Gode råd til fundraising

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Caseoplæg om Facebook.
Markedsføring af Tivoli Friheden med henblik på de årige
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Læringsstile og lektier
De næste 3 timer skal I Til gavn for jeres mission - beboerne
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Kaj Schmidt Nielsen Nørrebro Taekwondo Klub
Det frivillige foreningsliv i dansk idræt
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Danske Forsamlingshuse
Brug en bydel som dit bæredygtige show-room 28. oktober 2010.
Hvor er KFUM’s Sociale Arbejde på vej hen?. Hvad vil det offentlige? Nye udfordringer? Nye muligheder? Nye vilkår? Tendenser? Det er vi!
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Visioner for idrætten Høje Taastrup Kommune 2006 – 2009 En opfølgning.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Fundraising i Favrskov Kommune Møde i Grønt Råd 14. november 2013.
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Den gode ansøgning Til LAG Himmerland
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
Valg til Skovlunde Lokalråd 2006Side 1 Skovlunde Lokalråd - hvad laver vi ? Valg til Skovlunde Lokalråd 1. marts 2006.
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
ProjektVærkstedet Anders Sejerøe // Kultur- og Fritidsforvaltningen.
1 Beboerkommunikation BL: Mål og Budskaber Paul R. Metelmann.
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
KORINTH I.F. MULTIBANE.
Intern kommunikation PR og presse
Grundlæggende projektledelse og –styring Leder Delux Søndag d. 1. marts 2009 V. Stine Røn Christensen Red Barnet Ungdom Rosenørns Allé 12, 5. sal 1634.
SPONSOR ARBEJDET Wischmann Innovation © 13 trin på vejen Mod en god sponsoraftale. Wischmann Innovation ©
Kvalitet (Excellence) Effekt, merværdi (Impact )
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Institut for Idræt Foreningsliv og kommuner. At agere i en projektkultur Charlotte Østergaard, Studieadjunkt Institut for Idræt, Københavns Universitet.
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Digital Post – kommunikationen til borgerne
Lokale grønne partnerskaber
Det gode boligliv Seminar for udviklingsprojekter Astrid Bruus Thomsen.
Aktivt medborgerskab som ressource i sundhedsfremmende arbejde.
Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november.
Ledelse af frivillige Økumenisk efterårsmøde – 5. november 2011.
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Workshop Udpeg en bordformand, der kan fremlægge jeres holdninger i plenum Diskuter følgende spørgsmål: Hvad synes I om muligheden for et frivilligcenter.
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Hvad er Velfærds-LAB? 1. Leder- og medarbejderønsker til BV Medinddragelse og medindflydelse Fælles tilgang til arbejdet med borgeren Understøttelse til.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Damer og herrer er så og så fede… Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash? Hvordan finder man en ny mor og venner, der ikke ryger hash?
Kommunikationsworkshop
Oplæg om fundraising, Mette Brandt
v/Erik Juhl Mogensen Direktør Sport Event Fyn
Nye retningslinjer for Handicappuljen

Dagsorden Præsentation - hvad er en Landsbyklynge?
Det blå byrum er en unik kulturel scene
Møde med lokalrådsformænd 25. oktober 2016
Præsentations portfolio
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
Samskabelse gennem et Bynetværk
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
3 typer af aktive borger Ægte frivillige: drevet af medmenneskelighed – altruisme. - Dvs. at det gøre noget for nogen, som har behov for det, og hvor ”udbyttet”
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Gode råd til fundraising Introduktionsaften for foreninger 20. november 2014

? Velkommen Hvem er vi? Hvad kan vi? Udviklingsafdelingen: Projekter på tværs i kommunen Været med til at søge til større projekter – primært offentlige puljer/fonde Uddannelse i fundraising Hvad kan vi: Vi har ikke en pose penge vi kan give jer – vi har heller ikke en facitliste eller opskrift Vi har nogle gode råd til, hvad der lægges vægt på – især fra giverens perspektiv Det kan øge chancerne men der er aldrig nogle garantier, og det kræver tid og tålmodighed… Aftenen: Rigtig mange tilmeldinger/mennesker Svært at give sparring på alle de konkrete ideer og projekter… Opklarende spørgsmål undervejs er ok…

Hvem er I?

Aftenens program Del 1 17.00-17.45 Gode råd om fundraising 17.45-18.15 Introduktion til PuljeGuiden 18.15-18.30 Adgang til PuljeGuiden Del 2 18.45-20.15 Netværk og sparring

Fra ide til projekt Afklaring af idéen Er det en vision? Eller er det et problem, der skal løses?

Fra ide til projekt Vurdering af idéen/projektet Er idéen nyskabende/anderledes? Er der gode erfaringer med lign. projekter? Får flere målgrupper gavn af det? Kan I samarbejde med andre om det?

Bliv klogere på projektet Hvad vil I lave og for hvem? Hvorfor er der behov for netop dette projekt? Hvad forventer I jer af projektet? Hvem er med i projektet? Hvad er projektets tidsplan og deadline? Hvordan skal projektet evalueres?

Budget og finansieringsplan Udarbejd et grundigt budget Udarbejd en plan for finansieringen (husk at egen arbejdskraft og lokale bidrag tæller som finansiering)

Støttemuligheder Private fonde Offentlige puljer Sponsorater Crowdfunding – indsamlinger Arrangementer

Fonde og puljer Private fonde Der er 13.000-14.000 private fonde i Danmark Statslige puljer Der er omkring 100 offentlige puljer, der støtter små og større projekter. Kommunale puljer Kulturpuljen Initiativpuljen Landsbypuljen

Det gode projekt – set fra fonde/puljer Behovet for projektet er tydeligt Løsningen er innovativ Projektet kommer flere forskellige målgrupper til gode Projektet iværksættes i partnerskab eller samarbejde mellem forskellige parter Projektet kan inspirere andre

Ansøgninger til fonde/puljer Udsøg relevante fonde/puljer Ring eller skriv til fonden/puljen før ansøgningen Tilpas jeres ansøgning den konkrete fond/pulje Fang givers interesse hurtigt - I skal sælge jeres projekt til dem

Fonde og puljer? – vær realistisk Der er stor søgning til de fleste fonde/puljer Der er projekttyper, der er svære at få midler til fx renoveringer, drift, tilbagevendende arrangementer Det kan tage være tidskrævende at søge fonde.

Sponsorater Sponsor skal vide, hvad de får Sponsor er med i en god historie, der vækker følelser hos forbrugerne Sponsor bliver forbundet med en god oplevelse Sponsor bliver forbundet med socialt ansvar, bæredygtighed, lokalområdet etc.

Crowdfunding / netværksfinansiering Føre kampagne for sin idé, hvor alle kan hjælpe projektet ved at donere - ofte på nettet. www.boomerang.dk

De vigtigste råd… Grundig forberedelse Vær kreativ what’s in it for you Brug dit netværk Samarbejd

Populære emner Kodeord = uegennyttighed Sociale formål: Hjælpe: Ensomme ældre, marginaliserede børn, Flygtninge, hjemløse, psykisk syge, sårbare grupper, Sundhedsfremme: Med: Bevægelse, oplevelser i det fri, Idræt, det gode liv, Kulturelle formål: Gennem: Foreningsliv, oplevelser, rejser, musik, teater

Den gode historie: Eksempel fra Friluftspuljen: Spejderliv på tværs af kulturer. Nørrebro Spejdergruppe har fået støtte fra puljen til deres frivillige indsats for integration gennem friluftsliv og spejderaktiviteter. Puljen har støttet den nye forening med 93.000 kroner til indkøb af samlingstelte og diverse bål- og spejderudstyr.

Goder der er til glæde for mange brugere : Lokale og anlægsfonden: 1 mio. kr. til Århusiansk spejderprojekt i Silkeborg: …Ikke kun for gruppens egne medlemmer, men også for andre byspejdere i Aarhus og hele lokalområdet omkring byen Sorring som fx løbere, jægere og børneinstitutioner.

Svært at få midler til: Drift og almindeligt vedligehold Almindelige aktiviteter Ting med begrænset nytte

Introduktion til PuljeGuiden www.puljeguiden.dk

Del 2 – netværk og sparring Hvorfor netværke? Måske kunne man udnytte hinandens faciliteter Måske har andre erfaringer med lignende projekter eller fundraising Måske kunne man samarbejde om et projekt og opnå ’flere fluer med et smæk’

Netværksgrupper 3 Projekttyper: 1. Anlæg og renovering (kulturhus, spejderhytte, klubhus, legeplads mv.) 2. Events og markedsføring (festival, whiskeymesse, jubilæm, udflugter mv.) 3. Rejser, sport og talentudvikling (udstyr, uddannelse, konkurrencer, rejser)

Dialog i netværksgrupperne Fortæl de andre om din idé/projekt Giv input til hinandens projekter Snak om hvilke interesser en giver kunne have i idéen/projektet Diskutér egnede støttemuligheder Kl. 18.45-20.15

Anlæg og renovering Kulturhus, spejderhytte, klubhus, legeplads mv. Fortæl de andre om din idé/projekt Giv input til hinandens projekter Snak om hvilke interesser en giver kunne have i idéen/projektet Diskutér egnede støttemuligheder Kl. 18.45-20.15

Events og markedsføring Festival, whiskeymesse, jubilæm, udflugter mv. Fortæl de andre om din idé/projekt Giv input til hinandens projekter Snak om hvilke interesser en giver kunne have i idéen/projektet Diskutér egnede støttemuligheder Kl. 18.45-20.15

Rejser, sport og talentudvikling Udstyr, uddannelse, konkurrencer, rejser mv. Fortæl de andre om din idé/projekt Giv input til hinandens projekter Snak om hvilke interesser en giver kunne have i idéen/projektet Diskutér egnede støttemuligheder Kl. 18.45-20.15