Brobygning til uddannelse Seniormanager Andreas Nikolajsen København, 9. januar 2014 Opstartskonference om kontanthjælpsreformen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Kontanthjælpsreformen – særligt om de unge
LEAN Akademy.
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
UUV vejlederdag den Velkommen.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Ledelsesakademiet, Erhvervsakademi Aarhus
Strategisk tilgang til bæredygtighed
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Talentvejen, hvad? Før start på ungdomsuddannelsen – prioritere brobygning og introforløb endnu højere. Styrket samarbejde med UU og folkeskole. Undervejs.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
”Vi når målet – men hvordan?”
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
Kontanthjælpsreformen
Kodeks for offentlig topledelse
Kommercielle OPP’er – finansielle udfordringer? November 2012.
Uddannelsesafklarende samtaler
CBS Bibliotek …flere fremtider, én strategi René Steffensen Statsgruppens temadag 20. november 2006.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Den kommunale vejledning om STU
Rambøll Managements definition af it-governance
Ungdommens Uddannelsesvejledning Odder & Skanderborg
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Tværsektoriel samarbejdsmodel 3-årigt udviklingsprojekt støttet af Socialministeriet. Projektgruppe: Det børne- og ungdomspsykiatriske Hus ved OUH, Odense,
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Formål med at deltage i netværket Sparring og kompetenceudvikling af tovholderen i forhold til at gennemføre en selvevalueringsproces optimalt Støtte og.
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Mål- og resultatstyring
SPS Ny procedure for opmærksomhed og ansøgning. Problemstillingen er –Forskel på rettigheder i kommunalt regi og i ungdomsuddannelserne –Derfor er der.
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Insert picture in this frame Grid Projekt Go-For-It Oktober Securitas, Morten Enghave.
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
Ungeindsatsen i Center for Erhverv, Uddannelse og Beskæftigelse UU og jobcentrene; et samarbejde om udsatte unge, 3. december 2015 Leder af Ungeporten,
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
Uddannelsespolitik og Beskæftigelsespolitik Direktør Lars Kunov Danske Erhvervsskoler.
1 Erhvervsuddannelserne som mål for brobygningsforløb Beskæftigelsesregion - Syd, Nord, Midt, Hovedstaden og Sjælland, Hovedstaden.
Fastlæggelse af praksis – plads til forbedring? 8. november 2011 v/formand for FSR’s Skatteudvalg statsautoriseret revisor John Bygholm.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Deloitte Consulting Analyse af uddannelsespålæg Møde med jobcentrene i midtjylland v/ seniormanager Andreas Nikolajsen Silkeborg, 18. juni 2012.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Ny visitation.
John Vinsbøl Udviklings- og VEU centerchef Vestsjælland
Straksaktivering i Hillerød Kommune Disposition Baggrund og formål med straksaktiveringen Målgruppe og organisering Indhold Justeringer.
Aktiviteter OutputResultater kt. sigt Effekt ml. sig t Virkning lg. sigt Lokalt samarbejde med private og offentlige arbejdspladser om IKV Ledige, a-kasser.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Kontanthjælpsreformen
Kontanthjælpsreformen
Unge i fokus - baggrund Langsigtet strategi – 3 hovedområder:
Voksenspecialundervisningen i Danmark
Torsdag den 11. maj 2017, UCCs årlige vejlederkonference (skype)
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Præsentationens transcript:

Brobygning til uddannelse Seniormanager Andreas Nikolajsen København, 9. januar 2014 Opstartskonference om kontanthjælpsreformen

© 2014 Deloitte Udfordring – over 2/3 af frafald sker indenfor 6 måneder Afbrudte erhvervs- uddannelser Ikke kontanthjælp eller dagpenge inden start Kontanthjælp eller dagpenge inden start Under 3 mdr.28%35% 3-6 mdr.26%28% 6-9 mdr.14%15% 9-12 mdr.12%8% Over 1 år20%14% Total100% N

© 2014 Deloitte Udfordring – videndeling ved overgang til uddannelse

© 2014 Deloitte Systematisk brobygning fra kontanthjælp til uddannelse - afprøves i 12 projekter for unge Visitation/ screening Fase 1. Fundament Fase 2. Brobygning Fase 3. Forankring Trin 1: Valg af uddannelse Trin 2: Ansøgning og optag Trin 3: Påbegynd uddannelse Læse-, skrive- og regnefærdigheder Kontinuitet i afklaring Faste rammer Løbende opfølgning – opmærksomhed på overgange i systemerne Reelt indblik i det fremtidige uddannelsesmiljø Fastholdelses- fokus Understøtte relevante faglige, sociale og personlige kompetencer Et sammenhængende forløb Brobygning - kerneforløb

© 2014 Deloitte Eksempel 1: Konkret udformning af brobygningsforløb

© 2014 Deloitte Eksempel 2: Konkret udformning af brobygningsforløb

© 2014 Deloitte Inddragelse af jobcentrene Skolerne skal dokumentere og registrere Informerer jobcentret, hvis den unge er ved at falde ud Jobcentrene inddrages og høres som samarbejdspartnere Resultater Skal kunne rumme også de skæve unge Skolerne får konkrete resultater, der får de unge i uddannelse og viser resultater/progression ift. den enkelte Indsigt og viden Formår at koble uddannelsesvejledning og støtte med jobcentrenes praksis Har viden om lovgivning og praksis på beskæftigelsesområdet Afstemning af gensidige forventninger - forventninger til erhvervsskolerne Erfaringer fra brobygningsprojekter

© 2014 Deloitte Tillidsbaseret samspil Stabil og kontinuer henvisning af unge Tillid til at skolerne har ”styr på det” i de perioder, hvor de unge er i uddannelsespraktik Brug af jobcentres kompetencer og muligheder Udnytter kontakter og dialog med virksomheder Konsekvent opfølgning på fx udeblivelser Forståelse for målgruppen Opbygning af fælles viden om, hvad uddannelsesparathed er Sikrer at visiterede unge er i målgruppen for en realistisk uddannelsesindsats Afstemning af gensidige forventninger - forventninger til jobcentrene Erfaringer fra brobygningsprojekter

© 2014 Deloitte Enighed om målgruppenVisitation – kontinuert fokusFast baseMentorer – fra start til slutFVU og EUD-F/GFremskudt myndighedsfunktionFravær og fremmødeBrobygning på uddannelserEtablering af praktikpladser Udvalgte foreløbige læringspunkter for vellykket brobygning Læringspunkter

Om Deloitte Consulting – Fra idé til virkelighed Deloitte Consulting fokuserer på udvikling og effektivisering af kundernes organisation, kerneprocesser, økonomistyring og it for at bidrage til realisering af kundernes strategiske målsætninger. Vi kender den offentlige og private sektor til bunds og kombinerer vores faglige kompetencer med evnen til at lede, styre og gennemføre projekter i komplekse miljøer. Det kan være som rådgivere eller som ansvarlige for processer fra idéstadie til implementering. Deloitte Touche Tohmatsu Limited Deloitte er en betegnelse for Deloitte Touche Tohmatsu Limited, der er et britisk selskab med begrænset ansvar, og dets netværk af medlemsfirmaer. Hvert medlemsfirma udgør en separat og uafhængig juridisk enhed. Vi henviser til for en udførlig beskrivelse af den juridiske struktur i Deloitte Touche Tohmatsu Limited og dets medlemsfirmaer. © 2014 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab. Medlem af Deloitte Touche Tohmatsu Limited Andreas Nikolajsen Seniormanager 