DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Den 16.august 2010 Regionsgården
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Ørestad Skoles værdier
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Trivselspolitik på Løsning Skole
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Hierarki for styringsredskaber
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Fysisk aktivitet – muligheder og udfordringer for krop og sjæl
Lærerprofessionen.
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Jeg støtter barnet ved:
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
Måltidet – lyst og fællesskab
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Orienteringsmøde 11. november Trørødskolen - en attraktiv skole! rummelighed og anerkendelse faglighed og arbejdsglæde klare regler og godt humør.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
- Hvad kan I forvente som forældre?
Social-sundhed Sundhed er ikke bare gulerødder, fed fisk og motion! Sundhed er også at have det godt med sig selv, sine omgivelser og de ting, man foretager.
Temaeftermiddag om design af sociale læringsmiljøer.
Relationer handler om troværdighed og tilgængelighed
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 1 December 2006 Vintersbølle Skole.
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Videoanalyse efter VIKOM´s principper:
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Digitale redskaber i arbejdet med unge Erroll Marshal | Leder Jeg er – praktikeren Folkeskolelærer / socialt pædagogisk CfDP / Cyberhus.dk Undervisning.
Hva er god klasseledelse ?
Tema 4: Værkstøjskasse med supplerende slides Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Ulla Eriksen Maj GLOSTRUP KOMMUNE Mainstreaming. Procesguide til interne styringsredskaber. Fokus : Børnemiljøvurderingerne. Hvorfor – hvordan –
1 Det gode undervisningsmiljø Niels Egelund, professor, dr.pæd. Leder af institut for pædagogisk psykologi, DPU Medlem af Globaliseringsrådet, Kvalitetsgruppen.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Undervisningsmiljøvurdering 2014 Krop og stil Herningholm Erhvervsskole Evaluering af det fysiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø 1.
Undervisningsmiljøvurdering 2013 HTX Herningsholm Erhvervsskole Evaluering af det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø.
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Digital vidensdeling på DE´s årsmøde 2014
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Præsentation af resultaterne fra workshop 1 1. Workshop 1- hvad gjorde vi? Spor: Unge, uddannelse og beskæftigelse Tema 1 - Forebyggelse og sammenhæng.
Lars Kunov Direktør Danske Erhvervsskoler Udfordringerne for erhvervsskolerne.
Undervisningsmiljø -og de nedprioriterede toiletter Ved Fiona Rubens DCUM Undervisningsmiljø Toiletproblematik igennem tiden Kompleksitet Hvad kan vi gøre.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Organisation & Kultur SOL3 september 2015 Elsebet Gjetting Cand.comm., konsulent.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Dynamisk system teori - model
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser [indsæt dato] [indsæt skolens navn] [Indsæt mødeforum] Trivselsmålingens resultater.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Team Nordahl og Skibet Skole
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Trivselsmålingens resultater på vores skole
hf – med fokus på sundhed, velfærd og innovation (VUF og UCD)
Pjece til forældre - parat til skole Skolestart august 2017
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Ungestrategiens ledergruppe
Trivselsmålingens resultater og vores indsatser
Målformuleringer i et børneperspektiv
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Strategiske pejlemærker
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Barnesyn og børneperspektiv
Den Økologiske Produktionsskole
Præsentationens transcript:

DE-L Årsmøde, Workshop: ”De voksnes vej ind i de erhvervsrettede uddannelser ” Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec Tirsdag den 29. april

Erhvervsskolernes udfordringer - EUV

VOKSEN PÆDAGOGISK STRATEGI

4 Mercantecs pædagogiske model for ungdomsuddannelserne

5 Mercantecs voksen pædagogiske model – Voksen- og efteruddannelse

STUDIEMILJØ FOR VOKSNE

Fysisk undervisningsmiljø Det fysiske undervisningsmiljø handler om sundhed, ergonomi, indeklima og sikkerhedsmæssige forhold, fx:  Har eleverne mulighed for fysisk aktivitet i løbet af skoledagen og sund mad i kantinen?  Har eleverne hensigtsmæssige sidde- og arbejdsstillinger?  Har skolen et godt indeklima?  Er de sikkerhedsmæssige forhold i relation til værkstedsarbejde og brand i orden?

Æstetisk undervisningsmiljø Det æstetiske undervisningsmiljø handler om hvordan elever og studerende oplever og påvirkes af noget, gennem den måde, hvorpå det føles, ser ud, smager, lyder eller lugter. Når man ser på det æstetiske miljø, handler det om at opfatte omgivelserne gennem sanserne.  Inviterer rummene og rammerne til en speciel pædagogisk eller læringsmæssig adfærd? Kan man aflæse hvad der skal foregå i rummet, Støtter de fysiske rammer en positiv adfærd?  Inviterer møblerne og indretningen til socialt samvær?  Hjælper udsmykningen med til at tilføre rummene en bestemt glød eller stemning, noget der skaber en speciel identifikation eller sammenhæng mellem de forskellige rum  Skaber rummets farver en god atmosfære?  Hjælper udsmykningen med til et inspirerende og motiverende læringsmiljø.

Psykisk undervisningsmiljø Det psykiske undervisningsmiljø drejer sig grundlæggende om, hvordan eleverne/de studerende trives med hinanden, deres lærere og de faglige krav og udfoldelsesmuligheder i undervisningen:  Har man venner i skolen eller på sin uddannelse?  Bliver man mobbet?  Har man et godt forhold til lærerne?  Føler man sig ensom?  Er der en god omgangstone?  Føler man sig tryg?  Får man tilpas med faglige udfordringer?  Har man adgang til støtte og hjælp?  Har man indflydelse på sin egen hverdag?  Er man stresset?  I et godt psykisk undervisningsmiljø bidrager fællesskab, kammeratskab, tryghed, tillid, motivation, variation og udfordringer til en positiv identitetsdannelse og personlig og faglig udvikling.

Studiemiljø for voksne  Hvordan skaber vi disse voksenmiljøer?  Når dels de voksne indgår i forskellige forløb?  Og i øvrigt kan/nødvendigvis skal samlæses med de unge?

Uddannelsesveje i EUV

”Den anden” af de 3 veje Den anden af de 3 veje er det nye og en god idé, men også udfordringen, og der kan rejses flere spørgsmål:

”Den anden” af de 3 veje Hvordan afklarer vi realkompetencerne? I klumper? Hvordan skal vi organisere realkompetenceafklaringsprocessen? I særlige RKV centre? Hvordan og hvem skal forestå voksenvejledningen? Skolernes egne vejledningscentre? Hvordan skal vi få informeret/vejledt virksomhederne? Lokale info kampagner – igen? Hvor finder vi mon de virksomheder, der vil nøjes med en 0-2 års elev?

EUV og VEU Centrene? Hvad er mon den politiske dagsorden?