Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013 Formandens præsentation af driftsbudgettet for 2014-2017 for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
De seneste ændringer af jord-forureningsloven Ulla Højsholt Funktionsleder Jord & Affald Miljøstyrelsen.
Advertisements

God kommunal økonomistyring
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Jordforurening i Region Nordjylland
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
1 Introduktion til Økonomiudvalgets ansvars- og opgaveområder fastlagt i styrelsesvedtægten.
1 Erfaringer med at indtænke handicapaspektet i sagsfremstillinger v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune.
Økonomi Budget 2008 & Budgetlægning Budget opfølgning pr •Tilbagemeldingerne fra aftaleholderne om forventet årsresultat, viser.
Visionsproces Fra ord til handling.
Kommunikation i projekter
Vi bygger videre på sidste års dialogmøder….. Bestyrelsens opgaver  At sikre en kompetent daglig ledelse  Gå efter den bedste – evt. forfra flere gange.
Miljøvurdering – Slagelse Kommuneplan 2013 Identifikation af væsentlige miljøfaktorer Overskrifterne • Kommuneplan 2013 • Miljøvurdering.
Styringskrav for jobcentre
Status for Økonomisk Balance og Økonomistyirng17. december 2006 Status for Økonomisk Balance og Økonomistyring Regnskab 2006 Redegørelse for årsagerne.
Generalforsamlingen 30. juni 2013
Fagcenter 2Fagcenter 3 Fællescenter C Fagcenter 4 Fællescenter A Fagcenter 5 Fagcenter 6 Fællescenter B Fagcenter 1 Kommunal- direktør (BY og ØK) Direktør.
2-01.
SAMARBEJDE MED VEJBESTYRELSEN
Vis Stedet - i kommunal sammenhæng Maj-konference 2009 Områdechef Kim Lindskov Knudsen Anvendelse & Rådgivning Kort og Matrikelstyrelsen.
Greenkeeper ERFA-gruppe Golfens Grønne Regnskab - Et godt formidlingsredskab!
1 Budgetorientering 13. oktober 2010 v. Borgmester Flemming Eskildsen Kulturcenter Limfjord.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Naturhensyn - genopretning Tanker fra en kommune Anja A. Hansen Naturmedarbejder, Lyngby-Taarbæk Kommune.
Plantekongres 2006 Niels K. Kirketerp. De vigtigste miljøeffekter - som følge af landbruget Grundvand:Nitrat Søer, fjorde og have:Kvælstof og fosfor Den.
Konsulentmøde Tilskud til skov juni Dagsorden kl – 9.45 Ankomst – kaffe og brød kl. 9.45Velkomst Kl Tilskud -Grønne driftsplaner -Landdistriktsprogram.
1 Erfaringer vedr. legepladssikkerhed  Overblik på legepladser efter fusionen januar  Samlede antal legepladser ca. 80.
Den røde tråd fra vision til handling
Bæredygtige indkøb i Region Midtjylland v. Bjarne Schmidt Nielsen (formand for det midlertidige udvalg om indkøbspolitikken)
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Ved Peter Petersen Formand for Oksbøl Vandværk 24. marts 2015.
Sorø Kommune Side 1 af 6 Regnskab Sorø Kommune Regnskabsopgørelsen ( Minus er udtryk for et underskud) Sorø Kommune Årsregnskabet 2015 Mio. kr.
Erhvervs og Borgerservice Haderslev Kommune Dialogmøde vedr. budgetoplæg 2014 d. 29. April 2013.
Byplanafdelingen Teknik og Miljø Aarhus Kommune Lokalplaner på vej 11. marts 2013.
Aabenraa Kommune - Vækstdagsorden medfører et stort antal udbud finansieret af kommunens budgetter. Drift og Anlægschef Jesper Kristensen Udbudsleder,
Grundkursus i § 3 sagsbehandling Naturbeskyttelse historisk Formålsparagraffen § 1 Øvrigt indhold.
Budgetseminar den 27. august 2012 Erhvervs- og Borgerservice.
Fremtidens vintertjeneste Ny kommune, hvad nu. Ved Teknisk Chef Jens Kristian Fonnesbech
2. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Budgetforslag Økonomiudvalg Oversigt for politikområde : (+ = udgift, - = indtægt.) (i mio. kr.) Regnskab 2014 Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017.
Regnskabsresultat 2012 Udvalget for Ældre og Handicappede Regnskab 2012 baseret på regnskabsudtræk kl den 31. januar 2013.
INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Beskæftigelsesregion Syddanmark Budgetseminar Budgettering og dimensionering af indsatsen for de forsikrede ledige i 2010.
Kommune 3.0 Teknik og Miljø. Kommunen er mere end 6000 medarbejdere Det er borgere!
Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013 Formandens præsentation af driftsbudgettet for for Udvalget for Kultur og Fritid Økonomiudvalget 12.
Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013 Formandens præsentation af driftsbudgettet for for Arbejdsmarkedsudvalget Økonomiudvalget 12. august.
Hans Kjær Direktør for Teknik & Miljø
FINANSIERING LEDELSE (BESTYRELSE OG FORSTANDER)
14. MARTS 2016 YARAs etablering Kommunens Myndighedsrolle.
Øvrige idrætter - vejen frem til i dag
Karen Mosbech NYTÅRSKUR.
Strategi for grundvandsbeskyttelse
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
Rammerne for Kommuner Sekretariatschef Søren Abildtrup.
Introduktion Kommunens budget og økonomistyring
Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013
Intro til byggeområdet
Orientering omkring Budget
Uddannelse, Børn og Familie
Forslag til udgiftsfordeling til kystsikring
Introduktion Økonomiudvalget 23. januar 2018
Anlægsprioritering 31. august og 1. september 2010
Forretningsdomænemodel 30/5-2018
Ny fælles landbrugspolitik i EU efter 2020
Afdelingsmøde den Der kan ikke træffes beslutninger under eventuelt! 1
Målopfølgning – Natur- og Miljøudvalget
Forretningsdomænemodel 30/5-2018
Vej- og parkafdelingen Arbejdsområder Budgetter
Høring af forslag til Budget
Center for Teknik & Miljø
Karen Mosbech NYTÅRSKUR.
Præsentationens transcript:

Økonomiudvalgets møde den 12. august 2013 Formandens præsentation af driftsbudgettet for for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august

2 Driftsbudgettet for Udvalget for Plan og Miljø Konklusion: UPM’s realistiske budgetlægning viste sig, at kunne overholde den udmeldte ramme fra Økonomiudvalget (Budgetgrundlaget), hvorfor det ikke har været nødvendigt at finde kompenserende handlingsforslag til Basisbudgettet. Hele basisbudgettet for Udvalget for Plan og Miljø består af serviceudgifter. Afvigelsen mellem budgettet for 2015 og 2016 skyldes sidste års lov- og cirkulæreprogram, hvor der blev indarbejdet midler til Natura 2000-handleplaner og Grøn Vækst-samleloven på 1,081 mio. kr. årligt i perioden * Overførsel af medarbejdere fra Teknik og Miljøs Økonomiafdeling til Arbejdsmarkedsudvalget (E&B Stab). UPM’s budgetgrundlag kontra basisbudget : ** Besluttet indarbejdet i rammeudmeldingen jf. Byrådet d. 29. januar 2013 pkt *** Besluttet indarbejdet i rammeudmeldingen jf. Byrådet d. 28. maj 2013 pkt. 991.

Økonomiudvalget 12. august Driftsbudgettet for Udvalget for Plan og Miljø Udvalget for Plan og Miljøs budget er underopdelt i 5 politikområder:

Økonomiudvalget 12. august Driftsbudgettet for Udvalget for Plan og Miljø 1. Politikområdet – Vej og Parks basisbudget for : Overordnede arbejdsopgaver: 1.Vejplanlægning, trafiksikkerhed, byggemodning og kollektiv trafik. 2.Drift, vedligeholdelse og renovering af veje, stier og broer. 3.Drift, vedligeholdelse og renovering af grønne områder, parker, offentlige strande og offentlige toiletter. 4.Drift af vintertjeneste. 5.Drift, vedligeholdelse og renovering af færger og havne.

Driftsbudgettet for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august Politikområdet – Miljø og Naturs basisbudget for : Overordnede arbejdsopgaver: 1.Sagsbehandling og administration i forbindelse med vandforsyning, grundvandsbeskyttelse, spildevand, affald, jordforurening og industri. 2.Sagsbehandling og administration i forbindelse med naturbeskyttelse, husdyrbrug, vandløb, råstoffer og fortidsmidler. 3.Sagsbehandling og administration i forbindelse med sten- og jorddiger, skovrejsning, campering, badebroer og bådebroer. 4.Drift og vedligeholdelse af vandløb, stier i det åbne land, naturgenopretning og naturpleje.

Driftsbudgettet for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august Politikområdet – Plan og Bygs basisbudget for : Overordnede arbejdsopgaver: 1.Administration af byggelove og byggereglement. 2.Behandling af udstykningssager, landzonesager og sager om nedlæggelse af boliger. 3.Vedligeholdelse af den kommunale bygningsportefølje. 4.Udarbejdelse af planstrategi, kommuneplanlægning, lokalplanlægning, arkitektur, byrumsdesign, bygningsbevaring, byfornyelse og landzoneadministration. 5.Udarbejdelse af klimastrati, miljøvurdering, og energi- og varmeplanlægning.

Driftsbudgettet for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august Politikområdet – Fælles funktioners basisbudget for : Overordnede arbejdsopgaver: 1.Drift og vedligeholdelse af geografisk informationssystem og grundkort. 2.Opkrævning af ejendomskat og vedligeholdelse af ejendomsregistre (ESR+BBR). 3.Forpagtning af landbrugsjord. 4.Chef for Teknik og Miljø. 5.Sekretariatsbetjening. 6.IT-system – Navision og TM Web.

Driftsbudgettet for Udvalget for Plan og Miljø Økonomiudvalget 12. august Politikområdet – Driftsafdelingens basisbudget for : Udvalget for Plan og Miljø er organiseret efter en Bestiller og Udfører-model. Driftsafdelingen er eneste Udfører, mens de øvrige politikområder er Bestillere. Driftsafdelingen udfører således det praktiske arbejde i forbindelse med vejvedligholdelse og vintertjeneste m.v. mod betaling fra Bestillerne. Driftsafdelingen har derfor et 0-budget, hvor udgifter skal svarer til de fakturerede indtægter. Overordnede arbejdsopgaver: 1.Drift og vedligeholdelse af veje, stier, broer, fortovet, grønne områder og strande. 2.Drift og vedligeholdelse af søer, vandløb og naturgenopretning. 3.Drift og vedligeholdelse af arealer ved skoler, institutioner og af idrætsanlæg. 4.Udføre trafikregulerende foranstaltninger, herunder udskiftning af skilte. 5.Drift af vintertjeneste.