Ældrepuljen blev til Lone Bredal Jessen, proceskoordinator

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
God uddannelsesvejledning - Udvikling
Advertisements

Introduktion til projekt ”Aktivt Liv”
Set i forældreperspektiv
Længst muligt i eget liv på plejecentre
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Fredericia Former Fremtiden Længst muligt i eget liv
Lederudvikling.
Rehabilitering i hjemmet gør en forskel
Temadag 16. august 2010 Projekt ”Sæt viden i bevægelse”
Forældremøde X årgang.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Regionale kronikerprojekter. Regionale Kronikerprojekter Kort præsentation af tværgående projekter, der involverer deltagere fra kommuner og sygehuse.
Fra kompensation.
Hverdagsrehabilitering
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Velkommen til 6. kursusdag om virksomhedscentre TOVHOLDERFUNKTIONEN FOR VIRKSOMHEDSCENTRE.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Projektorganisering – hvordan og hvorfor? Hvad har vi lært?
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Projekt om forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser i planlægningsområde Nord Resultater, erfaringer og læringspointer Karen Gliese Nielsen Patientforløbsenheden,
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Rehabilitering Rehabilitering er en målrettet og tidsbestemt samarbejdsproces mellem en borger, pårørende og fagfolk. Formålet er, at borgeren, som har.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Årskursus for visitatorer
Organisering og styring af den kommunale sygepleje
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Sundhedsaftale III status
Et spejl til frihed Mennesket er social
Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv hver dag Hverdagsrehabilitering i Hedensted kommune.
Teams i områderne Ansvar og opgaver April Teams på Cphbusiness Medledelse i teamet. Planlægning og afvikling. Faglighed.  Medansvarlig og samskabende.
Vi lever vores liv. Gør dét vi vil. Vi tænker ikke engang over, at vi klarer os selv. Også for mennesker, der er født med et handicap, og ikke har prøvet.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Arbejdsmarked/Jobcenterchef Jette Lorenzen Jobcenter Ydelseskontor Thomas worm Institutioner Herunder Nørremarken Arbejdsmarked- staben.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Introduktion til øvelsen ”Bidrag til kerneopgaven” Formål med øvelsen Forberedelse Indledning Runde 1 Runde 2 Runde 3 Afslutning på øvelsen 2.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Workshop 7. velfærdsteknologi
Sammenhæng i hjerterehabilitering
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Modul 3.1 – Hvorfor og hvordan dokumenterer vi?

Vidensbaseret praksis i botilbud
Rehabilitering og hjemmehjælp
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Fra visitator til borgerkonsulent
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
Økonomiske overvejelser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Formål At sikre borgere på kommunale botilbud og botilbudslignende tilbud mere stabile forløb og forebygge trussels- og voldsepisoder gennem en styrkelse.
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Ældrepuljen blev til Lone Bredal Jessen, proceskoordinator Susanne Damgaard, leder Faglig Udvikling SÆH

Konteksten – Hjørring Kommune 65.295 indbyggere Areal 92.734 ha Hjemmepleje ca. 2300 Plejeboliger ca. 500

Vores intentioner med Ældrepuljen Øge borgernes selvstændighed og muligheder for at blive fri for hjælp længst muligt Rehabilitering Velfærdsteknologi Øge fagligheden

Hjørring Kommune og Ældrepuljen Styrket rehabiliterings- og genoptræningsindsats I Øget selvstændighed og livskvalitet gennem styrket rehabiliteringsindsats og forebyggelse af forbyggelige indlæggelser Tværfaglig rehabiliterende indsats i hjemmeplejen = Opnormering terapeuter (4), sygeplejersker(4), sundhedskonsulent (0,75) Kompetenceudvikling (1,225mio. kr.) Flexpulje til særlig indsats (½ 1 mio. kr.) =>

At borgerne i videst muligt omfang mestrer eget liv og herigennem opnår selvbestemmelse, selvstændighed og livskvalitet Indtil 1.april 2015: Tværfaglige hjemmetræningsforløb og –teams (SeL §86) Ny lovgivning §83a og § 83 Fremtidens Hjemmehjælp Rehabiliterende, aktiverende og kompenserende tilgang døgnet rundt Tværfaglig tilgang Alle leverandører Fokus på helheder og sammenhæng – bl,a, organisering i teams, ”nytænkning” af KMD Care, Fokus på kompetenceudvikling

Tværfaglig konference Borgerforløb i fokus Det tværfaglige team mødes på én ugentlig konference af 1½ times varighed. Nat- og aftenteams mødes ca. én gang om måneden på en konference (ca. 1 times varighed). Undervejs på konferencen dokumenteres så mange beslutninger som muligt i omsorgssystemet. Afdelingsleder fra Hjemmeplejen er mødeleder.

Organisering i Tværfaglige teams Et tværfagligt team består af: SSA/SSH-medarbejdere fra det pågældende hjemmehjælpsteam Ergo- og fysioterapeut fra Træningsenheden Sygeplejerske fra Primærsygeplejen Visitatorer fra Myndighedsfunktionerne Ældre og Sundhed (hjælpemiddelvisitator) Planlægger Afdelingsleder fra hjemmeplejen Ved private leverandører deltager kommunens visitator, sygeplejerske og terapeut i tværfaglige teams, og indsatsen udmåles, tilrettelægges og udføres som ved kommunale forløb.

Tværfagligt team - aften og nat Aften-team består af: SSA/SSH-medarbejdere fra det pågældende hjemmehjælpsteam Aftensygeplejerske fra Primærsygeplejen Planlægger Afdelingsleder fra hjemmeplejen Ergo- og fysioterapeut fra Træningsenheden ved teamkonferencer og ad hoc hos borgere Nat-team består af: Natsygeplejerske fra Primærsygeplejen Ergo- og fysioterapeut fra Træningsenheden deltager ad hoc

Grundlæggende for det tværfaglige team Det tværfaglige team er et ligeværdigt fællesskab, hvor medlemmerne har en fælles opfattelse af, hvad der er målet med en indsats, og hvordan dette i fællesskab skal realiseres I det tværfaglige team er der gensidig tillid og respekt for hinandens faglige og personlige kompetencer Det tværfaglige team har ansvar for vidensdeling i et udviklende samarbejde og et godt arbejdsmiljø i teamet Det tværfaglige team har ansvar for at højne egen udvikling og faglighed, blandt andet gennem deltagelse i uddannelsestilbud/sidemandsoplæring.

Formålet med det tværfaglige team At sikre, at borgere med rehabiliteringspotentiale motiveres og støttes i at blive selvhjulpne eller mest muligt selvhjulpne At sikre, at borgere der ikke kan blive i stand til, hverken helt eller delvist, at blive selvhjulpne, får den nødvendige hjælp At reagere på observeret udviklingspotentiale hos borgerne At reagere på observerede ændringer i borgernes behov for hjælp/pleje (Triage-metoden) At udvikle/videreudvikle teamets tværfaglige- og monofaglige funktioner set i borgerperspektiv

Afvikling af den tværfaglige konference Første del: Nye borgere Visitator orienterer om nye borgere. Der foretages evt. en tværfaglig drøftelse af borgeren. Der udpeges Kontaktperson, og hvis indsatsen er rehabilitering udpeges også Forløbsansvarlig. Første del af mødet handler ligeledes om nye borgere, hvor visitator ønsker en tværfaglig drøftelse forud for bevilling.

Afvikling af den tværfaglige konference Anden del: Status på kendte borgere forløbsansvarlig forelægger status på borgere i rehabiliteringsforløb, og der tages stilling til afslutning/ny bevilling. Visitator dokumenterer i omsorgssystemet. Drøftelse af borgere, hvor udfører har konstateret ændringer i borgerens funktionsniveau, herunder også borgere, hvor udfører har iagttaget udviklingspotentiale. SSH/SSA har også mulighed for kort at sparre med de øvrige faggrupper i forhold til en borgerindsats.

Afvikling af den tværfaglige konference Tredje del: Udførers tilrettelæggelse af den tværfaglige indsats Tilrettelæggelse af de konkrete rehabiliteringsforløb for såvel nye som kendte borgere. Konkrete aftaler faggrupperne imellem. Aftaler dokumenteres i omsorgssystemet. Visitatorerne deltager ikke i denne del.

Faggruppernes opgaver i tværfagligt team Alle er ansvarlige for at udføre rehabiliterende, aktiverende og kompenserende indsats sammen med borgerne indenfor eget kompetenceområde Alle er medansvarlige for og bidrager til et konstruktivt tværfagligt samarbejde og udbytterige, effektive konferencer

Afdelingsleder Sikre teamorganisering i egen afdeling, med respekt for de vedtagne tværfaglige organiseringer. Mødeleder og tovholder ved tværfaglige konferencer Facilitator for processerne i de tværfaglige team Vedvarende fokus på den rehabiliterende, aktiverende og kompenserende tilgang til den enkelte borger.

Forløbsansvarlig Ansvarlig for koordinering af den tværfaglige udredning og indsats. Sikre kontinuitet og fremdrift i rehabiliteringsforløb.   Ansvarlig for at oprette Indsatsplan ved første tværfaglige konference (mål, handling og evaluering). Aflægge status på egne borgere, når de er på dagsordenen på den tværfaglig konference. (evaluering af eksisterende mål og eventuelt opsættelse af nye mål.

”Daglig Vejleder Rehab”. Hjemmetrænere med stor erfaring fra Hjemmetræningsindsatsen Sparring og sidemandsoplæring ift. at: arbejde rehabiliterende og aktiverende motivere og inspirere borgerne til høj grad af selvhjulpenhed Få øje på borgernes ressourcer og ønsker

Kompetenceudvikling - hvor sætter vi ind

Kompetenceudviklings aktiviteter Teametableringsmøder Fælles Kick-off arrangement 2 hele dages undervisning for faste medarbejdere i de tværfaglige teams 1 dags undervisning for ”ad-hoc” deltagere i det tværfaglige team

Aktiviteter for specifikke grupper Implementeringsgruppe Tidligere ”hjemmetrænere”. Har en særlig rolle ift. til at inspirere kolleger. Lederudvikling Samtlige afdelingsledere med medarbejdere i de tværfaglige teams. Fremtidsworkshop

Supervision og læringsaktiviteter Praksislæring Øvelse mellem de to undervisningsdage relateret til arbejdet med at arbejde med borgernes mål i det tværfaglige team. Supervision af de tværfaglige teams Mulighed for at arbejde med teams’ene i den rette kontekst.

Spørgsmål

Vi brænder for det vi har gang i og fortæller gerne mere: Lone Bredal Jessen: lone.jessen@hjoerring.dk tlf. 72335522 Jette Husth: jette.husth.larsen@hjoerring.dk tlf. 72335101 Susanne Damgaard: susanne.f.damgaard@hjoerring.dk tlf. 72335055