Tanken efter dig – leg og læring i det sociale internets tidsalder Lotte Nyboe Spinderihallerne Torsdag den 9. februar.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Dannelse af faglige sociale netværk ved hjælp af web 2.0 teknologier”
Advertisements

Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Digitale medier og mobning
- Er dine rettigheder Foto: Ken Hermann Børns rettigheder.
GoMINIsite – og få en ny og bedre hjemmeside på minutter 0.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Erfaringer med klinisk enhed og visitation til rehabiliteringsteam Tirsdag den 22. oktober 2013.
Workshop 4 Anerkendelse i praksis Psykolog Susanna de Lima Aarhus Kommune Ungdomscentret Socialforvaltningen.
Skaleringer Progressionsmåling og dialogredskab. Skaleringer som dialogværktøj
Børn og bevægelse Indsats der ”bevæger sig” Oplæg ved Spring Ud i naturen, Christiansborg, Torsdag d.19. maj 2016 v/Grethe Sandholm Lektor og Master i.
Teori og praksis på SOSU- uddannelserne. Et aktionsforskningsprojekt på SOSU Fyn Jakob Ditlev Bøje Institut for Kulturvidenskaber Syddansk Universitet.
Sproglærer Lone Elbjørn - lærer Sprog : engelsk, tysk, fransk - Sprogkonsulent : Internationale dimension i sprogundervisningen.
Velkommen til Nordregårdsskolen Informationsmøde for forældre til 5-6 årige børn.
Frivillige og deltagere frem for frivillige og flygtninge.
Europæiske Kulturbørn gentænk Kunst og kultur i dagligdagen med de 0-8 årige børn A developing and research project of Nordic/Baltic and European dimensions.
UDDANNELSE ELEVERNE SKAL: LÆRE SÅ MEGET DE KAN I ALLE FAG OPLEVE ET UNDERVISNINGSMILJØ, DER GIVER LYST TIL FORDYBELSE OG ENGAGEMENT. VIDE, HVORDAN DE LÆRER.
Forældremøde om motorik og sprog. PROGRAM Velkommen Sammenhængen mellem motorik og sprog Cafésamtaler Fælles afrunding.
VSBs Værdier: Kvalitet Vi gør os umage i alt, hvad vi gør. Vi følger VSBs formål og principper. Vi tilsikrer en høj standard i driften af klubben. Udvikling.
Helhedsorienteret indsats. Kolding kommune. Bettina Beyer, projektleder af projekt helhedsorienteret indsats Kolding kommune.
Samtalen Fokus på handleplan og delmål. Indhold Indledning Nysgerrighed Positionering Styrkelse af motivation Gennem samtalen Som mål Arbejde med tro.
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Ungdommens Folkemøde
Modul 2.
Elever løser opgaver i fællesskab og er sammen om en aktivitet
Afsluttende opgave ”Digitalisering”
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
En nordjysk investering – Vejle
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Relationer på arbejdet.
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
Din kreative online praksis!
Arbejdsmiljø og ledelse går hånd i hånd
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Hvordan vi ser på SAPA i Faaborg-Midtfyn?
Valby Boldklub Ungdom 2-3 flere pr. Hold
årgang - dato - underskrift
Unge på kanten af fællesskabet
Portfolioprojekt i 1b, NAG
BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED
Konference Kultur og Læring
Samrådet september 2012.
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Line Leth Jørgensen Dysleksivejleder og læsekonsulent
Præsentation af Region Syddanmarks ”Hvordan har du det?” – 2017
Tjek altid “om os”-siden
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Et virtuelt community er et socialt fællesskab bestående af:
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
Tendenser i forældresamarbejdet
Kognitive udfordringer - og de nødvendige forudsætninger
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Dagsorden Udviklingspsykologiske vilkår
Tværfagligdag 7. November 2018                                                                                                                     
Nyt fra forskningen – med fokus på kvalitet og kvalitetssikring
Alle rettigheder forbeholdes
Innovation i Naturfaglige fag
DAGSORDEN Baggrund & Vision Målsætning Økonomi Tidsplan
Stine Reinholdt Hansen, Stig Toke Gissel og Morten Puck
Alle rettigheder forbeholdes
Det hele begyndte i de dage, hvor disse rapporter udkom fra Tænketanken Fremtidens Biblioteker
Søskendekurser Handicapcentret for Børn, Aarhus Kommune
Grøn = ✔ Rød =
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

Tanken efter dig – leg og læring i det sociale internets tidsalder Lotte Nyboe Spinderihallerne Torsdag den 9. februar

Lidt om mig Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

CO2 eller kænguru? Eller både og? Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

Det sociale nets tidsalder Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

En kulturløs generation? KL: undersøgelse angående unge som kultur- og fritidsbrugere – internet og netværk – Ca. ¼ i aldersgruppen år går aldrig på museum – 20 % af børn og unge mellem 7 og 19 år går ikke til idræt. Blandt de 19-årige alene er 1/3 inaktive – Ca. 30 % af unge mellem 15 og 19 år læser ikke bøger i fritiden – Næsten halvdelen af børn og unge mellem 7 og 19 år bruger dagligt mere end en time på computeren i deres fritid. Blandt de 15-årige alene bruger halvdelen mere end 2 timer på computeren i fritiden – 95 % af alle unge mellem 16 og 19 år har en profil på Facebook. De fleste unge er logget på flere gange om dagen – Op mod 75 % af alle børn og unge har internetadgang på eget værelse Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

Wordfeud Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

Det sociale internet Sociale medier betegner groft sagt alle medier, der giver brugerne mulighed for at være i dialog med hinanden Jakob Linaa Jensen (2009) skelner mellem onlinefællesskaber og sociale onlinenetværk Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

Case – boggnasker.dk Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

Boggnasker.dk Diskussion – bøger og andet Skriv selv – digte, fanfiktion, tegninger og om sig selv Spil og leg – tanken efter dig og andre lege Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

jeg finder dig i et mørke der hvor det kun er os der findes der er blod på din hvide kjole det er dit blod dit smukke røde blod [skrevet af bruger, boggnasker.dk] Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

Boggnasker.dk Diskussion – bøger og andet Skriv selv – digte, fanfiktion, tegninger og om sig selv Spil og leg – tanken efter dig og andre lege Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

Boggnasker.dk som deltagelseskultur ”En deltagelseskultur er en kultur med lave barrierer for kunstnerisk udtryk og civil deltagelse, med stærk støtte til at skabe og dele ens produktion og med en form for uformelt mentorskab, hvorigennem det, den mest erfarne deltager ved og kan, formidles til nybegynderne” (frit oversat efter H. Jenkins 2006) Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

Deltagelseskultur som lærings- og legekultur I deltagelseskulturer træner børn og unge vigtige kompetencer for fremtiden (Jenkins 2006): – Leg – evnen til at eksperimentere – Performance – evnen til at tage alternative identiteter i brug og improvisere – Appropriering (at tilegne) – evnen til at sample og remixe indhold på meningsfulde måder – Multitasking – evnen til at have overblik og hurtigt skifte fokus, hvis det behøves – Transmedial navigation – evnen til at følge historier og informationsflow på tværs af medier og modaliteter – Netværke og forhandle – evnen til at indgå i forskellige typer af fællesskaber, forstå og respektere forskellige meninger og perspektiver Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012

Kommunikation med børn - opsamling Børn og unge er allerede i kulturen Et nødvendigt afsæt for kommunikationen med børn og unge er en forståelse for deres digitale kultur Børn og unge forventer at kunne deltage aktivt i kommunikationen Glem hjemmesider og kom ud i netværkene Lotte Nyboe, Syddansk Universitet, Spinderihallerne den 9. februar 2012