IT-eksamen i dansk Foreløbig evaluering af 1.forsøgssæt fra forsøgsklasser og –lærere.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
N ETVÆRKSARBEJDE I FORBINDELSE MED EVALUERINGEN AF AT DELMÅL. I DENTIFIKATION AF DET GODE AT FORLØB.
Advertisements

Orientering om AT-eksamen Fredag d. 16/1 i 2. og 3. lektion.
Netværksmøde 18. marts Vibeke Gadegaard
Highlights fra fokusgrupperne Næstved, Undervisnings- og læringsformer med iPad (10-15 minutter) Hvad er nyt/hvad er kendt? Giv eksempler.
Skolen år 2016 * Mark Prensky Digitale indfødte * Digitale indvandrere
Du skal vide nogen om blodtrykket, fordi det fortæller noget om hvordan dit hjerte har det. HUSK - at hjertet ikke er til at undvære ligesom bilen.
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
Erfaringer fra netværkssamarbejde
1. HF Introduktionsforløb Langkær Gymnasium og HF
GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet,
De sidste undervisningstimer
Almen studieforberedelse
Nedslag fra den empiriske undersøgelse 1.Facebook og faglig brug 2.Forstyrrelser 3.Digitale versus analoge materialer 4.Fagligt niveau og fagligt udbytte.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Side 1. Deltagerne i undersøgelsen Undersøgelsen af elevtilfredsheden i efteråret 2003 har principielt omfattet alle EUD-elever på såvel grundforløb som.
Folkeskolens afgangsprøve

FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Velkommen til Hvordan fylder jeg lærerværelset ind i LærerIntra? LærerIntra kan erstatte lærerværelsets opslagstavler og fungere som skolens arkiv for.
Fællesfaglig og faglig skrivning Ideer til sammenhæng Odense, oktober 2011 Birgitte Darger Det frie Gymnasium (i projekt med Ørestad Gymnasium)
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Læse/studiegrupper.
Rektor Claus Jensen, Faaborg Gymnasium.  Alle skr. fag arbejder efter en gennemtænkt progression (fra det enkle til det komplicerede)  Delelementer.
Digital skriftlig- og mundtlighed
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Robin Cheesman Hvad er fleksibel uddannelse? Overblik over undervisningsformer Fleksibel Uddannelse på Bornholm Bornholms Akademi 20. januar 2003.
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Videregående pc-vejledning 60+Bornholm Velkommen til.
Evaluering og IT Brøndby Gymnasium
Forsøg med it-eksamen Virksomhedsøkonomi International økonomi Afsætning.
Interaktionsformer En begrebsmæssig model kan understøttes med forskellige interaktionsformer Interaktionsformen fastlægger centrale egenskaber: Hvordan.
Afsætning og IT Erfaringer fra den første test. Forudsætninger 2. års klasse – marketing/multimedia 11 drenge og 17 piger Bærbar PC fra første dag En.
Billedanalyse 7. årgang, dansk – Vi, LN, AH, LP Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
Glogster Nu er det muligt at udskifte plancher og andre præsentationer i undervisningen med en digital præsentation, der kan kombinere tekst, lyd, billeder.
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Overgangsproblemer i matematik ”Det sværeste var at forstå hvad læreren prøvede at sige - altså formuleringerne.” 1g-elev, stx.
Borgerservice Undersøgelse af brugertilfredsheden med Borgerservice Marts
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
Skriftlig dansk - e ► Kan vi evaluere skriftlig dansk idet vi understøtter de rammer eleverne til dagligt/hjemme producerer skriftlig dansk? ► Kan vi integrere.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
S YNKRON VIRTUEL UNDERVISNING. H VORFOR MSN. Let tilgængeligt chat program, gratis Elever bruger / kender det. Mulighed for kamera, lyd. Mulighed for.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Forsøgsopgavesæt 1 Præmisser, elev-vejledning, opgaveformuleringer, materiale og forventninger Konference Oure den 20. november 2008 – Marianne Hansen.
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
Undervisning på weekendindkald lørdag den Torben Sebro.
Få mest ud af opgaveskrivningen: For-arbejdet Opgaveformuleringen
EKsamen på Horsens Gymnasium 2017
Læsning Elevernes foretrukne medie
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
SRP Høje-Taastrup Gymnasium 2017
Gaffeltruck konference Koldingfjord 22 August 2017
De grundlæggende redskaber
De grundlæggende redskaber
Senior IT Stuen + Vær PC aktiv året rundt ! Velkommen til Senior IT Stuen.
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Hvad er eVejledning? Elsebeth Nygaard
Jan Christiansen Inspiration systime.dk
Freedom from distractions!
Spansk IT efter reformen.
Hvad er portefolie? Betyder at tage med sig
Hvorfor dansk på GF1?.
EKsamen på Horsens Gymnasium 2018
Program Torsdag den 12. april HTX
Din uddannelse – it-baseret November 2018
Tværgående vejledermøder Juni 2019
EKsamen på Horsens Gymnasium 2019
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

IT-eksamen i dansk Foreløbig evaluering af 1.forsøgssæt fra forsøgsklasser og –lærere

Har den ønskelige information været tilgængelig for jer op til prøven med 1.forsøgssæt? Der er behov for at CD-en kommer ud på skolen i god tid inden prøven, så lærerne kan orientere sig i opgave- genrerne mhp. en mere præcis vejledning af eleverne. Især et behov på de skoler hvor 1.g ikke har været til skriftlig årsprøve i dansk Informationerne har i øvrigt været tilgængelige i tilfredsstillende omfang.

Problemer af teknisk art under prøvens afvikling En del elever har ældre bærbare computere der ikke er gearet til skolens net. Der er ikke meldt faste filformater ud Mac kan ikke køre cd’en. Skolerne måttet stille computere til rådighed for disse elever. Browserproblemer for maskiner der ikke kører windows (også fortrinsvis et mac-problem) AVG-antivirusprogram forhindrer cd’en i at køre. Det kræver lidt teknisk kunnen at slå programmet fra Ikke alle programmer kan afspille videoerne Problemer med den enkelte skoles net – internettet falder ud Konklusion: Der bør anvendes faste filformater, der bør bruges et sprog der kan køre på mac. Eleverne skal afprøve teknikken inden prøvestart

Orienteringsproblemer og/eller forståelsesproblemer i forhold til opgavens udformning? Cd-rommens opbygning fungerede forholdsvis problemløst. De færreste havde problemer med at orientere sig i materialet. Få mener de kan undvære det trykte teksthæfte. De enkelte opgaver: der er ganske få kommentarer og ingen entydige. Enkelte ytrer sig om at opgave 1. ikke er et essay – men det eksemplificeres ikke hvori problemet består Nogle elever har ikke forstået, hvad der menes med "tilrettelæggelse og virkemidler” i opgave 1 Nogle havde forventet at kronikken eksplicit og ikke som her implicit krævede argumentationsanalyse Enkelte finder den litterære analyse vanskelig Konklusion: Der er fortsat behov for at eleverne i den daglige undervisning i dansk, løbende arbejder med de nye opgavegenrer

Hvordan har manchetter, vejledninger mv. fungeret ? Få forståelsesproblemer, en enkelt elev skriver at det var vanskeligt at navigere rundt i mapperne på cd’en

Evaluering af IT-testen i festsalen ÅSG 50 besvarelser fra 2w og 2d Brugte du nettet til at besvare opgaven? Ja: 31 Nej: 18 Andet: Hvis ja. Hvad brugte du nettet til: 14Check på danskweb’en (www2.aasg.dk/asgaf) 17Informationssøgning 1Inspiration

Var den samlede prøvetid? Passende: 31 For lidt: 13 For meget: 3 (men nogle elever kom som følge af søgning på nettet, uventet for dem selv i tidnød ) Ville det trykte opgavehefte kunne undværes (så teksterne kun læstes fra CD og skærm)? Ja: 4 Nej: 44 Andet: jvf. faglig udredning 3.3 (digital og/eller papirudgave)

Hvordan vurderer du længden af de TV- klip, der indgik i opgaven: Passende: 31 For langt: 3 For kort: Hvordan vurderer du samlet betydningen af at have netadgang til skr. eksamen? Fordel: 38 Ulempe: 3 Uden forskel: 9

Andre kommentarer - Rart, at brug af net var valgfrit i dansk - Uanede muligheder for snyd - Man kan slappe af, tage sig en pause - Brugte nettet af pligt (2 stk) - Smart at undgå udprintningen - For meget omkring medier i opgaverne - Både fordele og ulemper v. netadgang - Hvis brug af net bliver en pligt i opgaven, skal vi bruge mere tid!

Er det en gevinst at kunne gå på nettet i prøvesituationen? Svendborg Gymnasium Jeg synes helt sikkert det kostede mig alt for meget tid at ligge og surfe rundt efter gode artikler, og jeg kom faktisk i tidsnød. Ja, det synes jeg, fordi man kan finde information til noget af det man skal skrive. Man kan også få nogle idéer.