Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Advertisements

Mentorordning i Skive.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Kontanthjælpsreformens betydning for unge Specialkonsulent Anne Louise Hertz, BRHS Vejledningstemadag - fredag.
UDDANNELSE TIL ALLE UNGE STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016.
CFU’s målsætning: - Forebygge kriminalitet og uacceptabel adfærd hos familier og unge med komplekse udfordringer. - Fremme familiernes muligheder og egenforsørgelse.
Overgange ind og ud af efterskolen Unge i udsatte positioner skal have gode overgange. Både ind-på-ud af efterskolen. Men hvordan hjælper vi dem bedst.
24. November 2014 Ved Arbejdsmarkedschef Torben Bahn Petersen.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Sådan – gør vi… Sådan gør vi med modtageunge i Aarhus Kommune. Samarbejdet mellem Børn.
Jobcenter Høje-Taastrup Ungeindsatsen i Jobcenter Høje-Taastrup Beskæftigelsespolitisk konference på fredag den 24. april 2009.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Nytteindsats V/ Anne Riis.
”Nye veje til at motivere og aktivere de unge på arbejds- markedet”
Mangfoldighed og Inklusion i efterskolen Konsulent Maren Ottar Hessner
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Optagelse.dk 2016 Valgmønster i 9. og 10. klasse i Odder kommune* * For skoler hvor UU har vejledningsforpligtelsen.
MARTS 2011 DET FÆLLES ANSVAR II Title slide EVALUERING AF DET FÆLLES ANSVAR II ERFARINGER OG PERSPEKTIVER.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Erhvervsskolen Nordsjælland Carlsbergvej Hillerød tlf Erfaringer med forlagt undervisning i Australien på htx,
Måske for bredt? UURS konference 2016 EGU vejleder Søren Krabbe UU Roskilde/Lejre.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for Teamledere aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere Onsdag den 10. december 2014.
Kvalitet i skolepraktik Hvordan skaber vi et godt alternativ til den ordinære praktikaftale Direktør Peter Amstrup Formand Danske Erhvervsskoler – Lederne.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Ny chance til alle. ”Den gode histories dag” Kort præsentation: Karen Breumsø teamkoordinator i team 4-5 Jobcenter Varde. Team 4-5 består af 8 rådgivere,
Broforløbet-Esbjerg, Varde og Vejen. Projektets formål: At lave en model for opkvalificering af målgruppen, som efterfølgende kan danne skole for, hvorledes.
Integreret vejledning i efterskolen Vingsted, september 2012 Rie Thomsen (DPU) Lars Mouritzen (SKALs Efterskole)
Projektpræsentation Filmprojekt Stil skarpt – og se dig selv tydeligere Jørgen Dan Pedersen.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Jobcenterchef-seminar 27. september 2010 Resultatbaseret styring og forandringsteori v/vicedirektør Merete.
EGU på bygge og anlæg Erfaringsseminar Korsør Produktionshøjskole, tirsdag d. 1 november 2011 Selandia EUC Sjælland Korsør ProduktionsHøjskole Byggeriets.
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
Modelprojekterne KVIS og KVIK KVIS Koordineret virksomhedsrettet indsats for sygedagpengemodtagere match 2 KVIK Koordineret virksomhedsrettet indsats for.
Konkrete samarbejdsflader mellem UU og Jobcenter Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Brug for alle – elementerne i indsatsen v/ kontorchef Marianne Sumborg.
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner. Eksempler på udvalgte overgangsvejledninger. Udfordringer, lokalt og nationalt. Oplæg til work-shop.
Mulighederne i Jobcentret for unge med Aspergerdiagnose
CSR - HR Beskæftigelsesrådets handicapkonference december 2008  Præsentation af Coop/CSR  Erfaringer med ansættelse af personer med.
UUV Køge Bugt Hvem er vi? Hvad er UUV?
Alle unge skal have mulighed for at vælge efterskole
Præsentation af resultaterne fra
Februar 2017 PKU-konference
Den virksomhedsrettede integrationsindsats
Uddannelsesplanen.
Målet med at give nogle elever en transitmentor
JOBFIRST Seminar om virksomhedsrettet indsats 30. marts 2016
Tværfagligt samarbejde om udsatte unge
Ungeenheden Odsherred Kommune.
UU og Jobcenter samarbejdet Praksis-eksempler
Ekspertudvalgets anbefalinger - et forsøg på overblik set med UU øjne
Tro på dig selv - det gør vi
Sprog og praktik på virksomheden
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Handlingsplan for øget gennemførelse
Investeringsstrategien ”Flere i job og uddannelse”
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse
Samarbejdet mellem UU, Studievalg og eVejledning
Hovedtræk i politisk aftale om kontanthjælpsreform Regeringen, Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti L223 fremsat 28. maj 2013.
Forældremøde.
Regeringens udspil om reform af de forberedende uddannelser ”Tro på dig selv – det gør vi” 31. maj 2017.
Praktikpladssøgning Morten Jensen Flemming Trier Andersen.
Unge med angst set fra et vejlederperspektiv
Hvor kan jeg hente hjælp?
Danmarks Vejlederforening
Sammenhængende Unge Indsats i Vallensbæk Kommune
Katrine Kanneworff, Seniorrådgiver Dansk Flygtningehjælp
Sammenhængende borgerforløb i Furesø Styring på tværs
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Overgangsvejledning Hva’ taler vi om? Definitioner.
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Fokus på samarbejdet mellem Jobcentret og UU Ungegruppen i Jobcenter Hedensted UU Horsens/Hedensted

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Målet er altid Uddannelse eller arbejde til unge gennem opkvalificering (og social inklusion)

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU DEN SOCIALE RELATION Forholdet mellem UU Horsens/Hedensted og Ungegruppen i Jobcenter Hedensted er tæt for UU har kontor i Ungegruppens lokaler

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Arbejdet i Ungegruppen handlede før om ARBEJDE OG UDDANNELSE Nu handler det om UDDANNELSE OG ARBEJDE

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU De to ben i JMU i 10/11 EU gruppen på 38 unge – 3 pr. vejleder. Unge som er i arbejde eller som vi forventer kan komme i arbejde og dernæst uddannelse gennem en intensiv vejledning. Unge i vores system, som er i arbejde, men ikke har gennemført en ungdomsuddannelse

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU JMU’er gul/grøn- mål Mål: At de unge i målgruppen gennem vejledning og erfaring skal have: Praksiserfaring og kendskab til et eller flere jobs indenfor den branche de ønsker Kendskab til vilkår på en arbejdsplads Hjælp til opbygning af sociale kompetencer Faglig og personlig udvikling Kvalificeret grundlag for valg af EUD Indsigt i sammenhæng mellem uddannelse og jobkrav Evt. aftale om praktikplads Støtte til at blive fastholdt i uddannelse og dermed gennemføre

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Tilbud for 15 – 17-årige Efterskoleophold / ungdomshøjskoleophold (kombinationsforløb med mentor med statsstøtte) fra 4 til 8 uger – kommunal udgift = egenbetaling Brobygning op til 13 uger indtil 19 år. Virksomhedspraktik (fx forløb, hvor man bevæger sig fra Virksomhedscentre til virksomhedspraktik til EGU) – evt. i samarbejde med JC og HUPS, så de unge får produktionsskole- ydelse i virksomhedspraktik (pkt.7) Træningsskolen. Udviklingsforløb i Ungdomsskoleregi for elever i heltidsundervisning, som overgang til job og uddannelse – finansieres af Ungdomsskolen. Samarbejde mellem ungdomsskolen, Prod.skole og EGU om træningsskole til EGU. HUPS køber Ungdomsskolen til undervisning, og elever modtager produktionsskole-ydelse. Ungdomsskoletilbud om decentral undervisning (tankpassermodellen i Hedensted), hvor flere målgrupper undervises sammen i kombination med individuelle andre forløb.

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Tilbud til årige For unge årige, som ikke er særligt udsatte i Lab- lovens forstand: Starter i et virksomhedscenter som del af et produktionsskoleophold Unge 15-24årige udvikles i et virksomhedscenter med mentorstøtte. Denne kan være betaling af praktikvært for mentoropgaver og/eller betaling af anden person for oplæring/uddannelse på praktikstedet. Ordinært, målrettet ophold på produktionsskole med brug af kombinationsforløb, virksomhedspraktik, introduktion til EGU m.m. Forforløb på ordinær ungdomsuddannelser (HG flex, mm) Ovennævnte skal ofte kombineres med undervisning på VUC (AVU), ASV, Sprogcenter, ungdomsskole, 10.kl. (?) Vejledningsforløb incl. erhvervspraktik (ulønnet) vil tillige kunne indgå i tilbuddene

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Uddannelsesplanen er i Ungegruppen i Jobcenteret en integreret del af jobplanen Jobplanen er hos UU Horsens/Hedensted en integreret del af uddannelsesplanen

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU UU og Familieafdelingen Tæt samarbejdet med Familie- og Handicapafdelingen UU inddrages i alle sager om unge, hvor fremtid/skole/uddannelse er væsentlige emner. UU inddrages fra 7 kl. og til de bliver 18 år. Samtaler (15-17 årige) med familieafd, UU og JC. Samarbejdet bliver bedre og bedre i takt med, vi bliver klogere på, hvad vi hver især kan bidrage med til fordel for den unge. (praktik /dusør)

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Det handler om At høre til eller at føle sig udenfor At indgå i forpligtende sammenhænge, hvor andre regner med én og har behov for én At føle sig udenfor kan skyldes mobning eller manglende kompetencer, men det kan også skyldes manglende lyst, eller at man har ”meldt sig ud”. Mange har opgivet fællesskabet, fordi de alt for ofte har oplevet ikke at høre til. Det handler ikke altid om det åbenlyse problem såsom kriminalitet eller misbrug – men om social integration.

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Det beskæftigelsesmæssige perspektiv er altid det dominerende i Ungeindsatsen i Hedensted Kommune.

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Social inklusion sker gennem arbejde – og det at have en erhvervsmæssig tilværelse sker ikke uden social inklusion. Det er socialt ekskluderende ikke at have arbejde.

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU At høre til og at være værdsat er for langt de fleste mennesker helt nødvendige forudsætninger for følelsen af at leve et godt liv. Nogle gange forsvinder de forudsætninger, og så bliver det gode liv skrøbeligt. Ved roden af mange sociale problemer ligger social eksklusion.

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU uden arbejde ingen social inklusion - og uden social inklusion intet arbejde.

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Af de unge, som vi arbejder med, har - 66% manglende selvtillid - 33% manglende netværk og - 20% manglende forældrekontakt. De lider endvidere af - Skoletræthed - Stofmisbrug - Kriminalitet - Manglende realisme

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU Adfærdsproblemer hos den unge eller udviklingsproblemer. ”Langt de fleste børn fra belastede familier klarer sig godt, og også mange børn fra socialt velstillede familier har problemer”.

Dato: 3. februar 2011 Titel: Fokus på Samarbejdet med Jobcentret og UU De skal være så normale som muligt – og det skal vi også !