FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sådan laver Du et POWER POINT program.
Advertisements

KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Photo story. Velkommen til denne lille manual omkring Photo Story 1.Du kan vælge at se hele filmen og detaljeret se hvordan du bedst kommer i gang med.
Set i forældreperspektiv
Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
Fortæl med PowerPoint XP
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
Læringsstile og lektier
Workshop almene boligdage
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
Interaktion med Digitalisering af læringsrummet, august 2013 Charlotte Højrup, EF Digital.
Klik på Aktivér redigering i meddelelseslinjen, Hvis videoerne i kurset ikke afspilles, skal du måske hente QuickTime eller blot skifte til PowerPoint.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Din egen videoproduktion. 2 ▪ Før optagelserne •Gør jer klart hvilken historie I vil fortælle, og hvordan I vil fortælle den •Planlæg hvilke.
Nyt dias Power point er bygget op af dias, du tilføjer dias ved at trykke på nyt dias på startsiden.
”E-LÆRINGSRESSOURCER” Anne-Grete Roelof René Virtuel læring lyd*tale*billeder*video*handling.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Praktikprojekt 2008 Historie
Her kan du søge oplysninger om de forskellige lande, se videoklip med børn og unge, lave dine egne kort, statistik og lave wiki’er Med kortgeneratoren.
Kvantitative metoder
Dansk 1. klasse.
Alle børn skal have mindst et fornavn og et efternavn … det skal computerens ”børn” også !! Computerens ”børn” kaldes alle for filer uanset hvilke programmer.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Kaptajn Karlsens skib Synlig læring med it Agerbæk Skole og
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
PowerPoint Kursus It-biblioteket, april 2007 Underviser: Marie.
Vejlederens kommunikation
Eksempler på skabeloner til bøger i powerpoint
Årsplan – en kort en lang
Sammenhæng: Eleverne bliver ikke bedre til at skrive og arbejder ikke med deres fejl. Eleverne snyder: bruger oversættelsesmaskiner eller henter stile.
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Ida Harlev og Tobias Smith, Syvstjerneskolen
3.A Dansk: Os fra Blomsterkvarteret EM
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Dokumentation med mobilen i dansk - sæt komma med mobilen.
Photo Story Den smarte måde at lære på Tradium – Randers Malerskole.
Fra vidensdeling til produsage. De sociale medier er her, eleverne bruger dem, og Man kan ikke forbyde dem i klasseværelset. Fra vidensdeling til produsage.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
Forskellen mellem objektiv og subjektiv – en Padlet-opgave
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Vores relation til Gud: Når Gud taler. Hvordan kan jeg bede? Salmernes bog – Hjælp til at udtrykke både smerte og glæde Fadervor – Grundopskrift fra Jesus.
Skriv avis …med mobil, www og tekstbehandling Lavet af Mette Rabæk og Signe Sloth It- færdighedsniveau: For skolens ældste klasser.
Power up Your PowerPoint Udarbejdet af Irene Krainer Larsen Irla.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Kurser der virker Akademimøde 26. oktober Hjemmeopgaven: Hvad er det vi vil have ud af kurset TRANSFER.
Modul 3.3 – At arbejde med læring
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
GUIDE TIL DELING AF DOKUMENTER
Velkommen – hvordan opstod ideen (Mastermodul mm).
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Lektion 5 Formålet med denne lektion er at følge op på, hvordan det går med fællesskabet og klassekulturen samt at afrunde makkerskaberne. Alle rettigheder.
GUIDE TIL OPRETTELSE AF LINKS
Introduktion af PowerPoint 2007
Velkommen til PowerPoint
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
FÅ MEST UD AF DAGEN: UNDERVISNINGSMATERIALE (9. -10
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER

FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst, billeder og lyd, så er dette e-læringsmodul noget for dig. Elevproduktion i 3.Klasse Tryk på lydikonet under afspilning for at høre indtalingen. Tryk ESC for at vende Tilbage til siden.

FORTÆL I POWERPOINT I dette e-læringsmodul finder du forslag til, hvordan du kan anvende PowerPoint (ppt)til at få lyd og billeder ind i et undervisningsforløb om fortællinger. Du vil blive guidet gennem de vigtigste funktioner i PowerPoint ift. dette forløb. Det er en fordel at løse opgaverne på side 13 og 14. Så er du nemlig klar til din undervisning i PowerPoint.

POWERPOINT I DANSK PowerPoint Skriv en historie Scannes ind Tegn til historien PowerPoint Indtal historien ”Fortæl i PowerPoint - Fantastiske fabler” skaber mulighed for, at eleverne får fortælling, tegninger og indtaling til at gå op i en højere enhed. Det skaber mulighed for det flerstemmige klasserum, hvor formelle og uformelle læringsprocesser går hånd i hånd. Kort fortalt tegner eleven x antal tegninger til egen historie, hvorefter tegningerne scannes ind og indsættes ind i en ppt. Eleven skriver til billederne, hvorefter historien indtales.

MIN ERFARING MED PP I forbindelse med ppt i dansk har jeg erfaret, at: -eleverne udviser stort engagement -eleverne hurtigt overvinder deres umiddelbare generthed ved at høre deres egen stemme og giver sig til at lege med udtrykket -drengene bliver opslugt af processen og arbejder koncentreret -eleverne samarbejder og diskuterer sammenhæng i deres fortælling -eleverne begejstres ved at arbejde med både billeder, tekst og indtaling -eleverne udviser stor hjælpsomhed over for hinanden -eleverne lærer hurtigt programmet at kende -eleverne ændrer hurtigt, hvis noget ikke føles rigtigt -nogle elever oplever pludselig, at de er dygtige til it, og at de kan hjælpe andre.

JEG BRUGER POWERPOINT, FORDI… Let at anvende Overskuelig fremstilling Muligt at samle tekst, tegninger og indtaling Skabe en multimedie- fortælling Nemt at ændre og redigere i

Didaktiske overvejelser Formidling Lærers faglige kunnen Differen- tiering Praktiske tip Lærings- fællesskab HVAD ER PÅ SPIL?

FORMIDLING Formidling skaber mulighed for øget refleksion. Passer tegning, tekst og lyd sammen? Refleksion skaber mulighed for øget læring. Hvad skal jeg lære/ændre for at få det rette udtryk?

PRAKTISKE TIPS Bed it-vejlederen om at vise dig, hvordan elevernes tegninger scannes ind og konverteres. Eleverne skal huske at navngive deres ppt og gemme i deres egen mappe. Lad de elever, der ønsker det, arbejde sammen i små grupper. Tjek at det er muligt at bruge skolens pc´er til indtaling af lyd. Accepter og benyt, at eleverne spørger hinanden. Eks: Lær 3-4 elever at scanne, 3-4 andre elever at oprette sider, og 3-4 andre elever igen at indtale, hvorefter de skal hjælpe klassekammeraterne.

DIFFERENTIERING… Eleverne ved, hvem af de andre elever de skal hente hjælp hos. Når eleverne får mulighed for at udtrykke sig via både billeder, tekst og lyd, skabes øget mulighed for differentiering. Eleverne arbejder ud fra egne forudsætninger. Eksempel: En elev, der er dygtig til det skriftlige, vil typisk vælge at skrive en længere tekst. En elev, der af forskellige årsager ikke får skrevet ret meget, vil kunne indtale sin historie og begrænse den skriftlige del. En elev, der kan lide at tegne, har mulighed for at udfolde sig i sine tegninger. En elev, der er dygtig til it, vil hurtigt finde nye finesser i programmet, og vil kunne hjælpe klassekammeraterne.

LÆRERENS FAGLIGE KUNNEN Gennemfør dette e- læringsmodul, så du har prøvet at scanne, konvertere, downloade rammer og lave din egen ppt. Vær åben over for, at eleverne kan eller hurtigt kan mere end dig. Benyt dig af deres viden. De vil hellere end gerne hjælpe og vise, hvad de kan.

LÆRINGSSFÆLLESKAB Med ppt får alle et fagligt udbytte. Alle er aktive – også de fagligt mindre stærke. I et læringsfællesskab trækker stærke ofte de store læs, mens de mindre stærke elever iagttager, lytter og er med i periferien. Eleverne ved, hvilke elever de kan hente hjælp hos. Tip: Lad dem arbejde i små grupper, og accepter, at alle ikke arbejder lige meget ved computeren. De lærer også, mens de andre arbejder. Lad eleverne bruge hinandens forskellige kompetencer (stave, indtale, teknik, finesser mm.).

FØR DU GÅR I GANG Før du går i gang, skal du downloade en børnevenlig ramme til ppt og tjekke, om skolen har et konverteringsprogram. Spørg evt. it-vejlederen om hjælp, så rammen og Formatfactory bliver tilgængelig på alle pc´er. Her kan du downloade: Børnevenlig ramme Børnevenlig ramme til ppt og Formatfactory.Formatfactory

Indsæt ekstra dias Skriv tekst Indsæt billede Indtal din besked Afspil din ppt HVORDAN GØR JEG? 1.Find to tegninger og scan dem ind. Bed evt. it- vejleder om hjælp 2.Se, hvordan du formaterer dine indscannede tegninger: Formatfactory.Formatfactory. 3.Se, hvordan du arbejder i pp: Videoguide til pptVideoguide til ppt 4.Åbn din ppt-ramme.

MÅL Hvad kan IT? - skabe en ramme for en undervisning, hvor eleverne i høj grad gør brug af hinandens viden om it, og hvor denne viden støtter og udvikler danskfaglige områder - skabe rammer for en undervisning, hvor flest mulige elever kommer til orde - skabe rammer for elevernes fortælleglæde i både tekst, billeder og lyd. Faghæfte 48 (IT og medier) Undervisningen skal støtte udviklingen af elevernes digitale dannelse i løbet af deres skolegang. PP i undervisningen kan være et første skridt i den retning. Fælles mål efter 4.klasse Undervisningen skal udvikle elevernes udtryksglæde. Eleverne skal kunne udtrykke sig i billeder, lyd og tekst. De skal kunne strukturere egen tekst og anvende enkelt layout på computeren.

ANDET Når du arbejder i ppt, så vær opmærksom på den øverste bjælke i ppt. Du skal oftest arbejde på ”Startside”. Når eleverne skal gemme første gang, skal de gemme i deres egen mappe og navngive deres ppt. Download flere rammer her: Ppt er glimrende til at understøtte elevernes fremlæggelser om diverse emner. Husk max. 7 informationer pr. dias. Videoguide til ppt