SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 4: Diskussion.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Miniprojekt International politik, FN og Sudan
Progression i de større skriftlige opgaver:
Essay - genren Mål med forløbet: At kunne forstå og analysere essays
Progression i samfundsfag
Struktur: ”Quiz og byt”
Det Internationale Område Studieområde 3/
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Mødeledelse og deltagelse
Hvad laver skolebestyrelsen på Dagnæsskolen?
Anden information Bettina Dahl Søndergaard Lektor Hvad er svært ved beviser for gymnasieelever - og kan vi gøre noget ved det? Fredag den 18. marts 2011.
Vt-9 kursus program 2. møde
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
Uge 7 Unge og seksualitet.
Fællesfaglig og faglig skrivning Ideer til sammenhæng Odense, oktober 2011 Birgitte Darger Det frie Gymnasium (i projekt med Ørestad Gymnasium)
Projektvejledning på performance-design
Sådan strukturerer du et essay
Kommunikation Intern kommunikation
Drejebog Program Café-debat metode Praktiske forhold Intro Cafedebat
Politik og medier.
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
AT 3.2 Igangsættelse af tankeprocesser – at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
Formidling 22. Oktober 2007.
Søren Kierkegaard 2. Eksistentialisme.
Øvelse den 8. marts Skriv en artikel, anmeldelse, guide eller et debat indlæg til ITU's web-avis readIT Pia Svejgaard Pedersen.
Pjecefremstilling Hvad er en pjece?
SKABELON.
AT at udvælge endelig sag og formulere problemformulering.
At du kan forklare og anvende sundhedsfaglig dokumentation, formidle observationer samt anvende fagsprog i skrift og tale.
1 Efter Karl Henrik Flyums modeller At formulere spørgsmål - led 1- 7.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 - Frivillighed.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 5: Den diskuterende skrivemåde.
Astra* Nationalt center for læring i natur-, teknik- og sundhed Sprogbaseret læring i naturfag Del 2 Astra* v/Anette Vestergaard Nielsen.
SKRIVEFAGET Modul 1: Skriveproces og struktur Lektion 1: Fase 1: Idéudvikling og fokus.
Skriftlighedsforløb Fokus på eksamensgenren kronik (redegørelse). Slutter af med en skriftlig opgave. Vi skriver på denne opgave i timerne. I skal være.
‘At sætte problemer under debat’ Medieanalyse med fokus på at genopfriske og udvide vores viden om argumentationsanalyse, retoriske virkemidler etc. Sagprosaanalyse!
AT 3.1 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til AT3.1.
Argumentation Hvad er det?. Er dette argumentation? Argument clinic: 6tDOqd-Z3U.
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 5: Fra sætning til tekst.
Mødeledelse og deltagelse Nyremedicinsk Afdeling Y.
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
SRO SKRIV!.
- at udvælge endelig sag og formulere problemformulering
Sammen vil vi lære En uddannelse handler om at blive klogere og dygtige, så I bliver parate til jeres drømmejob. Forestil jer, at vores klasse er verdens.
Dagens program Vi skal tale om: Hvornår og hvordan du træffer valg?
- at udvælge endelig sag og formulere problemformulering
FRONTERNE (Til citatet) Mener du stadig det?.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Efter Karl Henrik Flyums modeller
Eksamen på B-niveau Af Signe Elise Bro, formand for Religionslærerforeningen og medlem af ministeriets læreplansudvalg.
Den gode tone Lse.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 4 Formålet med lektion 4 er at understøtte eleverne i at søge hjælp, hvis de skulle få problemer, samt at gøre eleverne bevidste om, hvad der kan.
Personlighed og Kompetencer
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Hvordan kan Sønderskov-Skolen være anderledes?
SSO og EP Helle Dreyer Møller, VUC Aarhus
- at udvælge endelig sag og formulere problemformulering
Den gode tone Lse.
- at udvælge endelig sag og formulere problemformulering
SRO SKRIV!.
- og hvordan du undgår dem…
Modul 6: ”Sådan skriver og sender du en ”
Introduktion til mini-SOP 3. hhx
Præsentationens transcript:

SKRIVEFAGET Modul 4: Faglighed og taksonomi Lektion 4: Diskussion

Diskussion I daglig tale bruger vi ordet diskussion om situationer, hvor vi er uenige om noget og vil overbevise den anden om, at vi har ret I faglige opgaver handler diskussionen om at overveje en sag fra forskellige vinkler Det gør du ved at spille synspunkter og begrundelser ud mod hinanden Diskussionen er en anledning til at skærpe din tankevirksomhed På den måde får du et mere nuanceret syn på dit emne, så du bliver klogere på problemstillingen

Den faglige diskussion For at kunne deltage i en faglig diskussion skal du være i stand til at: definere, undersøge, præcisere og nuancere de begreber eller emner, du diskuterer tænke sammen med de andre deltagere – overtale og lade dig overtale argumentere sagligt og systematisk forholde dig til andres argumenter

Øvelse: Mundtlig diskussion Der er kommet et forslag fra Moderniseringsstyrelsen om at ophæve loftet på klassestørrelsen i gymnasiet. Som det er nu, må der højest være 28 elever i klassen. Moderniseringsstyrelsen vil nu lade det være op til skolens rektor at bestemme, hvor mange elever der skal sidde i hver klasse. I den anledning har DR2 inviteret til debat om emnet. Deltagerne i debatten er: En politiker fra Enhedslisten, som er imod forslaget En politiker fra Venstre, som er for forslaget Elevrådsformanden fra Skanderborg Gymnasium En repræsentant fra GL, som er lærernes fagforening Formanden for Rektorforeningen Debatten ledes af en journalist, som er vært på programmet. Desuden følges debatten af en anden journalist, som skal skrive en artikel om debatten til morgendagens avis

Øvelse: Mundtlig diskussion Plan for afviklingen af debatten: 1.Mødedeltagerne forbereder sig på debatten ved at afklare deres egne synspunkter og argumenter (20 min.) 2.Debatten afvikles og ledes af værten, mens avisjournalisten tager referat (20 min.) 3.Avisjournalisten forelægger referatet for sine kilder og får det godkendt. Debatdeltagerne kan her bede om at få præciseret formuleringer, få rettet misforståelser o. lign. (15 min.) 4.Journalisten sender sit godkendte referat til debatdeltagerne og studieværten (2 min.)