Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger 10-17 år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge 10-17 år 119 g Kvinder 18-75 år 82.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
Information om Nøglehullet 2011
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
Varedeklarationer Og lightprodukter.
Hvilke hygiejneregler kender i? Snak sammen to og to!
Kost og træning.
Svømmetalenter og optimal kost
Mad til unge på høj- og efterskoler
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Kommende mærkningsregler og GDA
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
VITAMINER OG MINERALER
VITAMINER OG MINERALER
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
5.1. Vælg det sunde fedt 5.2 Undlad eller skrab fedtstof på brødet 5.3.
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Møde med Pia Bagsværd Atletik Club d.22 okt v. Gitte Høj.
Ernærings- og sundhedsanprisninger Definitioner: Ernæringsanprisninger giver oplysning om indhold af specifikke næringsstoffer / angiver, at en fødevare.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
Protein Protein betyder: ”At have førsteplads” (græsk) Det er pga. proteiner indgår i hver eneste celle i kroppen. Opbygning: Kulstof -C Ilt -O Brint-HAminosyre.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Esbjerg ErhvervsKVINDER Helle Glass Kostvejleder, fitnessinstruktør, certificeret kettlebell (IKLF) instruktør, TRX instruktør, personlig træner og sundhedscoach.
Hvor kommer vitamin A fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Stegt 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE Rå 9 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Ernærings- og sundhedsanprisninger
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
Modne og tørrede frugter af bælgfrugter
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
FEDTINDHOLD I EN SKINKESCHNITZEL
Hvor kommer kulhydrat fra?
Hvor kommer fedtet fra? Kilde: Danskernes kostvaner
Seks veje til din sundhed
Hvor kommer fedtet fra? Kilde: Danskernes kostvaner
Hvor kommer vitamin A fra?
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvor kommer kulhydrat fra?
Diabetes diæt Hvad anbefaler vi i dag
Spil: Multiple vitaminer
FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE
Mælk og andre Mælkeprodukter.
Faglig regning Kostberegning.
Præsentationens transcript:

Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82 g Mænd år140 g Voksne gennemsnit109 g Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer

Næringsstoffer fra kød Bidrag i % Energi10 Protein25 Fedt, total20 Fedt, mættet18 Fedt, enkeltumættet25 Fedt, flerumættet11 Transfedtsyrer *11 Kulhydrat, total 0 A-vitamin **33 D-vitamin19 E-vitamin 3 B1-vitamin31 B2-vitamin15 * Kommer hovedsageligt fra oksekød ** kommer hovedsageligt fra lever og leverpostej Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer

Næringsstoffer fra kød Bidrag i % Niacin24 B6-vitamin20 Folacin 7 B12-vitamin34 C-vitamin 6 Calcium 1 Fosfor14 Magnesium 6 Jern18 Zink30 Jod 1 Selen25 Kalium10 Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer

Indtaget af fjerkræ i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 16 g Piger år 21 g Drenge 4-9 år 16 g Drenge år 23 g Kvinder år 21 g Mænd år 26 g Voksne gennemsnit 23 g Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer

Næringsstoffer fra fjerkræ Bidrag i % Energi 2 Protein 6 Fedt, total 2 Fedt, mættet 1 Fedt, enkeltumættet 2 Fedt, flerumættet 3 Transfedtsyrer 0 Kulhydrat, total 0 A-vitamin *** - D-vitamin 1 E-vitamin 1 B1-vitamin 2 B2-vitamin 2 *** Bidraget er mindre end 0,5% Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer

Næringsstoffer fra fjerkræ Bidrag i % Niacin 7 B6-vitamin 5 Folacin 1 B12-vitamin 3 C-vitamin 1 Calcium*** - Fosfor 3 Magnesium 2 Jern 2 Zink 3 Jod 0 Selen 7 *** Bidraget er mindre end 0,5% Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer

Indtaget af æg i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 12 g Piger år 11 g Drenge 4-9 år 13 g Drenge 9-17 år 14 g Kvinder år 16 g Mænd år 19 g Voksne gennemsnit 17 g Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer

Næringsstoffer fra æg Bidrag i % Energi 1 Protein 3 Fedt, total 2 Fedt, mættet 1 Fedt, enkeltumættet 2 Fedt, flerumættet 3 Transfedtsyrer 0 Kulhydrat, total 0 A-vitamin 3 D-vitamin 9 E-vitamin 4 B1-vitamin 1 B2-vitamin 4 Kilde: Danskernes Kostvaner Landbrug & Fødevarer

Næringsstoffer fra æg Bidrag i % Niacin 2 B6-vitamin 1 Folacin 1 B12-vitamin 1 C-vitamin 0 Calcium 1 Fosfor 3 Magnesium 1 Jern 4 Zink 2 Jod 2 Selen 9 Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer

Fødevaregruppers bidrag Grupper EnergiKostfiberVitamin AVitamin DVitamin EVitamin B1Vitamin B2NiacinVitamin B6Vitamin B12FolatVitamin CCalciumFosforMagnesiumJernZinkJodSelen Mælk Ost519 Ceralier Grønt Frugt Kød+fjerkræ Fisk149 Æg1 Fedtstoffer1126 Slik og is7 Drikkevarer81520 Fødevaregrupper, som bidrager mest (grøn) og mindst (rød) til indholdet af energi, kostfiber og udvalgte vitaminer og mineraler i dansk gennemsnitskost. Gule felter angiver intermediære indhold. Tallene angiver procentdelen af de samlede indhold i den danske gennemsnitskost for de levnedsmiddelgrupper, som giver mest og næstmest af de enkelte vitaminer, mineraler og kostfibre. Kilde: Kostrådene 2005, Ernæringsrådets og Danmarks Fødevareforskning korrigeret med nye tal fra Landbrug & Fødevarer

Om en fødevare er en kilde til et næringsstof afhænger af hvor meget fødevaren indeholder af næringsstoffet hvor meget vi spiser af den Landbrug & Fødevarer