HK Kommunals OK15-resultat i regionerne. SIDE 2 /TR vilkår og -beskyttelse /Arbejdstid og frokostpause /Seniorbonus TR MØDE REGION Vi undgik forringelser.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Overenskomst 2011 Kravindsamling   God debat! 1.
Advertisements

Orientering om HK/Kommunals OK11-resultat i Regionerne
Jytte Wester TR og medlemsmøder Overenskomstforhandlingerne – 16. marts 2011.
Forlig med KL Den 16. februar 2015 OK-15. OK-15 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst- perioden udgør 5, 42 % incl.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
RLTN. OK15 Alle aftaler er 3-årige Der er indgået generelt forlig på RLTN- området den 20. februar 2015 Der er indgået aftale om Den regionale kompetencefond.
1 O.13 – baggrund for forhandlinger  Smal økonomisk ramme  Behov for omstilling og effektivisering  Reformer  Lærerarbejdstid  Bedre rammer for ledelse.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
OK-08 Highlights Det kommunale og regionale område.
HK Kommunals OK15-resultat i kommunerne. SIDE 2 /TR vilkår og -beskyttelse /Arbejdstid og frokostpause /Seniordagene TR MØDE KL Vi undgik forringelser.
Stem og bestem!. Hvad skal der ske i dag? Kort præsentation af resultaterne Diskussion Stillingtagen til den videre proces Stillingtagen til resultatet.
Velkommen til Yngre Lægers Ekstraordinære repræsentantskabsmøde 16. Marts 2015 Husk at blive registreret Wifi: Bojesen Axelborg Internet – ingen kode.
Kap. 14 Julie Falk Spenster. SSeptemberforliget i 1899: DA og LO anerkender hinanden og indgår forlig = hovedaftalen (arbejdsmarkedets grundlov): Vigtigste.
OK-08 Highlights Det statslige område. Lønnen Trin 4 nyt starttrin og 2årigt (+ ca kr./måned det første år) Forhøjelse af skalaen med mest på sluttrin.
Disse slides er beregnet på stx/hf. FINANSLOVSFORSLAGET  2% hvert år  ¼ mia. kr. i 2016 for gymnasieuddannelserne. Stiger med 2 pct. pr. år frem til.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
OK11 Highlights STAT. Den samlede økonomi I alt Generelle lønstigninger1,481,673,15 Skøn for udmøntning af reguleringsordningen-1,480,03-1,45.
OK 2015 Forlig med RLTN Det generelle forlig og overenskomsten (leder)
OK 2015 Forlig med KL Det generelle forlig og lederoverenskomsten.
FORNYELSESFONDEN - Fond til grøn omstilling og erhvervsmæssig fornyelse Lone Rosen,
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats Indsatsen består af Ekspertrådgivning og inspiration Forskningsprojekt på de regionale arbejdspladser.
Morten Kvist Refskov For en markant lærerstemme i Danmarks Lærerforenings Hovedstyrelse Sammen gør vi en forskel Jeg stemte NEJ til OK15 …fordi overenskomsten.
OK 13 RLTN – FAS samt det statslige resultat – vedrører overlæger på Statens Serum Institut.
FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af de sidste ti år.
TAP-undersøgelsen 2016 Hanne Lautrup Specialkonsulent 21. marts 2017
Ufaglært til Faglært.
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
DUBU Superbrugerrollen
De tre offentlige arbejdsgivere Staten – årsværk, heraf ca læger Kommunerne – årsværk,
Behandlerhuse i Region Nordjylland
OK18 – TR Debatmøder i april 2017
Budget 2018 Overenskomst 2018 / OK 18
En forenklet beskæftigelsesindsats
Central kontra decentral
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
OVERENSKOMSTRESULTATER OG FORLIG OK15 - det kommunale og det regionale område DET HANDLER OM TILLID OG ANERKENDELSE.
OK-15   Forlig med KL Den 16. februar 2015.
Forhandlingsfællesskabet
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det kommunale forlig
Forhandlingsfællesskabet
OK18 – Samlet resultat for DS
Hvorfor var det så svært Hvad blev resultatet?
Tjenestemandspension
HK Kommunals OK18-resultat I kommunerne / KL.
HK Kommunals OK18-resultat I REGIONERNE / RLTN.
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
Chefforum 28. august 2018 v/Valdemar Hein.
CFU-forlig OK18.
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
OK18 Det statslige forlig
Efterskoleforeningen
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Hvad betyder det på efterskolerne?
Lektion 6 Formålet med denne lektion er at introducere eleverne til de fællesskabende aktiviteter, der i høj grad støtter op om skabelsen af et stærkt.
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
OK-18 Forlig - RLTN Forhandlingsfællesskabet.
Anja Camilla Jensen, specialkonsulent
Løn FOAS.
Hvad betyder det på efterskolerne?
X OK15 resultatet.
Afdækning og forhandlinger med BUF og SKK
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
BAI skolekonference 13. november 2018 Titeldias
En forenklet beskæftigelsesindsats
Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
Oplæg om nye ferieregler - Kreds Østjylland august 2019
Præsentationens transcript:

HK Kommunals OK15-resultat i regionerne

SIDE 2 /TR vilkår og -beskyttelse /Arbejdstid og frokostpause /Seniorbonus TR MØDE REGION Vi undgik forringelser af Og vi opnåede /Reallønsfremgang /Kompetencefond i Regionerne /Høj pension /Nye muligheder i overenskomsterne /Fokus på psykisk arbejdsmiljø Lige linje fra postkort til OK-resultatet

SIDE 3 /Generelle lønstigninger på 5,4% /Svarer til kr. om året – kr. om måneden Over OK-perioden på 3 år For et gennemsnitsmedlem, der tjener om året + pension /Stigning i reallønnen Priserne stiger med 3,8-4,7%. Derfor stiger købekraften /Vi har stadig en reguleringsordning Ingen udmøntning i % modregning, hvis vi stiger mere end de private. Politisk krav. Ikke stor praktisk betydning TR MØDE REGION Økonomisk godt resultat

SIDE 4 TR MØDE REGION Samlet værdi på 6,4% over tre år * Reststigning er skønnet til 0,2% om året. Kommer fra lokale lønstigninger og strukturforskydninger (når der bliver flere højere lønnede) Sådan stiger lønnen

SIDE 5 /Kan søge op til årligt Kompetencegivende videreuddannelse fra ”positivlisten” Ansøgning underskrives af medlem, leder, TR Ingen krav om medfinansiering /Der er 25,6 mio. kr. til HK Kommunal Der er penge til mere end forløb 4 gange så meget som i OK13-puljen /Der kan søges fra 1. oktober 2015 Til uddannelse der starter efter 1. januar 2016 /Aftalen skal som i KL genforhandles ved OK18 TR MØDE REGION Vi fik en Kompetencefond!

SIDE 6 /Alle pensioner stiger mindst 0,34% 1. april 2016 /Særlig ATP-stigning fra F til A-sats 1. januar 2016 Værdi som 0,08% pension /Ens pension til alle administrative Administrative på G 12, 19 og 21 stiger fra 15,20% til 15,64% Øvrige stiger fra 15,30% til 15,64% Ledere og højtlønnede specialister stiger fra 17,70% til 18,04% /Lægesekretærer stiger fra 15,20% til 15,54% /Ledende lægesekretærer på G 43 stiger fra 15,20% til 16,20% /Tandklinikassistenter og Lab/miljø stiger fra 15,50% til 15,84% TR MØDE REGION Mere i pension og ekstra ATP

SIDE 7 /Grundløn 41 og 46 til Lab/Miljø-grupperne Mulighed efter lokal aftale /Serviceøkonom og Financial Controller kommer ind i OK på grundløn 27 /Tandklinikassistenter Specialister hedder fremover ”særlige funktioner/kvalifikationer” TR MØDE REGION Nye grupper og grundlønninger Arbejdstid – ingen forandringer /Projekt for lægesekretærer Sammen med Regionerne og Sundhedskartellet og FOA Behov for nye regler? Afdække den nuværende arbejdstilrettelæggelse Finde gode eksempler som bl.a. understøtter det gode arbejdsmiljø /1. Maj og grundlovsdag Kom ikke igennem med HKs krav. I kan aftale det lokalt, men sammen med FOA og SHK

SIDE 8 /Fortsat årlige forhandlinger. Ingen ændringer i aftaleret /Tag et initiativ til forhandling Det giver ofte resultater! /Stort projekt om lokal løndannelse Se på forhandlingsprocessen, råderummet og de konkrete muligheder Projektet skal også inddrage lokale parter TR MØDE REGION Ingen ændringer i lokal løndannelse Faglighed /Nyt navn til kontoroverenskomsten Overenskomst for Administrations- og IT-personale m.fl. Og et udviklingsprojekt om IT-faglighed /Satser for forskudt tid m.v. forhøjes med 0,40% 1. april 2016

SIDE 9 /Vigtigt for hele lægesekretærgruppen med en stærk ledergruppe Store forandringer. Færre ledere, men større ansvar og flere medarbejdere /Projekt om ledende lægesekretærer med Regionerne Hvordan de ledende indgår i faglig, administrativ og strategisk ledelse /Særlig forhøjelse af pensionsbidrag med 1% Andre ledergrupper har også højere pension Uændret grundløn. Grundløn 43 svarer til grundlønnen for 1200 ledende sygeplejersker TR MØDE REGION Ledende lægesekretærer

SIDE 10 TR MØDE REGION Barsel og tryghed /1 uges øremærket barsel til faderen Med løn. For børn der fødes fra 1. april 2015 /Frihed med løn ved barns hospitalsindlæggelse Udvides fra 5 til 10 dage. Fra 1. april 2015 /Frihed til rådgivning ved afsked 2 timers frihed med løn til rådgivning i fagforening/A-kasse /Bedre gruppeliv til tjenestemænd og elever OK-ansatte har gruppeliv i pensionsordningen i PKA

SIDE 11 /Ekspertbistand der supplerer den lokale indsats Lokale ledere og TR kan i fællesskab bede om bistand Ikke konkrete personsager. I gang fra 2016 Suppleres af forskningsprojekt TR MØDE REGION Styrket indsats for psykisk arbejdsmiljø MED og TR /Ingen forringelser af beskyttelse og MED Hoved-MED kan selv aftale ændringer i MED-struktur, hvis der er ændret ledelsesstruktur /Projekt om MED og TRs opgaver, funktion og vilkår /AKUT-bidraget reguleres

SIDE 12 /Fleksjobbere ind i aftalen om Socialt Kapitel Nu skal der aftales grundløn, F-løn og K-løn for dem som for alle andre Lønnen justeres med den arbejdsintensitets-% der er fastsat af jobcentret Arbejdstidsbestemte tillæg kan justeres op til 100% i lokal aftale Fra 1. juni 2015 /Anvendelsen af jobrotation skal styrkes /Vikarbureauer Enten selv overenskomst. Ellers skal de overholde den kommunale overenskomst TR kan få oplyst, hvad kommunen har oplyst vikarbureauet TR MØDE REGION Socialt kapitel og dumping

SIDE 13 /Deltag i OK-afstemning fra 10. marts til 9. april kl. 12 HK Kommunals bestyrelse anbefaler medlemmerne at stemme ja! /HK Kommunals mål: Stemmeprocenten skal op over 50% Ved OK13 var den 41,9% /Se mere om OK-resultatet Særnummer af Kommunalbladet er ude hos alle marts Og se alle forligene på hk.dk/kommunal/ok15. Og få materialer i HK-afdelingen /Det er let at stemme På hjemmesiden. Du behøver kun CPR-nr. Du kan gå rundt med en PC eller IPad og hjælpe kollegerne til at stemme TR MØDE REGION Medlemmerne bestemmer

SIDE 14 TR MØDE REGION