Socialmedicinsk Enhed Region Hovedstaden Samarbejdet i rehabiliteringsteamet – De første erfaringer som Sundhedskoordinator ved Ulla M. Hansen Temamøde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Lovlig sagsbehandling
Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
”En reference er en mulighed for en BNI-kollega til at præsentere sin virksomhed for en, som har et behov for dennes produkt eller ydelse, og hvor der.
Ankestyrelsen - en styrelse under Socialministeriet •Ankeinstans på arbejdsskadeområdet •Afgørelser i principielle sager truffet af kommunerne på det sociale.
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Rehabiliteringsteamet i Køge kommune
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Hvordan kan du arbejde med meningsfuldhed?
1. november 2012Erling Birkemose Eksaminators rolle Censormøde 1. november 2012.
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
Mogens K. Skadborg exam.art.phil., MEVO Overlæge
Eksamen i KS -praktiske og gode råd samt eksempler på eksamensbilag
Sundhed og vandkvalitet Henrik L Hansen, Sundhedsstyrelsen Fremtidens drikkevand.
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Temadag med fokus på samarbejde og sygefraværsområdet
Det Sociale Kapitel
Samarbejde med praktiserende læger
Haderslev Kommunes Alkohol- og Misbrugspolitik
Sekretariatet for Landdistriktsprogrammet November 2005 Den nye fælles landdistriktspolitik v/ Rita Munk.
God ledelse og god bestyrelseskultur Ledelse og samarbejde Temamøde BL´s 6.kreds Den 11.November 2014.
Håndtering af Sygefravær
Lokale uddannelsesudvalg Uddannelsesinstitutionens redskab i arbejdet med kvalitetssikring.
Sted og dato Dias 1 For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Vis” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet.
Sikring af ensartet sagsbehandling og kvalitet i projekt med eksterne konsulenter Hasse Milter & Sune D. Lillie – Region Sjælland.
Offentlige legepladser Status til Miljøstyrelsen og det videre arbejde Jord-ERFA-Midt, , Per Novrup.
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
SOF.  Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft.  Reformen betyder, at ansøgninger om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Workshop 1 Om at komme tilbage til arbejdet efter stress v/psykologer Sabrina Guastella og Patricia Pihl.
Socialmedicinsk Enhed Region Hovedstaden
Rehabiliteringsteamets arbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
Næstved Rehabiliteringsteamets arbejde.. l  Optaget i forsøgsperioden på ca. 10 uger har været 19 i deltagergruppen og 24 i kontrolgruppen. 30 i deltagergruppen.
Minister mål og beskæftigelsesplan JC Frederiksberg 2012: Færre skal på varige forsørgelsesordninger = flere personer med varigt nedsat arbejdsevne skal.
#DCHårsmøde2016 #DCHårsmøde2015 Afstemning. #DCHårsmøde2016 Så længe afstemningen er åben, kan du ”skifte mening”. #DCH-Årsmøde2015 bruges ikke blinker.
Socialmedicinsk Enhed Region Hovedstaden Sundhedskoordinator og Klinisk funktion i Region Hovedstaden.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Målgrupper for ressourceforløb Beskæftigelsesregion Midtjylland 13. juni 2014.
Ophør af JAF Inden ophør af et JAF skal kommunen foretage en vurdering af borgerens arbejdsevne og dennes muligheder for at komme tilbage i beskæftigelse,
Afklaring af arbejdsevnen/ arbejdsprøvning
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Helbredelse og beskæftigelse kan gå hånd i hånd. Tilbagevenden til arbejde under psykisk sygdom er både muligt og sundt -hvis det gøres rigtigt.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Sundhedskoordinator og Klinisk Funktion Kenneth Kibsgård Klinisk Socialmedicin & Rehabilitering Center for Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Region Midtjylland.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Inklusion ET SKOLE OG LÆRER SYN.. Skolens perspektiv  Børnene hører til hos os.  Indtil andet er bevist – børnenes trivsel og udvikling er centrum.
En fælles indsats til den enkeltes bedste på Nørrebro Oplæg til dialog-møde om en styrket indsats for udsatte grupper 29. Marts 2012 Centerchef Britta.
Samarbejdet i rehabiliteringsteamet Sundhedskoordinator Afdelingslæge, ph.d. Jens Christian Jensen Klinisk Socialmedicin og Rehabilitering.
R EHABILITERING Frederikssund kommune v/afdelingsleder Kirsten Edske.
Temadag for TR.
Socialtilsyn årsmøde Faglig session: Autisme
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave
Rammerne for Kommuner Sekretariatschef Søren Abildtrup.
Præsentation for SUND d.26. september 2017
Det nære Sundhedsvæsen de næste skridt
Kurset i fase 1 er 2-delt:  I første del og som introduktion præsenteres du for definitionen af Flipped Learning. Og du præsenteres for en didaktisk skitse.
Rehabilitering og hjemmehjælp
Naturfag.
Mere MOST - mindre fravær
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Netværksmøder - Drejebog
Brugen af diagnoser Forskningsenheden, Psykiatrisk Center København
Formål med konferencen
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Rådet for Socialt Udsattes konference om bisidderordninger
Elevguide Innovations-brobygnings-opgave (IBO)
Præsentationens transcript:

Socialmedicinsk Enhed Region Hovedstaden Samarbejdet i rehabiliteringsteamet – De første erfaringer som Sundhedskoordinator ved Ulla M. Hansen Temamøde torsdag d. 21. november 2013

De første erfaringer som sundhedskoordinator: Medlemmerne De fysiske rammer Den overordnede dagsorden Forberedelse inden mødet Mødets afvikling Vores udfordringer som læger Vores fælles fremtidige udfordringer

Medlemmer af rehabiliteringsteamet Chefer Teamledere Erfarne medarbejdere Helt nye medarbejdere

Medlemmer af rehabiliteringsteamet Faste medlemmer – skiftende medlemmer Forskellige fagligheder er repræsenteret Sagsbehandlers rolle

De fysiske rammer for mødet Lokalets størrelse - Lys og varme Møbelment Flugtdør, alarm, vagter Forplejning til borgerne

Den overordnede dagsorden for mødet En god dialog med borgeren om fremtidige muligheder En grundig information af borgeren om lovens bestemmelser og konsekvenser Ikke et enten eller, men både og er muligt

Forberedelse inden mødet Sagerne præsenteres i meget varierende form: orden eller kaos Formen er meget afgørende for kvaliteten af vores arbejde

Sundhedskoordinatorernes arbejdsvilkår Vi har ½ times forberedelse per sag og 10 minutter til screening

Selve mødeafviklingen Bestemt regelsæt for mødet besluttet af… Sagen fremlægges ”åbent” eller mhp. indstilling til bestemt social ydelse Sagsbehandlers oplevelse Afsat tid per sag – oplevelse af spildtid Formøde Borgernes adgangsforhold og velkomst Pause under mødet, hvem forlader lokalet Udfærdigelse og aflevering af indstilling Håndtering af uforudsete oplysninger og hændelser

Vores udfordringer som læger Store krav til omstillings- og samarbejdsevne Fælles faglig indstilling Opretholde faggrænser Hvornår er nok nok? Begrænsninger i muligheder Manglende oplysninger om effekt Samarbejde med kollegaer

Vores fælles udfordringer -At udvikle og løbende forbedre de nye lovbestemmelser til brugbare værktøjer, der reelt kan gøre en forskel for borgerne med at hjælpe dem ind på arbejdsmarked i videste mulige omfang.

Vores fælles udfordringer Vi vil vedvarende være udfordret på: -at der ikke findes en målbar definition på, hvornår man er syg eller rask -at der ikke findes en målbar definition på, hvornår man er uarbejdsdygtig eller arbejdsfør - at mennesker er forskellige

Disse udfordringer havde de også i Andeby i 1972