Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv hver dag Hverdagsrehabilitering i Hedensted kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Advertisements

Længst muligt i eget liv på plejecentre
Anne K. Lützhøft Projektkoordinator i Thisted Kommune Fysioterapeut på Trænings- og Rehabiliteringsafdelingen.
Konklusion på Workshop om sindslidende
Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv
Fra inkontinensproblem til bevilling
Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv 3.0
Rehabilitering i Svendborg Kommune ”Nye veje til aktivt liv”
arbejdsmarkedsdirektør
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
FKO og Masterplanens Resultatdokumentation
Geriatri – et geriatrisk udredningsprogram
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Genoptræningsplanerne skal sikre kvalitet og sammenhæng i patientforløbet Ledende terapeut Gitte Hørslev Knudsen og ergoterapeut Marianne Pedersen Terapiafdelingen.
Fra kompensation.
Tillid Temadag for AMIR
Hverdagsrehabilitering
Følge- Op.
Fogedvængets organisation Teknisk-Administrativ
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Geriatri med fokus på funktionsevne
Kompetent til at støtte livet med kræft
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Rehabilitering - et redskab til at samarbejde
Rehabilitering Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
11 Pulje til Løft af Ældreområdet. 2 Baggrund og formål I Finanslov 2014 blev der afsat 1 mia. kr. årligt i en pulje til et permanent løft af indsatsen.
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
Visitation i SUF Den Centrale visitation 24. november 2009
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Årskursus for visitatorer
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
DEMC November 2014 Funktionsevnen hos ældre medicinske patienter indlagt i en akutafdeling Inge Hansen Bruun, ph.d. stud, fysioterapeut.
Hvad kan jeg opnå ved træning?
Rehabilitering Samordningsudvalgsmøde
GPS til demente borgere
Ældrepuljen blev til Lone Bredal Jessen, proceskoordinator
Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen.
Citat dias Rød Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg ‘Layout’ – Du kan.
Implementering af udrednings- og rehabiliteringsforløb Lars Gregersen 13. november 2015.
Implementering af rehabilitering i Frit valg Mekanisme og bæredygtighed Henrik Stæhr, Adm. dir. Cura Pleje A/S KL ældrenetværk nov 15.
Borgerinddragelse, motivation og progression, når borgeren har en psykisk lidelse Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden Psykiatrisk.
Kursus i Tarm febr Hvilke rettigheder har en borger der er misbruger af alkohol? S tøttemuligheder i Serviceloven – Lov om Social Service.
Tværfagligt samarbejde Oplæg: Søren Thygesen socialrådgiver – faglig konsulent Holbæk Kommune Kompetencecentret - Jobservice.
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Dato: 5. december 2007 Dok.nr Titel: Udvikling af indsatsen for matchgruppe 4 og 5 borgere Ungeindsatsen i Hedensted Kommune Jobcenter Hedensted.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Genoptræningsforløbs- beskrivelser - samarbejde mellem Region Syddanmark og kommunerne i regionen Asger Kudahl - Odense Kommune 2. juni 2009.
Velkommen til Atroseskolen Velkommen til Anden session 1.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Forebyggelse og rehabilitering
Program for Netværksdage onsdag d. 23.november 2016
Rehabilitering og Empowerment – Muligheder og udfordringer i alkoholbehandling Vingstedseminar d
Længdegående integrerede klinikophold
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Funktionsevne og Funktionsnedsættelse
Social palliation og rehabilitering
Rehabilitering og hjemmehjælp
GEB (Guidet egen beslutning) til hæmodialysepatienter
Sundhedsfremme, forebyggelse og rehabilitering.
Fra visitator til borgerkonsulent
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Dialogmøder om udbud af beskæftigelsestilbud i Københavns Kommune – aktivitetsparate uddannelses- / og kontanthjælpsmodtagere under 30 år 15. juni 2015,
Politisk tilrettelæggelse af plejeboligens rammer og det gode liv for svækkede ældre Ulla Skjødt 19. marts FFSK.
Præsentationens transcript:

Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv hver dag Hverdagsrehabilitering i Hedensted kommune

Dato: Dok.nr. Titel: Overskrift på KL’s hjemmeside fra 2010 ”Med fokus på borgernes ressourcer og hjælp til selvhjælp har Fredericia Kommune sat sig for at ændre på forudsætningerne for fremtidens pleje. Projekt ”Længst Muligt I Eget Liv” udfordrer og styrker svage borgere og giver kommunekassen en besparelse.”

Dato: Dok.nr. Titel: Spare-øvelse? Hverdagsrehabilitering er ikke en spare- øvelse. Det er en investering. Fokus ligger på at hjælpe borgere til at klare sig bedre og længere. Besparelsen er en behagelig bivirkning.

Dato: Dok.nr. Titel: Fra Fredericia til hele landet Nu har alle kommuner i Danmark indført Hverdagsrehabilitering på ældreområdet. Hedensted kommune var den 2. sidste kommune i landet, som gik i gang med Hverdagsrehabilitering. Gældende fra d er der lovgivet om, at kommunen skal tilbyde rehabiliteringsforløb forud for bevilling af hjemmehjælp, hvis det vurderes at kunne forbedre borgerens funktionsevne.

Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv Hver Dag - Hverdagsrehabilitering i Hedensted kommune. ”Længst muligt i eget liv" var mottoet for hverdagsrehabiliterings-projektet i Hedensted kommune. Det blev politisk besluttet i Siden har projektet skiftet navn til ”Aktiv Hver Dag”

Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv Hver Dag Projekt og organisering 1. del har kørt siden Alle nye ansøgere til personlig og praktisk hjælp og madservice visiteres af Aktiv Hver Dag Nye. 2. del er startet januar Både ude- og inde-personale kommer på kursus i hverdagsrehabilitering. Aktiv Hver Dag Nye fortsætter. Aktiv Hver Dag Øst, Midt og Vest er oprettet med 1 visitator og 1 ergoterapeut i hvert distrikt til de nuværende visiterede udeboende borgere med hverdags rehabiliterings potentiale Plejecentre: Der er ansat 2 terapeuter, som skal supervisere plejecentrene 3. del: Drift fra 2016

Dato: Dok.nr. Titel: Hvad er Hverdagsrehabilitering? Definition: ”Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har eller er i risiko for at få betydelige begrænsninger i sin fysiske, psykiske og/eller sociale funktionsevne, opnår et selvstændigt og meningsfuldt liv. Rehabilitering baseres på borgerens hele livssituation og beslutninger og består af en koordineret, sammenhængende og videns baseret indsats.” En måde at hjælpe borgeren med at genskabe et godt og sammenhængende hverdagsliv på trods af sygdom eller svækkelse.

Dato: Dok.nr. Titel: En historie fra det virkelige liv Historien om Nancy

Dato: Dok.nr. Titel: Visitationsbesøg Ved visitationsbesøg udfyldes funktionsvurdering – fællessprog 2 Funktionsvurderingen er et redskab til at få afklaret og beskrevet borgerens funktionsevne. Man kommer omkring alle de væsentlige områder fx arbejde, sociale kontakter, aktiviteter, mad og drikke, personlig pleje, daglig husførelse, indkøb, mobilitet, hjemmets indretning mv..

Dato: Dok.nr. Titel: Besøg efter udskrivelsen fra sygehuset Nancy har brækket venstre lårben og er opereret herfor. Hun har smerter i benet og er bange for at falde igen. Hun kan stå og hun gå ved rollator, men ikke ret længe. Hun har svært ved at bukke sig pga. smerter. Hun har nedsat kraft i venstre hånd efter tidligere blodprop i hjernen.

Dato: Dok.nr. Titel: Nancys ønsker: Nancys største ønske er at komme til at klare sig selv igen.

Dato: Dok.nr. Titel: Nancys mål Selv at kunne klare af- og påklædning Selv at kunne klare bad Selv at kunne tilberede den varme mad Selv at kunne gå til arrangementer i fælleshuset At kunne gøre rent som før

Dato: Dok.nr. Titel: Citat fra borger Mennesker, der ikke bliver brugt, dør