KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Elitesport..
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
Kost og præstation D oplæg af Anja Heiner-Møller
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Måltidssammensætning
Hjertevenlig kost i praksis
De målbevidste, præstationsoptimerende og kærlige badminton forældre
Kost og træning.
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Kost til triatleter.
Svømmetalenter og optimal kost
De målbevidste, præstationsoptimerende og kærlige badminton forældre
Styrk dit immunforsvar
Mad til unge på høj- og efterskoler
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
- vejen til en sund balance
Kost & Væske Start med at fortælle soldaten at han/hun skal se sig selv som elite – og en elite præstation kan ikke udføres uden tanke på kost og væske.
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Nem planlægning af børnemad
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Dias 1 – kompasset udfoldet for rådet om at slukke tørsten i vand
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Alt du skal vide i ét oplæg!
Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultaterne er baseret på interviews gennemført af ACNielsen AIM. Minerva.
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultatet er baseret på interviews med danskere mellem år gennemført.
Danisco A/S Danskernes holdning til sukker, madvaner og interesse for ernæring og motion Resultatet er baseret på interviews med danskere over 15 år gennemført.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Velkommen!.
- kom i konkurrence form v/Thomas Nordal Rasmussen
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Dias 1 – kompasset udfoldet for sukker
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
Præsenterer. Multivitamin- og -mineral udviklet specielt til børn Fra 3 år.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
VITAMINER OG MINERALER
Februar 2013, Introduktion til børneernæring
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for rådet om at slukke tørsten i vand
Session 7 – Livsstil Undervisere:
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF- Midtjylland. Herning badminton klub. mandag 24.september 2007.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Unge og overvægt.
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Seks veje til din sundhed
Hjerterehabiliteringen Roskilde Sygehus
Nr. 6.1: (Kompas udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten)
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Mælk og andre Mælkeprodukter.
Præsentationens transcript:

KOST & TRÆNING

 CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet diplomtræner fra DIF  Læser pt. på Team Danmarks og DIFs trænerakademi  Træner i HG siden 1991.

KOST & TRÆNING DE 8 KOSTRÅD: 1.SPIS FRUGT OG GRØNT – 6 OM DAGEN 2.SPIS FISK OG FISKEPÅLÆG – FLERE GANGE OM UGEN 3.SPIS KARTOFLER, RIS ELLER PASTA OG FULDKORNSBRØD – HVER DAG 4.SPAR PÅ SUKKER – ISÆR FRA SODAVAND, SLIK OG KAGER 5.SPAR PÅ FEDTET – ISÆR FRA MEJERIPRODUKTER OG KØD 6.SPIS VARIERET – OG BEVAR NORMALVÆGTEN 7.SLUK TØRSTEN I VAND 8.VÆR FYSISK AKTIV – MINDST 30 MIN. OM DAGEN

KOST & TRÆNING 1.SPIS FRUGT OG GRØNT – 6 OM DAGEN  Spis mindst 600 g. frugt og grønt pr. Dag.  Det skal varieres mellem de forskellige former – æble, banan, appelsin, pære, avocado, abrikoser, ect blomkål, broccolie, hvidkål, bladselleri, spinat, grønkål, peberfrugt, porrer ect. Bl.a. C – vitamin - immunforsvar Jern - bestandel I blodet Kalk - opbygning af knogler

KOST & TRÆNING 2. SPIS FISK OG FISKEPÅLÆG – FLERE GANGE OM UGEN Spis fisk mindst 2 – 3 gange pr. Uge gerne fede fisk – laks, makral D – vitamin - sørger for den rette fordeling af kalcium og fosfor I knogler og tænder har positiv indflydelse for forebyggelse af idrætsskader har positiv indflydelse for forebyggelse af idrætsskader D – vitamin fås også ved at opholde sig I solen I sommerhalvåret (husk solcreme)

KOST & TRÆNING 3.SPIS KARTOFLER, RIS ELLER PASTA OG FULDKORNSBRØD – HVER DAG Giver os kulhydrater, som er kroppens brændstof. Vi skal have 55 – 70 % af vores ernergi dækket af kulhydrater.

KOST & TRÆNING 4.SPAR PÅ SUKKER – ISÆR FRA SODAVAND, SLIK OG KAGER Er I gruppen – tomme kalorier - og ofte med megen fedtstof I sig.

KOST & TRÆNING 5.SPAR PÅ FEDTET – ISÆR FRA MEJERIPRODUKTER OG KØD Skal have mellem 20 – 30 % af vores energi dækket af fedt. I mejeriprodukter og kød, findes det skjulte fedt.

KOST & TRÆNING 6.SPIS VARIERET – OG BEVAR NORMALVÆGTEN Generelt: spis groft – grønt og drik vand. Lav en madplan for en uge, både for morgen – frokost og aften, samt mellemmåltider. Idealvægt: Afhænger om ens knogler er store eller spinkle. Sin højde i cm , + / - 10 % = ens egen idealvægt i kg. Eks. 180 cm. – 100 = 80 kg., + 8 / - 8 = idealvægt mellem 72 – 88 kg.

KOST & TRÆNING 7.SLUK TØRSTEN I VAND 2/3 af vores krop er væske – vand. Drik mellem 1½ - 2½ l. væske pr. døgn. Drik mange små mundfulde fremfor få store.

KOST & TRÆNING 8.VÆR FYSISK AKTIV – MINDST 30 MIN. OM DAGEN Sundrådsrådet anbefaler min. 30 min. om dagen – hvor man skal være forpustet. Bedre at træne / være aktiv hver dag fremfor 3 x 1 time om ugen.

KOST & TRÆNING  FØR & UNDER KAMPDAGE FØR:  Spis kulhydrat og drik rigeligt med væske – i et par dage før kampdage  Dagen før kampene – spis lyst kød eller millionbøf m. ris / spagetti KAMPDAG, MORGEN:  Spis et solidt måltid. Helst 2 – 3 timer før 1. kamp.  Drik vand lige optil kamp UNDER MELLEM KAMPENE:  Sluk tørsten med vand – spis frugt (banan) eller A’magermad (lyst brød m. honning/marmelade ovenpå rugbrød) SENEST 15 MIN. EFTER KAMP. EFTER:  Som mellem kampene.

KOST & TRÆNING  HVAD TILBYDER VI AF TRÆNING? UDGANGSPUNKT: JERES IDRÆT ER BADMINTON! 1. 1.Træning hver mandag og torsdag, – Løbetræning tilrettelagt efter den enkeltes behov / ønsker / mål 3. 3.Styrketræning, tilrettelagt individuelt 4. 4.Træning lagt an på, at I skal konkurrere i vinterhalvåret Mulighed for at afprøve de andre discipliner vi har (kast / spring) 6. 6.Evt. mulighed for at deltage ved stævner MEN………….. I ER BADMINTONSPILLERE!

KOST & TRÆNING  HVAD KOSTER DET?  Vores kontingent er på 250 kr. for 6 mdr.  Her har man de samme rettigheder som klubbens øvrige medlemmer.  For yderligere information  Leif Nielsen, cheftræner  