Præsentationens transcript:

Center for Ungdomsforskning ڤ Ungdomsliv: nogle centrale tendenser Knud Illeris Center for Ungdomsforskning

Center for Ungdomsforskning ڤ Generelle tendenser Ungdomsfasen bliver længere Individualisering Standardisering Kommercialisering og markedsgørelse Nye profiler

Center for Ungdomsforskning ڤ Ungdomsfasen bliver længere Hvornår bliver man “ung”? Hvornår holder man op med at være “ung”? De psykologiske grænser er flydende – hvad med de formelle grænser?

Center for Ungdomsforskning ڤ Individualisering Den vigtige identitetsdannelse De mange valg Den evige risikofornemmelse Forældrenes balancegang

Center for Ungdomsforskning ڤ Standardisering At være sig selv og li'som de andre: - Jeg bør være lykkelig - Jeg bør more mig - Jeg bør se godt ud - Jeg bør have et spændende sexliv - Jeg bør købe alt muligt - Jeg bør have den rigtige uddannelse og det rigtige arbejde

Center for Ungdomsforskning ڤ Kommercialisering og markedsgørelse - Konkurrence skabere vindere - og tabere - Rift om de unge, men måske ikke mig? - Tilbud bliver til rettigheder - Ingen traditioner at holde sig til - Man er sig selv, men afhængig af indviklede regler og systemer - Alle kan række efter stjernerne

Center for Ungdomsforskning ڤ Nye profiler Unge vil gerne have: - et godt socialt miljø - et klart uddannelsesperspektiv hele tiden - et arbejde de kan spejle sig i - synlighed og fokus på den enkelte Unge vil ikke have: - hierarkier - situationer, hvor de ikke kan se perspektivet - rutinepræget arbejde - bindende valg