Vandsektorloven Startskuddet til en ny æra Startskuddet til en ny æra……

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kommunale Parkeringsfonde
Advertisements

DK Klimaforandringer og forsikring. DK Hvem er F&P?
HANDLING OG PLAN1 Udkast til bekendtgørelse om nedsættelse af midlertidige bestyrelser til forberedelse af erhvervsskolernes overgang til selveje.
Arbejdsmiljø Lovgrundlag: Lov om arbejdsmiljø i Grønland Lovbekendtgørelse nr 1048 af 26 oktober 2005 og Lov nr 1382 af 23. december 2012 Samt tilhørende.
Samarbejde, fusion, alliancer Peter Skanborg Partner Regler, bevæggrunde, tips.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
Skolebetyrelsens virke. Hvad SKAL skolebestyrelsen AFGIVE BERETNING INDKALDE skolens forældre mindst én gang årligt for at drøfte skolens virksomhed BESVARE.
NOGLE SUPPLERENDE OPSAMLINGER FRA KURSUS FOR NYE FORSTANDERE HJEMMESIDEKRAV OG LIDT OM INKLUSIONSTILSKUD OG SPS OBJ Oktober 2014Baggrundsinformation1.
Muligheder og perspektiver1 Tema 1 Styringssystemer B Forskellige styringsmodeller, jura og principper for håndtering af selvstyret.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om offentliggørelse af bygningsreglement 2010 (BEK 1314 af ) Formål: - Gennemføre regelforenklinger.
S perleder Sammen om sport Et 3-årigt projekt støttet af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold ʊ.
1 Grønlands definition af nationalpark Nuværende situation Nunamut Namminermut, Pinngortitamut Avatangiisinullu Naalakkersuisoqarfik Departementet for.
Kommunalstyrelsesvedtægt og økonomisk styring. KANUKOKA Kalaallit Nunaanni Kommunit Kattuffiat Stiftet 24. juli 1972 ” Foreningens formål er at varetage.
19.4 Grønne regnskaber 3.Vil du springe til et bestemt afsnit eller dias? Klik på menuerne Outlines eller Thumbnails. 2.Klik med musen i dit eget tempo.
FORÅRSMØDE 2013 Landliggersammenslutningen Grundejerforbundet.
SATSPULJEPROJEKTET Baggrund og bevillingsmæssigt grundlag for de regionale familieambulatorier.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Nyt om pesticider og.
Lidt om de kommende vandindvindingstilladelser Eskild Lund, Lejre Kommune, er det sløve læs, der har sørget for, at I endnu ikke har modtaget de nye vandindvindingstilladelser.
Undervisningsdag om borgere med svære spiseforstyrrelser Formål Baggrund Program.
Forslag til Lov om ændring af byggeloven (LBK nr 1185 af 14/10/2010) I høring indtil 23. november Forventes at træde i kraft 1. juli 2016.
Voksenansvar for anbragte børn og unge Rusmiddeltest
Effektivisering Kredsmøde BL’s 4. kreds 8. marts 2017.
Hvor gør du af din bekymring for dit barns skolegang?
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Brugerundersøgelse, Vandværker under KVO, April 2016
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Vandforsyningsplan 2017 Odense Kommune
Voksenansvar for anbragte børn og unge Registrering og indberetning
Grundvandssamarbejde
Ny lokalaftale om arbejdstid for lærere og børnehaveklasseledere i BUF
GrundvandsERFAmøde 25. juni 2015
Otte forsøgsrammer Infoaften 2017 Flemming Vium Jensen, Politisk chef
Vækst – en udfordring for grundvandsressourcen
Voksenansvar for anbragte børn og unge Alarm- og pejlesystemer
Konference Danske Havne
Naturvidenskabernes Hus 14. april 2010
Brugergruppemøde: Orientering fra HOFOR 4. april 2013
Afdelingsmøde – Afdeling 5 Mandag den 8. maj 2017
Tilknyttet virksomhed
Målopfølgning – Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget
Selvstyrets klimaarbejde 2009
Kursus for nye efterskoleledere
Tjenestemandspension
Arbejdsmarkedets Erhvervssygdoms Sikring (AES) – ændringer pr
Social – og Beskæftigelsesudvalget
OK18 Det statslige forlig
Undervisningspligten
Hvad betyder det på efterskolerne?
Nye forstander på efterskoler 2016
SUMO - analyse.
KODEKS FOR STYRING AF AKTIVER
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
KODEKS FOR STYRING AF AKTIVER
FOAS + A2B Arbejdstid TR-uddannelsen 1 A, Arbejdstid.
Læreruddannelsens indretning i Danmark
Hvad betyder det på efterskolerne?
Nøgletal på vejområdet
Fanø Vand A/S Økonomien set fra sommerhusejernes vinkel – Septiktank
Opdatering fra Generalforsamling
Lige adgang til lejligheder og sæsoner for alle
Anvendelse af konventionalbod ved projektmangler – hvad er nyt?
Vejbelysning – med og uden LED
Lovgivning.
Manual til indsendelse af BUDGET
hvordan fælles-kommunale udbud kan bidrage til gode udbuds-løsninger
Præsentation af fælles proces myndighed og Familiehus
Oplæg om nye ferieregler - Kreds Østjylland august 2019
Præsentationens transcript:

Vandsektorloven Startskuddet til en ny æra Startskuddet til en ny æra……

Indledning  Efter 6 års er det nu et fakta at vi har lovforslagene L150 og L151  Omfattende…. Vandsektorloven, lov om vandsektorens organisering og økonomiske forhold, og Konsekvensloven, lov om ændring af miljøbeskyttelse på vandforsyninger, og om betalingsregler for spildevandsanlæg m.v.  Nb. Der er fortsat nogle uafklarede forhold + opstart af bekendtgørelses arbejdet

Hovedelementer i loven  Loven omfatter alle vandforsyninger på mindst m3 vand/år  Selskabsdannelser  Adskillelse mellem myndigheder og drift  Prisloft for vandselskaber  Pligt til at deltage i benchmarking  Dannelse af forsyningssekretariat  Oprettelse af Teknologifond med statslig støtte de første 3 år

Mindst m3/år  ca. 130 private vandværker er omfattet af loven  ved samkøring af 2 eller flere vandværker er det den samlede mængde m3 vand der er gældende !!!!!

Hvad kræves der ?  Resultatorienteret benchmarking  Procesorienteret benchmarking  Fastsættelse af prisloft  Regler om åbningbalance. De nærmerer regler herom fastsættes fra miljøministeriet..  Regler om værdiansættelse  Regler om regnskabsføring og årsrapporter

Hvad betyder det……  Regler for regnskab og skattepligt  At der oprettes et forsyningssekretariat  At kommunale forsyninger bliver udskilt i selskaber.  At alle aftaler skal indgåes på markedsvilkår!!!!!!

Resultatorienteret benchmarking  Den er nødvendig for at kunne sammenligne vandværkernes drift og dermed basen for prisloftet som fremover skal fastsættes af forsyningssekretariatet, og det er samtidig en synliggørelse af udviklingen i vandsektoren……..

Procesorienteret benschmarking  et redskab som skal bruges til at fremme driften og administrationen af værket  Den primær anvendelse er som et ledelsesredskab til at klarlægge arbejdsprocesser med effektivisering som mål dog ikke på bekostning af miljøet……..men sikre fokus på økonomi………..

Fastsættelse af prisloft  Der skal fastsættes et prisloft som et vandværk maksimal må opkræve /leveret m3 vand  indtil 2010 historiske priser og fra 2012 ifølge benchmarking  Prisloftet skal kombineres med prisfastsættelses princippet i de enkelte sektorlove og godkendes af kommunalbestyrelsen  Nb. der forhandles stadig om prisloftet,start 2011, investeringsbehov, og tilknyttede aktiviteter…...

Regler om takstblade  Ens opbygget takstblade  Der er foreslået en hjemmel til at miljøministeriet kan fastsætte regler for hvordan et takstblad skal være opbygget

Leveringspligt  Der er ændring omkring leveringspligt, som tidligere kun var til nabo værker  Miljøministeriet vil fremover kunne kræve:  Hvis et vandværk anmelder betalingsstandsning eller er under konkurs, kan det pålægges et andet vandværk midlertidig at overtage driften.  Formålet er at sikre forbrugerne vand

Miljø og energiledelse  Dette er en vejledningsindsats og værkerne er ikke forpligtet til at følge den………  Omfatter en systematisk og løbende forbedring af værkets produktion af vand, med henblik på at mindske miljøpåvirkningerne

Etablering af forsyningssekretariatet  Placeres i konkurrencestyrelsen  Skal administrer prisloftreguleringen  nærmere regler for sekretariatet er ikke helt fastsat endnu………  Kontingent fra vandværker, årlig kr  + kr første år til etablering

Teknologiudviklingsfonden  Opstart ved frivillige indbetalinger på op til 20mill.kr. årligt…….  Fonden skal sikrer en bedre kobling mellem forskning og vandselskaber, med henblik på at skabe synergi og innovation indenfor vandsektoren.  Nb. der arbejdes stadig på den for at undgå alt for meget byreaukrati, og at midlerne kommer vandselskaberne til gode…

Hvor langt er vi kommet….  Vandsektorloven er en rammelov for organisatoriske og økonomiske forhold i vandsektoren  Det indebærer at loven giver talrige bemyndigelser til at fastsætte de nærmere regler og hermed et længere tidsforbrug, så det vil starte blødt op i efteråret 09.  Niels Winther 09-