Politisk system og lovgivning i Danmark Sosu Fyn Jan Christiansen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Lad os samarbejde –gør som jeg siger
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup, T: , W: Kompetenceudvikling.
SFU’s Skolestartskampagne i et ideologisk perspektiv
27. november 2003Konference for kulturforvaltere Kulturpolitiske strategier Rationel styringstænkning Netværksstyring Kompetencer på tværs.
Velkommen Teknologi historie – 5. Øvelsesgang …Også til Langdon Winner.
Arne Kvist Rønnest, Aktørernes ønsker til beslutningsgrundlaget - politikere - bureaukratier - offentligheden Arne Kvist Rønnest,
Samfundsvidenskab Tirsdag den 29. september 2009.
Diskursanalysen og den økonomiske politik
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
To modsatrettede Opfattelser Organisation, Trojka, 4. udgave, 2007
Følgende temaer går som en rød tråd gennem målene og de strategier, der knyttes til dem: det multisektorielle ansvar for sundhed sundhed gennem hele livet.
Medierne og demokratiet
Samfundslære: Styreformer
Enhed i arbejderbevægelsen - Det handler om magt.
Kodeks for offentlig topledelse
Organisation og omverden
Ledere mellem profession, management og demokrati Karina Sehested, Seniorforsker Skov og Landskab, KU.
Medalje til Høje-Taastrup
Råd til velfærd? Velfærdspolitiske problemstillinger anno 2011 – muligheder og udfordringer.
Niveauer for læring i organisationen
”Før gjaldt det om at bygge den bedste borg. Nu gælder det om at skabe den bedste bevægelse” – Hein-Sørensen Tendenser indenfor organisationer.
1. Lektion: Det politiske system
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring Lone Kørnøv ’Miljøvurderingsdag 2014’, august /14Lone Kørnøv, DCEA.
Hvad er mål/resultat (output)?
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
Politik i teori og praksis 1
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
POLITISK DELTAGELSE & VÆLGER ADFÆRD
Samfundsvidenskab /samfundsfag Introduktion i forbindelse med almen studieforberedelse.
1.lektion: Samfundsfag – hvad er det?
Uddannelsespolitik set i et kommunalt perspektiv
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Lean i Faaborg- Midtfyn Kommune
Introduktion til konservatisme
Glostrup Kommune. Peter Sørensen. Formand for Social- og Sundhedsudvalget. Formand for Handicaprådet.
Samfundsfag Frisholm. Indhold Økonomi Sociologi Politik.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Kapitel 1 Politikindledning.
Jan Christiansen SOSU Fyn
Jan Christiansen Soso Fyn Sociologi. Nye ord; Integrere Værdier og normer Primær og sekundær Subjektiv og objektiv Individuel Sanktioner Fysisk eksistens.
Bruch up repetition I samfundsfag Jan Christiansen.
LEDELSE OG UDVIKLING AF ANDRE som udtryk for ARBEJDET MED RELATIONER Jan Molin prof. Dr. Merc.
Hvad er samfundsfag?. Samfundsfag handler om…. demokrati, det politiske system, de politiske partier, ideologier, sociale forhold, økonomi, globalisering,
GOD HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR OG FASTHOLDELSE Program * Kulturens betydning for sygefravær og forebyggelse * Praktisk etik som kulturredskab * Kort over.
Socialkonstruktivisme i international politik 1. Socialkonstruktivisme (en definition) 2. Realisme vs. socialkonstruktivisme 3. Eksempler 4. Diskursanalysen.
Gruppe (max. 3) eller enkelt opgave Opgaven handler om det Politiske system (Eastons model), det er en opgave som lægger op til hurtigt og præcist at kunne.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Lov ” med lov skal land bygges” Jan Christiansen Sosu Fyn.
Etablering og drift af faciliteter – sammen med frivillige Friluftsrådet V/Julia Bjerre Hunt, Ingerfair.
Muligheder og perspektiver1 Indledning. Muligheder og perspektiver2 Processen – formål # 1 Den forestående 2-årige proces har som mål: 1. At brancheskolerne.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Konflikt håndtering Jan Christiansen Sosu Fyn. Hvorfor opstår konflikter? Uoverensstemmelser Uenigheder Aftalebrud Misforståelser Interessemodsætninger.
Folketinget JAN CHRISTIANSEN SOSU FYN. Folketinget og opbygning – De politiske partier i Folketinget er opbygget på forskellige måder.
Arne Kvist Rønnest, Aktørernes ønsker til beslutningsgrundlaget - politikere - bureaukratier - offentligheden Arne Kvist Rønnest,
Konflikter og kommunikation
Misbrugsbehandling i praksisfeltet ”den sociale sandkasse”
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Politik og organisation
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Naturfag.
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Udviklingsdag Udgangspunktet er, at alle har de bedste intentioner. Lad os gå på opdagelse.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Præsentationens transcript:

Politisk system og lovgivning i Danmark Sosu Fyn Jan Christiansen

Nye ord Signifikante Proces Cirkulær Markant Kemien i problemet Styringsorgan Autoritative Politolog Perspektiv Dynamisk

Politik Hvad er politik ? Oprindeligt dækker ordet politik (politeia-græsk) over, at der inden for et afgrænset område træffes beslutninger, som påvirker borgernes dagligdag Hvordan defineres politik? Den amerikanske politolog, David Easton, siger; at politik er "den autoritative fordeling af værdier med gyldighed for et samfund". I hans definitionen forstår man at politik handler om fordelingen af værdier blandt borgerne Google mig!

Politik handler altså om fordeling af samfundets værdier Modeller som her illustrerer hvordan det politiske system er i Dk Læs mere side 111 Modellen skal opfattes som cirkulær eller fortløbende – den stopper aldrig ! Der er altid en proces i gang, systemet er dynamisk. Modellen skal opfattes som cirkulær eller fortløbende – den stopper aldrig ! Der er altid en proces i gang, systemet er dynamisk.

De tre forståelser af politik i det danske sprog 1. Politik som de processer, hvor der træffes beslutninger for en gruppe af personer. Handler om den/de ”ting” som går i gang når en gruppe personer (politiker) tager beslutninger 2. Politik som styringsorganer og institutioner inden for et afgrænset område. Handler om hvordan vores organisationer, institutioner er opbygget/ledet (hierarki) og hvordan vi styrer dem. 3. Politik som de konkrete forslag, eksempelvis partier fremfører. Handler om de praktiske forslag som politiker og partier kommer frem med.

”…..derfor kan Politik ses i det perspektiv som et værktøj, opfundet af mennesket til at organisere sig selv for at opnå fælles overlevelse for hele gruppen eller samfundet” Politik kan også forstås sådan her …

Det danske politiske system er åbent og dynamisk Derfor er systemet også sårbart overfor omverden (udlandet) Hvis der for eksempel sker ændringer i den internationale økonomi eller signifikante valuta ændringer så påvirker det os her i Danmark Det vil påvirke de politiske beslutninger, som kommer fra politikkerne selv såvel som fra os borgere!

Videoklip; Se YouTube klippene her om Estons model Link: Den meget korte: Den korte: