Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Advertisements

Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Sprogvurderinger af 3-årige
Introduktion til Sprogpakken
Introduktion til Sprogpakken
Konference – plejefamilier Rekruttering – ny viden, kommunal organisering og samarbejde, uddannelse Den 22. november 2010.
Skolen skal være mere rummelig, både hvad angår de svageste elever og de dygtigste "Regeringen har en klar målsætning om, at den almindelige folkeskole.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Ole Gregersen Afdelingsleder Socialforskningsinstituttet
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
EVALUERING AF LÆREPLANER SNULLERNE Krop og bevægelse.
Kan dagplejen gøre en forskel? Oplæg om forskningsprojektet ”Dagplejen og udsatte børn ” mandag den 22. juni 2009, Nyborg Strand v. Bente Jensen, DPU,
Kulturforandringer i Børn og Unge Kulturforandring i hele Børn og Unge Hvad går det ud på? Kulturforandring i Område Skanderborgvej og Viby lokaldistrikt.
Den pædagogiske assistentuddannelse En uddannelse til fremtiden Oplæg v. Vibeke Nielsen Den 23. juni 2009.
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Den danske regerings kvalitetsreform og de pædagogiske institutioner - et overblik over rammen og de nye initiativer Oplæg 25. august på LO-skolen i Helsingør.
Hvad er værdien af ISO 9001? Og hvad er ændringerne i ISO 9001 og de øvrige ledelsesstandarder? Jesper Jerlang Standardiseringsdirektør.
Dagplejepædagogens rolle som garant for den pædagogiske kvalitet i dagplejen FOAs bud på at styrke dagpleje- pædagogernes fagområde og arbejdsvilkår Nyborg.
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Henvendelse om bekymring -evt. som underretning Iværksættelse Afslutning Afklaring Undersøgelse § 50 el. psykologfaglig Handleplan udarbejdes Afgørelse.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Børn og bevægelse Indsats der ”bevæger sig” Oplæg ved Spring Ud i naturen, Christiansborg, Torsdag d.19. maj 2016 v/Grethe Sandholm Lektor og Master i.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Skal lægerne prioritere? Mads Koch Hansen, Formand Lægeforeningen.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
Kvalitet i Sundhed Pressemøde den 11. februar 2011.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
Forebyggelse og tidlig opsporing af overgreb mod børn og unge i dagtilbud, på skoler og anbringelsessteder NFBO konferencen, Nuuk, august 2014 Merete Bonde.
Kort om området – verdens bedste dagtilbud VELFÆRDSMINISTERIET PRÆSENTATION Kvalitetsreformen på børneområdet - Oplæg ved regeringens konference.
Alternative pasningsformer Børn og Unge-udvalget 21. november 2012.
Europæiske Kulturbørn gentænk Kunst og kultur i dagligdagen med de 0-8 årige børn A developing and research project of Nordic/Baltic and European dimensions.
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
Offentlighedsloven. Landstingslov nr 9 af 13. juni 1994 om offentlighed i forvaltningen. Landstingslov nr 1 af 31. maj 1999 om ændring af lov om offentlighed.
Fakta om skilsmisse Ca. 1/3 af alle danske børn oplever, at deres mor og far går fra hinanden, inden de bliver 18 år Der er pt. ca delebørn i.
Forældres opfattelse af Den Danske Folkeskole
Mål- og resultatstyring i Rigsrevisionen
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Når hørenedsættelse begrænser menneskers deltagelse i samfundet
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
Forældre som en ressource i sprogarbejdet:
Workshop: Plejefamiliers rammer og vilkår
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Bilag 1. Forandringsteori for projekt FVU fra A til Z
Relancering af wiki SAGERA projekt 2 Relancering af wiki
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på dagtilbudsområdet.
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Internationale virksomheder til trekantsområdet
Styregruppemøde 25. maj 2018 Charlotte Holmberg Ph.d.-arbejdsgruppen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Tendenser i forældresamarbejdet
Pointer fra resultater på dagtilbudsområdet
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Er græsset også grønt om natten.
Kommunikationsområdet Styregruppemøde 25
Velkommen til Risskov Skole
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Kommunikationsstrategi
Elevtrivsel Gymnasier og VUC'er 2018
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010

Udfordringer for dagplejen Forventninger om høj indholdsmæssig kvalitet og gode rammer Færre offentlige udgifter. Øget grad af prioritering af midler og mere kvalitet for de eksisterende midler. Afbureaukratisering – færre centrale regler. u

Danmark skal være et godt land at leve i Af regeringsgrundlaget fremgår det, at Danmark skal være blandt de 10 rigeste lande, at vi skal være innovative, have en høj levealder og tage masser af uddannelse. Hvordan når vi det? u

Høj kvalitet i dagtilbud er vigtig Al forskning peger på at en tidlig indsats er fundamental. u

Hvordan får vi mere kvalitet for pengene? Principper: Dygtige medarbejdere og derfor fokus på ledelse og initiativer, der videreudvikler og opkvalificerer. Forskning, der kan dokumentere, hvad der virker. Digitalisering, effektivisering og afbureaukratisering. u

Konkrete kvalitetsinitiativer 1 Mere kvalitet i sprogarbejdet: –Massiv informations- og efteruddannelsesindsats af det pædagogiske personale i forhold til arbejdet med sprogvurderinger og sprogstimulering i kommuner - 34,5 mio. kr. –3-årigt forskningsprojekt om den sproglige udvikling hos børn i dagtilbudsalderen samt effektfulde indsatser over for børn med forskellige sproglige vanskeligheder 8 mio. kr. –Udvikling af sprogvurderingsmateriale i forhold til 3- årige, 5½-årige og børn i børnehaveklassen samt støttematerialer ift. hvordan omsættes viden til handling u

Konkrete kvalitetsinitiativer 2 Fokus på kvalitet i dagplejen: –Disse dage! –Undersøgelse af dagplejens vilkår, herunder rekruttering, vikardækning mv. Undersøgelsen munder ud i et best practise-katalog, der skal bidrage til at sprede viden om gode måder at udvikle og løfte kvaliteten i dagplejen gennem f.eks. organiseringen af dagplejen, rekrutteringskampagner mv. –Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) undersøger, hvordan kommunerne arbejder med udvikle den indholdsmæssige kvalitet i dagplejen – for derigennem at bidrage til at styrke kommunernes arbejde med at sikre og udvikle kvalitet i dagplejen. u

Konkrete kvalitetsinitiativer 3 Mere viden giver kvalitet –Stort forskningsprogram om hvilke metoder og organiseringer, der virker i forhold til børns læring, herunder især udsatte børn. –Forskellige metoder og kontrolgrupper bliver effektvurderet i forhold til hinanden. Dokumentation af faglig kvalitet - nye refleksioner –Udvikling af 7 forskellige redskaber som dagtilbud kan bruge til at vurdere faglig kvalitet. –26 kommuner, forskere, KL og ministerier deltager i dette fælles projekt ”Faglige Kvalitetsoplysninger”. –Redskaberne bidrager til at vurdere f.eks. børnemiljøet, børnenes sociale, personlige, kognitive eller sproglige kompetencer. –Støttematerialer giver ideer til, hvordan man kan gå fra dokumentation til handling u

Færre og mere enkle regler på dagtilbudsområdet Reglerne om sprogvurderinger af 3-årige børn samles i dagtilbudsloven. Sprogvurderinger skal fremover målrettes de 3-årige børn i dagtilbud, hvor personalet formoder at der er behov for sprogstimulering og de 3-årige børn der ikke er i dagtilbud. De børn, der vurderes at have behov for sprogunderstøttende aktiviteter, skal tilbydes sprogstimulering. Forældre er pligtige i forhold til at lade deres barn modtage sprogvurdering og sprogstimulering, såfremt det vurderes nødvendigt.

Færre og mere enkle regler på dagtilbudsområdet - fortsat De pædagogiske læreplaner skal fremover evalueres hvert 2. år og kommunalbestyrelsen skal drøfte evalueringerne af læreplanerne hvert 2. år. Der skal ikke længere udarbejdes en børnemiljøvurdering hvert 3. år. I stedet skal arbejdet med børnemiljø integreres i arbejdet med den pædagogiske læreplan. Og afbureaukratisering lokalt er selvfølgelig ligeså væsentligt som den centrale afbureaukratisering.

Altså… Høj kvalitet i dagplejen og andre dagtilbud er vigtig – for børnenes og samfundets skyld. Der kommer ikke umiddelbart flere penge. Høj kvalitet skal sikres og videreudvikles via Dygtige medarbejdere – derfor fokus på ledelse og initiativer, der videreudvikler og opkvalificerer. Forskning, der kan dokumentere, hvad der virker. Digitalisering, effektivisering og afbureaukratisering.