-projekter i den kommunale tandpleje. LIF Teamdag 2015 Mandag d. 30 november 2015.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
UUV’s repræsentantskabsmøde den
Hvad er EGU ? Egu er en 2-årig ungdomsuddannelse med stor vægt på praktik. Egu er for unge under 30 år.
Mission Unge, der ønsker at tage en ungdomsuddannelse, sikres mulighed for at gennemføre ved hjælp af et tæt og koordineret samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne/
Garantiskoleoplæg Vejlederkonferencen den Stefan Rossel UU Silkeborg.
AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”
NICE guidelines ALKOHOLMÅLSÆTNING OG TIDSAFGRÆNSET BEHANDLING
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
EAPN.DK debatmøde Kofoeds skole Reformer, helhedsløsninger og de frivillige.
UU Center Kolding Mentorprojekt i UU Kolding •Ide og finansiering •Ungepakke II •Samarbejdspartnere Taxameter - institutionsuafhængig.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Udvikling af elevrådet på Blågård Skole
VELKOMMEN TIL DOFT´S ROADSHOW 2013
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forløbsprogrammer – et værktøj i kronikerbehandlingen
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Udskrivelse fra hospice
Vis mig værdien v. arbejdsmarkedschef i Viborg Kommune Jette Lorenzen
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Fremme af unges mentale sundhed
Den kommunale vejledning om STU
Samarbejde om de unge mellem myndighed og kommune
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hvor skal vi sammen bringe DKT hen? Hvem er vi? Hvordan er dette oplæg struktureret? - Hvilke uløste tandplejeproblemer er der? - Visioner og senarier?
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
EGU opgaver i et Jobcenter Hvordan ser arbejdet ud set fra den placering.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
UP 2U UP2U-forløb for frafaldstruede unge
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
+ Sukker og børns adfærd. + Hvem er vi? Mia og Michelle Ernæring og sundhedsstuderende fra VIA university collage I Århus Praktik I Randers Sundhedscenter.
SATSPULJEPROJEKT FOR SÅRBARE GRAVIDE Side 1. UDMØNTNING AF MIDLER FRA SUNDHEDSPOLITISK UDSPIL TIL SÅRBARE GRAVIDE 2 Regeringens Sundhedspolitiske udspil.
Tværfagligt ungeteam i et uddannelsesmiljø  Baggrund/Hvorfor  Vision  Hvordan  Gør det en forskel? Bornholms Regionskommune Allan.
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
© Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland Resultater fra 3. runde af Distriktspsykiatriundersøgelsen Patienter og pårørende 2020.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
BØRNELINIEN Definition på kompetente børn og unge med særlige behov.
Information om forløbsprogram for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.
Beskæftigelsesreformen - uddannelse til arbejdsløse v/Uddannelsespolitisk konsulent Claus Eskesen.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Projekt Ny styring i et patientperspektiv Mette Jensen, Koncernøkonomi Region Midtjylland.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Mødet med de unge Erfaringer med at inkludere unge med skizofreni og skizotypi på arbejdsmarkedet. Er der plads på arbejdsmarkedet til unge med psykisk.
 Historie / erfaring.  Miljø terapi  Arbejde i grupper.  Gruppedynamiker.
Læring fra de gode eksempler i hverdagen Frederiksbergs samarbejde mellem UU og den boligsociale indsats Januar 2016.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
A/S Gelsted Bygningsindustri1 1 ”Ny chance til alle – den gode historie fra en produktionsvirksomhed” Ved Lars Vigsø,Susanne Toftager A/S Gelsted Bygningsindustri.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
””Guds vilje” Teknisk fejl Menneskelig fejl Sikkerheds- kultur Komplekse systemer PRAY REPAI R BLAME PRAY PAY Historisk udvikling.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Udarbejdet af UU Randers
Investering i efterværn
Den kriminelle fødekæde i bander og
Dialog mod Vold som business-case
3-timersmødet 2018.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
EGU – hvad virker? EGU – et godt redskab til inklusion af unge til
Progressionsmålinger og realkompetencevurderinger
Præsentationens transcript:

-projekter i den kommunale tandpleje. LIF Teamdag 2015 Mandag d. 30 november 2015.

”SATS på Tandplejen”

Fra idè til projekt Fra det 18. år oplever mange unge omskiftelser i livet. Nogle ophører med regelmæssigt at gå til tandlæge. Unge med social svag baggrund eller unge, der er skrøbelige klarer i særlig grad ikke at skifte i tandlægesystemet. Resultatet bliver derfor desværre ofte et ophobet behandlingsbehov og endnu større udgifter til tandbehandlinger.

Fra idè til projekt Vi har igennem årene fået mange forespørgsler, fra de unge 18 årige og forældre, om den unge kunne forsætte ved Greve Kommunes Tandpleje nogle år endnu. Med udgangspunkt i disse forespørgsler opstod ideen til et projekt, hvor unge skrøbelige blev tilbudt at forsætte i den kommunale tandpleje nogle flere år, indtil den unge var moden til at klare skiftet.

Fra idè til projekt De ansøgte og bevilligede midler fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelses pulje til opsøgende tandpleje til særligt socialt udsatte (satspulje ) gjorde det muligt for Greve Kommunes Tandpleje at forfølge ideen og udvikle et projekt til gavn for sætligt udsatte unge årige i Greve.

Planlægningsfasen Ansøgning Projektbeskrivelse

Tids- og aktivitetsplan

Helhedsorienterende tandplejetilbud

Idegrundlag til udvikling af dialogværktøj og spindelvæv

Dialogværktøj Udviklet til SATS på Tandplejen

Spindelvæv Udviklet til SATS på Tandplejen

Spindelvæv i Access database

Understøttende brochuremateriale Til projektdeltagere Til interne samarbejdspartnere

Understøttende brochuremateriale

Midtvejsrapport Justering af projektperioden

Midtvejsrapport Konklusion(foreløbig) Det betyder noget for de unge at det er en, for den unge, kendt person som de har tillid til, der tilbyder dem deltagelse i projektet. Det betyder noget, at det er det samme behandlerteam, der har haft kontakt med de unge, igennem forløbet. Det har givet ro og tillid. Det har betydet noget for de unge at de er blevet mødt med omsorg og tillid på en ligeværdig måde. Dialogværktøjet har medvirket til at en god udvikling indenfor en af kategorierne, har forsat og medvirket til anden udvikling indenfor andre kategorier.

Midtvejsrapport Konklusion(foreløbig) Det har været en styrke i udslusningen fra projektet til privat tandlæge, at der har været god dialog behandlerne imellem. Dette har gavnet den unge, der har oplevet en forståelse og indsigt ved møde med den fremtidige tandlæge. Vores udviklede dialogværktøj virker. Vores helhedsorienteret tandplejetilbud er blevet taget godt imod. Grunden til at de unge ikke er kommet til privat tandlæge er i 34% af tilfældene, at de unge er bekymrede for den udgift, et besøg hos tandlægen måtte medføre.

Gennemførselsfase Afslutning Nedlukning af aktive fase i projektet pr. 31/ Alle 52 unge, der har været tilmeldt til projektet afsluttet. 28 fra projektet udsluset til private tandlæger 4 unge tilmeldt specialtandplejen 8 unge udmeldt da de viste sig ikke at være en del af den definerede målgruppe. 12 unge udmeldt grundet gentagende udeblivelser, afbud eller ej muligt af få kontakt med den unge for at aftale en tid.

Evalueringsfase Vi udvalgte 6 af de unge, der var udsluset til privat tandlæge til et evalueringsinterview. Hvor vi spurgte til hvordan de oplevede det helhedsorienterede tandplejetilbud og vi gennemgik dialogværktøjets spørgsmål og udfyldte et spindelvæv. Vi fik ligeledes tilbagemelding fra de unge nye tandlæger i forhold til status på hygiejne og tandstatus. Har de unge formodet at bibeholde deres ændrede adfærd?

Samarbejdspartnere Interne samarbejdspartnere Socialrådgivere ved center for Job & Socialservice Lærer ved specialskoler i Greve Vejledere ved ungdomsuddannelserne i Greve (EUD, STU og EGU) Specialkonsulenter ved Center for Strategi & Ledelse Eksterne samarbejdspartnere De private Tandlæger i Greve kommune

Udfordringer Evalueringsfasen var præget af, at det var svært, at få kontakt med de unge fra målgruppen for at interview dem. Derfor tog det længere tid at indhente data. Generelt har målgruppen højere frekvens af afbud og udeblivelser. Hvilke er en udfordring for et behandlingsforløb. Det er længe siden at målgruppen har været til tandlæge, derfor stort behandlingsbehov. Tandpleje er ofte ikke det største problem disse unge har.

Afsluttende rapport

Afsluttende rapport Satspuljeprojekt Afsendes til ministeriet i november 2015 Projektperioden er blevet forkortet med 1 år, da databehandling i midtvejsrapporten gav meget entydig svar på hvorfor største delen af de unge i målgruppen ikke havde taget kontakt til en privat tandlæge. Disse unge er ikke bange for at gå til tandlæge, men bekymret for den udgift tandbehandling vil koste dem, efter de ikke har være til tandlæge i flere år. Enkelte af de unge i målgruppen er angst for at gå til tandlæge. Disse anbefales mulighed for forlængelse i kommunal tandpleje.

Konkrete spor Vi har udviklet et helhedsorientret opsøgende tandplejetilbud, der er implementeret og evalueret af målgruppen. Tilbuddet modner og gør unge klar til fremtidig tandpleje hos private tandlæger. Vidensspor Det er vores anbefaling at et tæt og udvekslingsbasseret samarbejde tværfagligt og tværsektorielt, fra børne/ungetandpleje og til udslusning til privat tandlæge er fundamentet for at opbygge et godt fremadrettet tandpleje kultur.

At de få unge sårbare bliver tilbudt en forlængelse i den kommunale tandpleje, som en del af specialtandplejen. Styrken i dette tilbud er at tilbyde forsat tandpleje i de velkendte rammer, hvor de unge føler tryghed og har tillid til at komme. Når de unge er modnet, klar til udslusning, er det meningen, at de unge vil blive udsluset til fremtidig private tandlæger, der har overskud til at rumme disse særlige unge i deres praksis.