Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Hierarki for styringsredskaber
Folkeskole-reformen August 2014.
Fra integration til inklusion
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
At lede liv og læring Børne- og ungedirektør Jan Præstholm, Svendborg Kommune.
Administrative pejlemærker i BUF
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
Vision Uddannelsesparate unge
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Inklusion i Børneinstitution Højme
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
Folkeskolereformen - et overblik. Et fagligt løft af folkeskolen Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Gentofte Kommunes skolevision
Alle børn er alles ansvar
Læring og inklusion i skolen
Afdelingsledelsen Vision og værdigrundlag i Planlægningsområde Syd.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Den inkluderende skole
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Hva er god klasseledelse ?
Et fagligt løft af folkeskolen.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Engelsborgskolens værdigrundlag. En værdi trækker en grænse mellem acceptabel og uacceptabel (Ole Thyssen) Denne grænse må være: 1. Operationel – synlig.
Skolen og den sociale arv
Det politiske arbejde med udvikling af folkeskolen i Esbjerg kommune
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
BKFs årsmøde 13. november 2008 Præsentation af BKFs nye ledelsespublikation Ved Børne- og Kulturdirektør Klaus Nørskov.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Program for læringsledelse Ved Birgit Lindberg, Sekretariats- og dagtilbudschef 12. januar 2016.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Direktørgruppen SAMlær Odense. Hvad er der gang i? Arbejdstidsaftaler Undervisningsdifferentiering og IKT IKT Blended Learning God undervisning.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Den 29. september 2009 FURESØ SÆTTER LYS PÅ BØRN OG UNGE VELKOMMEN TIL KONFERENCE OG UDSTILLING De gode overgange – det vi vil.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
1 Vision Region Syddanmark har en HR-funktion, som via initiativ, dialog og samarbejde understøtter forretningsområdernes behov for HR ydelser HR sætter.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
SSP Årsmøde 9. november 2016 Skoleforsømmere.
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
Inklusionsudvikling Konsulenter fra Inklusionsudvikling
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Ungdomsskolen 2021 MISSION
Rødkærsbro børnehaves værdigrundlag
Handlingsplan 2015.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Præsentationens transcript:

Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin

At Furesø Kommune i 2010 er kendt for konstant fokus på trivsel, udvikling og læring for alle (børn, unge, medarbejdere) Vision for ”børn og ungeområdet”

Overordnede fokuspunkter i de kommende år på børne- og ungeområdet Fortsat udvikling af kvaliteten i institutionerne Skabe én organisation Sikre attraktive arbejdspladser Skabe enkle kommunikationsveje Sikre effektiv udnyttelse af alle ressourcer (penge, kompetencer osv. )

Vigtigste forudsætninger for succes Værdigrundlag og læreplaner lever i praksis –Fokus på daglige pædagogiske praksis og kompetenceudvikling af alle medarbejdergrupper Klare og synlige mål på alle niveauer –Tæt dialog og samarbejde –Effektive strukturer der sikrer gensidig feed back –Metoder og rammer skal fungere som hjælp til selvhjælp –Gensidig forventningsafstemning (”ting tar tid”) Udvikling af ledere og organisation –Ledelsesformer med fokus på bl.a. netværksgrupper, projekter, mentorordninger, kompetenceudvikling, personaleledelse og -motivation –Organisationsform med fokus på korte kommunikationsveje, ressourceudnyttelse, understøttelse via gode styringsredskaber, understøttelse af ét Furesø, respekt for forskelligheder og udvikling ift værdigrundlag og læreplaner (resume af udsagn fra 68 institutionsledere august 2006 )

Furesømodellens 4 hovedelementer 1.Målrettet indsats på lederudvikling 2.Fokuseret mødestruktur

Furesømodellens 4 hovedelementer 3.Systematisk information og support 4.Pædagogiske udviklingsprojekter

Klare aftaler og rammer samt fælles metoder til styring Snærende bånd eller frisættelse af energi????

Den enkelte leder skal have fokus på: Kompetenceudvikling af den enkelte og gruppen Medarbejderudviklingssamtaler Dagligt udviklingsorienteret pædagogisk rum Tydelige værdier i organisationen Trivsel i hverdagen Respekt og inklusion Klar profil

Næste skridt.. Ny dagtilbudslov –Børnemiljøvurdering –Sprogvurdering –Øget fokus på den pædagogiske indsats –Dokumentation og evaluering –Sammenlignelig brugerinformation Nye børnepolitikker Kvalitetsreform Rekruttering

Mission for det gode børne- og ungdomsliv i Furesø Kommune ”Alle børn og unge skal trives, udvikle sig og lære ud fra deres individuelle forudsætninger og som en del af sociale fællesskaber.”