Uddannelse i forhold til produktivitet Herningsholm Erhvervsskole Per Sørensen Uddannelsesleder Industritekniker og Teknisk design.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvordan benytter praktikstedet mulighederne i elevplan?
Advertisements

Praktikpladssøgende elever
Læremidler til Madkamp 2015 Kirsten Marie Pedersen Madkundskab UC Lillebælt/Læreruddannelse n på Fyn.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne?
SPOT på dansk v/ Uddannelsesleder Helle Rasmussen Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune.
Folkeskolereformen og valg af ungdomsuddannelse Årsmøde for Danske Erhvervsskoler, 24. maj 2016 Trine Ladekarl Nellemann Rektor, Next.
Waste identification tool Læringsnettverk for ledelse af patientsikkerhet d. 5. november 2013.
Tilbud til alle på erhvervsuddannelserne – også de stærke. Vicedirektør Mette Selchau Mercantec.
HANDLING OG PLAN1 Kvalitetssystem – indsatser og selvevaluering Krav – ideer fra sidst: Kvalitetssystem udvikles i samarbejde mellem skoler og SIIP Systemet.
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Mål 1: Flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10. klasse Resultatmål.
Erhvervsskolen Nordsjælland Carlsbergvej Hillerød tlf Erfaringer med forlagt undervisning i Australien på htx,
Mærsk Nielsen HR IKT i arbejdsmarkedsuddannelserne - Resultater af en analyse Workshop-seminar 19. september 2012 Lizzie Mærsk Nielsen.
Hvad betyder erhvervsuddannelsesreformen for voksne? Vicedirektør Mette Tram Pedersen.
Talent og kompetencer i verdensklasse Seminar den 23. juni 2011 om vækst og beskæftigelse i Østdanmark v/direktør Joost Nielsen, Regional Udvikling.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE Status og erfaringer Projektleder Sanya Pedersen, Danmarks Evalueringsinstitut.
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Symmetri-drager Undervisningsforløbet leder eleverne igennem en verden af symmetri, sjov med drager og svære udregninger - et undervisningsforløb i 3.a.
Sourcing via Jobindex.dk
Efterspørgslen i den maritime industri
“Den bedste arbejdskraft er den vi uddanner selv”
Brobygning – EUD og efterskolerne
I hvilken grad vurderer du, at sundhedsdata er med til at understøtte sammenhængende patientforløb på tværs af sektorer (kommuner, regioner)?
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
THY Business Breakfast.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Uddannelse i forhold til produktivitet
Dagens program Du skal have kendskab til:
Den gode læge Yngre Lægers politik
Program Trepartsaftalen Nyt om EUV
Det gode møde i folkeskolen
Velkommen til TECHCOLLEGE
Opsætning af Ipad Underviser: Finn I. Thomsen.
”Tutor-aktivteter på Sosu-Syd”
Seminar om international mobilitet i EUD Udstationering af elever i udlandet – hvad skal det gøre godt for? Grundfos A/S, Jesper Kvistgaard Hvorfor Hvordan.
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
EUD-området i forandring - en status.
Det man ikke ser har man ikke ondt af
Velkommen til Science and Technology
Aula: hvordan vil vi bruge det i forældresamarbejdet?
Den pædagogiske assistentuddannelse (PAU)
Fælles ledelsesgrundlag
Handlingsplan for øget gennemførelse
Kvalitetsvinde Vibe Aarkrog MBU 4. april, 2013 Billeddias
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
Temadag Iværksættelse af talentudvikling
Vil du være ekstra attraktiv for virksomheder?
Kommunikation - trykstil
RAR Sydjyllands indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Sydjylland – august 2018.
Dagens program Du skal have kendskab til:
RAR Fyns indsatsområder Status på mangel og fordeling af arbejdskraftreserven Koordinationsforum Fyn – august 2018.
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Elevtrivselsundersøgelsen 2017 For erhvervsuddannelserne
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Udvikling af modeller og metoder til differentiering
Hvordan samarbejder vi med grundskolen om det praksisnære?
Skoleudvikling i Praksis 1
Rum for uformel læring, 28. april 2011
WORKSHOP 5A – KURSER FOR FAGLÆRERE I LÆSEVEJLEDNING
Praktikpladssøgning Morten Jensen Flemming Trier Andersen.
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For erhvervsuddannelserne
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Velkommen til brobygningsdage med Hands & Brains aktiviteter
3 aktuelle spørgsmål Revision af stillingsstrukturen
Elevtrivsel Erhvervsuddannelser 2018
4 ÅR EFTER REFORMEN – HAR VI FÅET BEDRE ERHVERVSUDDANNELSER?
Introduktionskursus på ungdomsuddannelserne
Bliver jeg en bruttotrup fægter?
Præsentationens transcript:

Uddannelse i forhold til produktivitet Herningsholm Erhvervsskole Per Sørensen Uddannelsesleder Industritekniker og Teknisk design

CV Uddannelse: Udlært maskinarbejder B&W Alpha Diesel Frederikshavn 1985 Maskiningeniør Aarhus Teknikum Produktionschef, fabrikschef og divisionschef i en række forskellige produktionsvirksomheder bl.a. - elektronik, - staldinventar, fodringssystemer og ventilation - vindues og facadeproduktion - højttaler produktion 2012Uddannelsesleder Produktion og udvikling

Uddannelse i forhold til produktivitet ?

Uddannelse i forhold til produktivitet En forudsætning for vækst i danske produktions- virksomheder er bl.a.:  adgangen til kvalificeret arbejdskraft  medarbejdernes evne til at øge produktiviteten  maksimalt udnyttelse af maskiner og udstyr De dygtigste elever på erhvervsskolerne skal have større udfordringer hvis niveauet skal løftes Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige, de kan

Fokus på innovation, iværksætteri og forretnings-forståelse Uddannelse og anvendelse af de nyeste programmer og maskiner Større fokus på sammenhængen mellem praktik- og skoleperioder Intensiv brug af IT og ny undervisningsteknologi i undervisningen TALENTSPOR INDUSTRITEKNIKER Det faglige udvalg tilrettelægger uddannelsen med talentspor, hvoraf mindst 25 pct. af skoleundervisningen i hovedforløbet foregår på højere niveauer end de obligatoriske

TEAMWORK PÅ TVÆRS AF UDDANNELSERNE Automatiktekniker, Datatekniker, Elektriker, Elektronikfagtekniker, Finmekaniker, Industritekniker, mekaniker, Procesoperatør,Smede, Vvs-energitekniker Værktøjsmager

Produktiviten kan styrkes ved større anvendelse af Ny teknologi / IT f.eks : Ipads, en række mobilapps, fremstilling af instruktions videoer, YouTube, QR-koder…) Vi stiller krav til eleverne – de stiller krav til os og til hinanden Større opgavemængde – der skal være nok at arbejde med. Eleverne opsøger selv informationer og løser opgaverne på rekordtid – pres på faglærerne ! Niveauforskelle – fra ”ret gode” til ”excellente” elever – vi opfordrer til at de hjælper hinanden, coacher, vidensdeler - og det virker…

Industritekniker – Talentsporet i dag Elevtype Ambitiøs og målrettet. Brænder for sin uddannelse. Vil gerne lære mere end de andre? Talentsporet er et hovedforløb, hvor du bliver undervist på et højere teknisk niveau end på et ordinært hovedforløb. 92 % af fagene er på et højere niveau end på det almindelige forløb, langt de fleste er på expert niveau Det tager ikke længere tid at gå på Talentsporet, men fordelingen af fagene er anderledes.

PRODUKTIVITET I UDDANNELSEN

Tak for i dag Spørgsmål ?