Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Balance i energiregnskabet
Måltidssammensætning
Varedeklarationer Og lightprodukter.
Småtspisende ældre ”Vidste du at… småt er rigtig godt!”
Hvilke hygiejneregler kender i? Snak sammen to og to!
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Mad til unge på høj- og efterskoler
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Energiomsætning hos mennesket
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Målgruppeanalyse og sundhedsudfordring
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
VITAMINER OG MINERALER
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
1. Vælger du det sunde brød? Tjek næringsdeklarationen, så kan du se, om det brød, du spiser, er sundt. Brødet er sundt, når det indeholder mange kostfibre.
Mix mix tonightpaulmonroedemo.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. Herning badminton klub. mandag 24.september 2007.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Bov 5 g fedt Skinke 2-4 g fedt Nakkefilet 12 g fedt FEDTINDHOLD I SVINEKØD I TERN Fedtindhold i 100 g råt kød Landbrug & Fødevarer.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Bolle 6 g Røget laks 4 g Resten < 0,5 g I alt 28 g protein 40 g råt kyllingebryst, 25 g salat, 50 g peberfrugt,
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 400 KJ = 95 kcal460 KJ = 110 kcal 3 stykker mørk chokolade, 22 g, indeholder flere kalorier end et stort glas minimælk,
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Rugbrød 4 g Røget filet 3 g Peberrod 0,7 g Roastbeef 4 g I alt 32 g protein 75 g rugbrød, 15 g roastbeef,
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 2895 KJ = 690 kcal2961 KJ = 705 kcal 150 g popcorn indeholder flere kalorier end en stor portion brunch, som vist på.
VIDSTE DU, AT… 2610 kJ = 620 kcal 2700 kJ = 645 kcal En mellem størrelse popcorn, 135 g indeholder flere kalorier end en portion mini-frikadeller med pastasalat,
VIDSTE DU, AT… 2250 kJ = 535 kcal 2700 kJ = 645 kcal En mellem størrelse popcorn, 135 g indeholder flere kalorier end en portion sammenkogt ret, som vist.
28 g protein på hver tallerken Kyllingebryst 585 kJ Svinekotelet uden fedtkant 600 kJ Bøf af tykstegsfilet 695 kJ Æg 1320 kJ Gule ærter 1870 kJ Kikærter.
100 g medaljon af svinefilet 110 g grøntsager 40 g pasta MEDALJON MED PASTASALAT 1325 kJ = 315 kcal 4 g fedt Landbrug & Fødevarer.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
VIDSTE DU, AT…der er stor forskel på, hvad du skal spise, når du… 870 kJ = 205 kcal Har god appetit Er småtspisende Tidlig morgenmad eller i løbet af natten.
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Stegt 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE Rå 9 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Næringsstoffer Fedt & Protein.
VIDSTE DU, AT… Madpakker – Børn 3-6 år
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
Gourmetsaltning 3-8 g salt pr. kg Større kødstykker ca. 1 døgn
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2961 KJ = 705 kcal
FEDTINDHOLD I EN SKINKESCHNITZEL
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1420 kJ = 340 kcal
Hvor kommer kulhydrat fra?
VIDSTE DU, AT…der er sundere, billigere og hurtigere alternativer
Seks veje til din sundhed
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2415 KJ = 575 kcal
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1480 kJ = 350 kcal
FEDTINDHOLD I EN SKIVE BACON
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Hvad indeholder vores mad.
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvor kommer kulhydrat fra?
Enzymer Består af proteiner
Fedt i kød.
FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE
Faglig regning Kostberegning.
begreber SEGES Svineproduktion 1 HF Foder 2018
Præsentationens transcript:

Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer

Retten på tallerkenen indeholder 21 g fedt 2200 kJ = 525 kcal, hvis koteletten spises med fedtkant Retten på tallerkenen indeholder 13 g fedt 1900 kJ = 450 kcal, hvis koteletten spises uden fedtkant KOTELET MED VARM PASTASALAT n n Landbrug & Fødevarer

Energiindhold og -fordeling Retten på tallerkenen indeholder 2200 kJ = 525 kcal, hvis koteletten spises med fedtkant Retten på tallerkenen indeholder 1900 kJ = 450 kcal, hvis koteletten spises uden fedtkant n n Protein Kulhydrat Fedt n n n 27% 36% 37% 31% 26% 43% KOTELET MED VARM PASTASALAT Landbrug & Fødevarer

Hvor kommer fedtet fra? Pasta og grøntsager 1,5 g fedt Dressing 4 g fedt Kotelet med fedtkant 15 g fedt Kotelet uden fedtkant 8 g fedt KOTELET MED VARM PASTASALAT Landbrug & Fødevarer

Hvor kommer energien fra? Pasta og grøntsager 1000 kJ = 240 kcal Dressing 200 kJ = 50 kcal Kotelet med fedtkant 1000 kJ = 240 kcal Kotelet uden fedtkant 700 kJ = 165 kcal KOTELET MED VARM PASTASALAT Landbrug & Fødevarer

Big Mac TM indeholder 2080 kJ = 495 kcal Kotelet, hvor fedtkanten er skåret af, med varm pastasalat indeholder 1900 kJ = 450 kcal Vidste du, at... KOTELET MED VARM PASTASALAT Landbrug & Fødevarer

Matador mix 150 g indeholder 2125 kJ = 505 kcal Kotelet hvor fedtkanten er skåret af, med varm pastasalat indeholder 1900 kJ = 450 kcal Vidste du, at... KOTELET MED VARM PASTASALAT Landbrug & Fødevarer