Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82 g Mænd år140 g Voksne gennemsnit109 g Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer
Næringsstoffer fra kød Bidrag i % Energi10 Protein25 Fedt, total20 Fedt, mættet18 Fedt, enkeltumættet25 Fedt, flerumættet11 Transfedtsyrer *11 Kulhydrat, total 0 A-vitamin **33 D-vitamin19 E-vitamin 3 B1-vitamin31 B2-vitamin15 * Kommer hovedsageligt fra oksekød ** kommer hovedsageligt fra lever og leverpostej Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer
Næringsstoffer fra kød Bidrag i % Niacin24 B6-vitamin20 Folacin 7 B12-vitamin34 C-vitamin 6 Calcium 1 Fosfor14 Magnesium 6 Jern18 Zink30 Jod 1 Selen25 Kalium10 Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer
Indtaget af fjerkræ i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 16 g Piger år 21 g Drenge 4-9 år 16 g Drenge år 23 g Kvinder år 21 g Mænd år 26 g Voksne gennemsnit 23 g Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer
Næringsstoffer fra fjerkræ Bidrag i % Energi 2 Protein 6 Fedt, total 2 Fedt, mættet 1 Fedt, enkeltumættet 2 Fedt, flerumættet 3 Transfedtsyrer 0 Kulhydrat, total 0 A-vitamin *** - D-vitamin 1 E-vitamin 1 B1-vitamin 2 B2-vitamin 2 *** Bidraget er mindre end 0,5% Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer
Næringsstoffer fra fjerkræ Bidrag i % Niacin 7 B6-vitamin 5 Folacin 1 B12-vitamin 3 C-vitamin 1 Calcium*** - Fosfor 3 Magnesium 2 Jern 2 Zink 3 Jod 0 Selen 7 *** Bidraget er mindre end 0,5% Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer
Indtaget af æg i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 12 g Piger år 11 g Drenge 4-9 år 13 g Drenge 9-17 år 14 g Kvinder år 16 g Mænd år 19 g Voksne gennemsnit 17 g Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer
Næringsstoffer fra æg Bidrag i % Energi 1 Protein 3 Fedt, total 2 Fedt, mættet 1 Fedt, enkeltumættet 2 Fedt, flerumættet 3 Transfedtsyrer 0 Kulhydrat, total 0 A-vitamin 3 D-vitamin 9 E-vitamin 4 B1-vitamin 1 B2-vitamin 4 Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer
Næringsstoffer fra æg Bidrag i % Niacin 2 B6-vitamin 1 Folacin 1 B12-vitamin 1 C-vitamin 0 Calcium 1 Fosfor 3 Magnesium 1 Jern 4 Zink 2 Jod 2 Selen 9 Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer
Fødevaregruppers bidrag Grupper EnergiKostfiberVitamin AVitamin DVitamin EVitamin B1Vitamin B2NiacinVitamin B6Vitamin B12FolatVitamin CCalciumFosforMagnesiumJernZinkJodSelen Mælk Ost519 Ceralier Grønt Frugt Kød+fjerkræ Fisk149 Æg1 Fedtstoffer1126 Slik og is7 Drikkevarer81520 Fødevaregrupper, som bidrager mest (grøn) og mindst (rød) til indholdet af energi, kostfiber og udvalgte vitaminer og mineraler i dansk gennemsnitskost. Gule felter angiver intermediære indhold. Tallene angiver procentdelen af de samlede indhold i den danske gennemsnitskost for de levnedsmiddelgrupper, som giver mest og næstmest af de enkelte vitaminer, mineraler og kostfibre. Kilde: Kostrådene 2005, Ernæringsrådets og Danmarks Fødevareforskning korrigeret med nye tal fra Landbrug & Fødevarer
Om en fødevare er en kilde til et næringsstof afhænger af hvor meget fødevaren indeholder af næringsstoffet hvor meget vi spiser af den Landbrug & Fødevarer